Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Parador-hotellernes historie

Spaniens Parador-hoteller er resultatet af en enormt historisk og kulturel arv, bilens popularitet i 30’erne og visionære initiativtagere.

2023-11-02

Spanien, et af de lande i verden, der modtager flest turister, har en bred vifte af hoteller, der passer til enhver smag og pengepung. Et af de mest unikke hotelnetværk er Spaniens fantastiske Parador-hoteller.

Oprindelsen af ​​’Paradores’ går tilbage til 1910, da den spanske regering besluttede at oprette en ny hotel struktur, der ikke eksisterende i forvejen. Kæden skulle være til gavn for rejsende og dermed forbedre Spaniens turistmæssige image. Ideen var at opføre hoteller på steder, hvor der var få private initiativer, og hensigten var at tiltrække turister til steder af stor naturlig skønhed, eller områder med en mangfoldig kulturarv; kunstnerisk og historisk. Sådan blev Parador hotellerne født.

Paradores Spain gennem historien

Der gik dog nogle år fra tanke til handling. Det var først i 1926, da King Alfonso XIII personligt sig af at vælge den bedste placering til det første Parador-hotel, at der begyndte at ske noget. Det valgte sted var Sierra de Gredos, mellem Madrid og Avila, midt i det enestående landskab. I 1928 åbnede den første Parador i historien: Gredos Tourist Parador.

Det første Paradorhotel

Spanien er fyldt med slotte, paladser, klostre og borge, og efter man byggede Parador de Gredos, ønskede man at drage fordel af denne fantastiske kulturarv. Det er den tanke, som sidenhen har gjort Parador-hotellerne kendte langt ud over landets grænser, og blevet til et særligt kendetegn for Spanien. I 1928 satte det nationale turstråd (Patronato Nacional de Turismo) sig for at genoprettet og renovere nogle af de mange historiske og kulturelle monumenter. Således begyndte man at udvikle netværket af Paradores, der samtidig opretholder og vedligeholder slotte og paladser, som ellers ville være endt som ruin.

En anden gren af udviklingen af nutidens Parador-kæde opstod, da man nogenlunde samtidig (omkring 1928) begyndte at udvikle et net af vandrehjem og simple hoteller (Los Albergues de Carretera para Automovilistas), hvor det tiltagende antal billister kunne overnatte. Dengang kunne man ikke tilbagelægge ret mange kilometer i bil, og det var således nødvendigt, at billisterne kunne gøre holdt strategiske steder rundt omkring i landet. Disse vandrehjem, eller forholdsvis primitive hoteller, var simple i deres funktion, men bygningerne var smukke og solide. Dette netværk blev senere integreret i det nationale netværk af Paradores, og derfor kan man finde nogle Paradores på ganske uvante steder – i alle retninger ud fra Madrid, hvorfra alle veje gik.

 "WOW-effekten kan man heller ikke tage fra hotellerne, da man flere steder vil føle sig som konge eller dronning"

Efter opførelsen af ​​det første Parador-hotel, begyndte en hektisk kapløb med indvielser, der hurtigt efter ville blive et prestigefyldt netværk af turist-perler i Spanien. En offentlig virksomhed der næsten et århundrede senere, stadig opfattes ambitiøst og er anerkendt både nationalt og internationalt.

Parador Historie

’Paradores’ har altid forsøgt at opretholde et højt niveau, for at tilbyde det bedste til en rimelig pris og har altid været et eksempel på høj service. WOW!-effekten kan man heller ikke tage fra hotellerne, da man flere steder vil føle sig som konge eller dronning.

Paradores og gastronomi har altid gået hånd i hånd. Restauranterne på de forskellige hoteller fokuserer på regionernes særlige egnsretter og gastronomien går derfor ideelt i hånd med de smukke omgivelser og fundender oplvelsen.

Gastronomi Paradores

Paradores de España’s mål er at bevare landets kulturarv ved at tilbyde overnatninger og oplevelser i landets mest imponerende områder. I dag findes der Paradores i slotte, borge, klostre og andre vigtige bygninger, hvilket hjælper til at udbrede landets historie og essensen af den spanske kulturarv.

Der findes i dag 95 Parador-hoteller i Spanien.

Spain is More har gennem flere år været officiel samarbejdspartner med Paradores og vi tilbyder spændende rundrejser på Paradores, samt overnatning på samtlige Parador-hoteller i Spanien. Som i enhver anden samling af hoteller, er nogle bedre og mere spændende end andre, og hos Spain is More har vi vores helt egne favoritter, som vi gerne guider dig til. Vi anbefaler gerne en rute, hvor du oplever de smukkeste og mest historiske hoteller, samt opleve Spaniens smukkeste egne. Find din rejse og mere information her.

Tilbage