Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pilgrims of León: Byron fra USA

(#POL) Vi fortsætter vores interviews med pilgrimme, der passerer León på vej til Santiago. I dag taler vi med Byron, fra USA, som har et vidunderlig syn på livet.

2018-03-16

Hvorfor valgte du at gå Caminoen?

-. Jeg så filmen "The Way", og blev inspireret, siden da har jeg ønskede at gå El Camino. Jeg ønskede at starte i St. Jean-Pied-de-Port, men da jeg kom til Pamplona sneede det meget. Jeg tilbød en taxachauffør 200 € for at køre mig dertil, men han takkede nej pga. sneen.

Hvad har overrasket dig mest på El Camino?

- Antallet af koreanere, hvilket jeg finder fascinerende, fordi jeg taler koreansk. Jeg tror faktisk, at jeg snakkede mere koreansk i går end engelsk. For mange koreanere er Camino de Santiago en meget vigtig kristen pilgrimsrejse.

Går du Camino de Santiago af religiøse årsager?

- Jeg vil ikke sige, at jeg er religiøs. Jeg er åndelig, før jeg gik på pension, jeg var professor i filosofi. Men når jeg ankommer til Santiago og de spørger mig på pilegrimskontoret: religiøs grund eller ej? Vil jeg vælge den religiøse mulighed, ja.

Hvordan er de mennesker, du har mødt på El Camino?

"Jeg har været glædeligt overrasket over, hvor venlige mennesker er her. Der er stor forskel på, hvordan det er i USA. Der er også et stort fællesskab mellem pilgrimerne. Vi går sammen om dagen. På vandrehjemmet mødes vi og laver mad, eller vi går ud til middag. Det er virkelig utroligt, hvor mange interessante mennesker jeg har haft lejlighed til at møde i løbet af min tid på camino-ruten.

Vil El Camino ændre dig som person?

- Jeg har gået en masse i USA, men der har det mere været midt i naturen, hvor jeg ikke er stødt på ret mange mennesker. Jeg føler, at El Camino allerede har ændret mig. Jeg vil være en bedre person, møde folk, snakke og være mere åben. Jeg plejede at glemme folks navn, men nu husker jeg hver eneste. El Camino er som en genstart til mig.

Har du pakket noget, du fortryder?

"Jeg er en erfaren vandrer og pakket let og effektivt. Det eneste jeg ikke har brugt hidtil er mine solbriller, haha. :-)

Hvor meget har du forberedt dig?

- Da jeg gik på pension, fik jeg meget fritid og gik omkring 500 km med min rygsæk som udarbejdelse. Jeg er meget vant til at gå og har løbet flere maratonløb i USA.

Kunne du tænke dig at komme tilbage til Spanien og gå Caminoen igen?

- Jeg kommer helt sikkert tilbage, ja. Jeg kan lide at løbe, så jeg vil gerne løbe hele Camino Francés (den franske camino).

Tak Byron, vi ønsker dig "Buen Camino"! Læs mere her om El Camino og find din vej til katedralen i Santiago de Compostela.

 

 

Vi ønsker dig 'buen camino' på din tur videre til Santiago. I morgen fortsætter hun fra León af den franske Camino til Santiago de Compostela.

Læs mere om Spain is More's rejser på Caminoen her.

Tilbage