Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Tag til det vilde, romantiske Nordlige Spanien og oplev paradiset på Parador-hoteller

Spanien er så meget mere, end de kendte feriebyer og turistområder. Som besøgende i Spanien behøver man ikke at bevæge sig ret langt væk fra Middelhavskysten for at opdage, at landdistrikterne i Spanien har noget helt andet at byde på.

2023-12-05

Nordspanien, det område, der krammer Biscayabukten mod nord og strækker sig mellem Pyrenæerne mod øst til den vilde atlanterhavskyst mod vest, er næsten som et særskilt land i sig selv. Et område rig på vidunderlig natur.

Picos de Europa, den enorme bjergkæde, der følger kysten, er et ekstraordinært naturreservat, hjem for bjørne, ulve og ørne. Det er også en region, der er rig på historie: det var her, at kampen mod de mauriske invaderere begyndte i slaget ved Covadonga.

Pamplona er byen for det berømte årlige tyreløb under San Fermin sommerfestivallen. Her ligger de underskønne sommerbyer som San Sebastian og Bilbao, hvor man kan opleve det futuristiske Guggenheim-museet. Hvad gør det nordlige Spanien særligt attraktivt for udelandske feriegæster, er dets enorme kulturelle rigdomme og den autentiske stemning man møder. Hvis du troede du kendte Spanien, så besøg Nordspanien. Her er verden en helt anden, og på ingen måde ringere end sydpå - bare anderledes, på sin helt særlige måde.

Området er perfekt som bilferie, som roadtrip. Afstandende er korte, naturen enormt varieret og infrastrukturen i top. Og frem for alt, så kører folk ganske pænt. Den perfekte ferie i Nordspanien kan skrues sammen på mange måder, men skal det gøres med stil og komfort er en rundtur på de forskellige Parador-hoteller bestemt anbefalelsesværdigt. Den berømte kæde af hoteller beliggende i bygninger af historisk eller kulturel betydning.

Her følger et udvalg af de bedste Paradors i det nordlige Spanien:

 

Santiago de Compostela, Galicia

Den femstjernede Hostal dos Reis Católicos var oprindeligt et pilgrims hospital bygget i 1499 af Ferdinand og Isabella (de katolske monarker) til de pilgrimme, der gjorde rejsen til fods for at besøge katedralen, der er hjemsted for det, der menes at være apostlen Sankt Jakobs grav.

Hotellet anses generelt for at være blandt de ældste hoteller i verden og er et af ​​de mest kendte Parador-hoteller. Det er smukt beliggende med udsigt over Plaza do Obradoiro, lige ved siden af ​​den berømte romanske katedral med sin barokke facade i hjertet af den gamle bydel.

Parador de Santiago

Fuente Dé, Picos de Europa

For en ægte get-away-fra-det-hele-pause, er det svært at slå et ophold på dette fremragende hotel i hjertet af den vidunderlige og uspolerede bjergkæde, Picos de Europa. Paradoren er omgivet af enge, skovklædte skråninger og skrånende klipper, og ligger ved foden af ​​svævebanen, der fører op til det storslåede Áliva udsigtspunkt, hvorfra verden er en helt anden.

I området kan man nyde alle tænkelige formor for aktiv bjergturisme som eksempelvis vandreture og mountainbike. Parador de Fuente Dé er også en ideel base for at udforske de maleriske landsbyer og de antikke klostre i regiónen.

Cangas de Onis, Asturien

Den fantastiske fire-stjernede Parador de Cangas de Onis var engang et middelalderligt kloster ved navn San Pedro de Villanueva. Det ligger ved bredden af ​​floden Sella, ved foden af ​​Picos de Europa, mellem Oviedo og Santander, en kilometer uden for den lille by Cangas de Onis. I og omkring Cangas kan man dyrke en masse aktiviteter såsom vandreture, fiskeri, ridning, kano og mountain biking. Asturiske retter, der tilbydes i restauranten, omfatter el pote asturiano, fabada (en gryderet lavet med bønner og kød) og lokale oste som cabrales og beyo, alle skylles ned med den regionale specialitet - cidra.

 

Spain is More er stolt af at være 'selected partner' med Paradores. Vores samarbejde betyder, at vi kan tilbyde dig overnatninger og skræddersyede ruter til fordelagtige priser på alle Parador-hoteller i Spanien.

 

Santillana del Mar, Cantabria

Parador de Santillana Gil Blas ligger i et forfædres hjem fra det 17. århundrede. Hotellet ligger på hovedtorget i Santillana del Mar, en af ​​de mest attraktive og velbevarede gamle landsbyer i Spanien - og en kort køretur fra Santander.

Denne parador er en ideel base for at udforske den kantabriske kyst, de storslåede bjerge i Picos de Europa og de verdensberømte Altamira-huler med deres forhistoriske hulmalerier.

León, Castilla y León

Hostal San Marcos, Parador de Leon, er beliggende i et fabelagtig kloster fra det 16. århundrede og som et femstjernet hotel, er det en af ​​Europas mest ekstraordinære steder at bo. Leon er en fin gammel by med flere ekstraordinære renæssancebygninger.

Besøgende kan stadig se resterne af de romerske og middelalderlige vægge, og andre bemærkelsesværdige monumenter omfatter den gotiske katedral, Palacio de los Guzmanes (sæde for provinsparlamentet) og Casa de Botines, et tidligt eksempel på det ekstraordinære arbejde arkitekt Antoni Gaudí.

Lokale retter til rådighed i paradorens restaurant omfatter cocido maragato (gryderet lavet med kikærter, svinekød, oksekød og grøntsager ledsaget af tynde nudler i bouillon), ancas de rana (frøens ben) og cecina (tørret kød fra regionen).

Parador de Leon

Ribadeo, Galicia

Parador de Ribadeo er et galicisk palæ med udsigt over den fredfyldte Ribadeo flodmunding. Dette firestjernede hotel er den perfekte base for alle, der er interesseret i aktiviteter som fiskeri, sejlsport og golf - det nærmeste kursus er to miles væk - mens de berømte katedraler ligger kun syv miles væk for dem, der kan lide at slappe af.

Santo Domingo de la Calzada, Rioja

Parador de Santo Domingo Bernardo de Fresneda er et trestjernet hotel i et 16. århundrede kloster i Spaniens berømte vinland, syd for Bilbao. Det er på den gamle pilgrims rute til Santiago de Compostela og inden for rækkevidde af San Sebastian.

Parador de Argómaniz, Rioja

Dette parador er et fint firestjernet hotel i hjertet af den vinproducerende region Rioja. Det er et glimrende renæssancespalads, der vender ud over Álavas smukke sletter. Napoleon blev her i 1813 på tærsklen til slaget ved Vitoria (navnet på byen Vitoria indikerer, at Napoleon mistede kampen til hertugen af ​​Wellington, og det franske fodfæste i Spanien blev afsluttet).

Regal måltid: Den fantastiske kælder spisestue på Hostal dos Reis Catolicos

Parador de Hondarribia, Baskerlandet

Den firestjernede parador indtager et 10. århundrede slot oprindeligt bygget af King Sancho II i Navarra. Den baskiske by Hondarribia (kendt som Fuenterrabia på spansk) ligger på en halvø tæt på grænsen til Frankrig, mellem San Sebastian og Biarritz. Bag de tykke vægge i slottet er det storslåede indre af paradoren med sin smukke gårdhave, bjælkelofter og buer, og dens arrays af kanon, lanser og rustning.

Parador de Hondarribia

Parador de Pontevedra, Galicia

Den firestjernede Parador Pontevedra er indrettet i et smukt renæssancespalads i den dejlige gamle galiciske havn (det var i skibsværfterne i Pontevedra, Columbus Columbus Santa Maria blev bygget). Paradorets palads stammer fra det 16. århundrede, lige efter Columbus tid, og var en bolig for tællerne af Maceda. Om sommeren kan man spise ude på terrassen, og på alle tidspunkter af året leverer restauranten lokale fisk og skaldyrsretter som pulpo feira (blæksprutte kogte med olivenolie, paprika og salt) eller mundende desserter som filloas (de lækre lokale crepes).

Tilbage