Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pilgrims of León: Cindy frå Belgium

(#POL) Vi har snakket med Cindy om hun tænker at Camino Francés er blevet for kommerciel.

2018-06-05

Hvad har overrasket dig mest ved at gå Camino Francés?

Jeg er meget overrasket over mængden af ​​unge mennesker på Caminoen fordi min ven fortalte mig, at der er mange pensionister eller personer over 50 som går Caminoen. Jeg er også overrasket over mængden af ​​koreanere på Camino Francés.

Hvad er din motivation til at gå Camino Frances?

Jeg har altid ønsket at gå Camino Frances, men jeg har aldrig haft tid. Jeg er i øjeblikket mellem job, så nu har jeg tid. Det sidste år har været meget stressende for mig, så det føles dejligt at lave daglig motion her på Camino Frances. Mens du går på Caminoen, indser du, hvad der virkelig er vigtigt i livet.

Hvad synes du om kommercialiseringen af ​​Camino Frances? Hvert år er der flere og flere gode hoteller med private badeværelser, bedre restauranter, folk der sælger ting ud for vejen.

Jeg synes det er fantastisk. For mig er det helt fint med lidt luksus på Caminoen, da det er vandreturen som er min udfordring. Jeg synes ikke, man skal være alt for hård ved sig selv og at gå caminoen behøver ikke nødvendigvis at betyde, at du gør det så simpelt som muligt, nogle går turen næsten lidende. Det kan jeg ikke se noget specielt i at gøre. Alle fuldender sin Camino på sin egen måde.

Hvis du tænker på det, er det helt i orden med lidt luksus, for den eneste grund til, at pilgrimme vandrede fra hele Europa til katedralen i Santiago de Compostela, var fordi de ikke havde andre transportmidler for 1000 år siden. De måtte komme til fods. Nu flyver folk hertil fra hele verden.

Tror du det er sikkert at gå til Camino Frances?

Ja, det er meget sikkert. Den eneste ubehagelige oplevelse, jeg havde, var på et vandrerhjem, hvor du ikke kunne hænge dit håndklæde i brusebadkabinen, fordi det var så lille. Privatlivet er nogle gange begrænset i de fælles bruseområder. Men bortset fra det ville jeg sige det er meget sikkert.

Vejene er også meget sikre, du går nogle gange tæt på bilerne, men det er normalt kun en meget kort strækning.

Hvad synes du om at tage en bus eller en taxa, mens du går på caminoen?

Jeg synes ikke, der er et problem at tage en taxa eller en bus. Som jeg sagde, fuldfører alle deres camino på sin egen måde. Men jeg foretrækker ikke at tage bussen selvfølgelig.

Tip til andre pilgrimme?

Pak så let som muligt!

- - - 

Tak til Cindy, for en spændende snak om hendes Caminotur. Vi ønsker dig 'buen camino' på din tur videre til Santiago. 

Læs mere om Spain is More's rejser på Caminoen her.

 

Tilbage