Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Pilrims of León: Linda fra UK

Det som overraskede hende mest om Camino Frances var, hvor nemt det var at finde vej takket være den fremragende skiltning.

2018-04-01

Hvordan fik du ideen til at gå Camino de Santiago?

- Jeg var frivilligt i Polen, da jeg først hørte om Caminoen og jeg kunne virkelig godt lide ideen. Senere endte jeg med at finde et job i León, som ligger lige midt i Camino. Jeg troede, det var skæbnen, at jeg endte i León, så jeg besluttede at begynde at udforske el Camino. Hidtil har jeg gået fra Ponferrada til Sarria på firer dage i påskeferien og fra Roncesvalles til Burgos i september, det tog mig 12 dage. Denne tur var for at fejre min 60 års fødselsdag!

Hvordan forberedte du dig på din Camino?

- Jeg lavede absolut ingen træning, og jeg lavede en fejl med min rygsæk. Det var en lille dagrygsæk,  som samtidig var meget ubehageligt. Den var også for lille, så jeg endte med at gå med 2 backpacks: en foran og en på ryggen.

Også det tøj jeg pakkede var for tungt. Jeg fik mange råd fra andre pilgrimme på min første Camino, så anden gang pakkede jeg bedre.

Hvad overraskede dig mest på Camino Frances?

- Der er små gule pile overalt! Jeg blev glædeligt overrasket over hvor let det var at finde vej, fordi skiltningen på Camino Frances er meget god. På den anden side var de to guidebøger, som jeg bar med mig, absolut ubrugelige.

Hvor meget gik du med andre pilgrimme?

- Jeg har bemærket at der er to forskellige måder at gå caminoen på. Den spanske Camino Frances og 'Foreigner' Camino Frances. Det bemærkede jeg, da jeg gik med en spansk ven i to dage, og spanierne har virkelig en anden, mindre turistet oplevelse på Caminoen.

For eksempel er udlændinge altid tiltrukket af "pilgrimmenuen", men det er altid nøjagtig den samme mad. Spanierne gik på de lokale barer hvor de fik bedre mad. Jeg bemærkede også, at de ældre ikke-europæiske pilgrimme har tendens til at holde sammen, mens de ældre europæiske pilgrimme gerne vil blande mere. Unge mennesker blander sig altid meget.

Hvad fortryder du ikke at have pakket?

- Jeg gik alene på Camino Frances, så jeg skulle have pakket noget til at bære mine penge og pas. Du beder om problemer, hvis man efterlader sine penge uden opsyn.

Hvor sov du på caminoen? 

- Begge Caminos forsøgte jeg at sove i en 'albergue' den første nat. Men jeg var nødt til at skifte til hotelværelser, fordi jeg bare ikke kunne holde snorkende mænd ud. Også i 'albergues' står alle op ved morgenbrud. Det stressede mig, fordi det fik mig til at tænke at jeg også var nødt til at stå op og komme i gang. 
Så på begge mine ture endte jeg med at booke hoteller langs Caminoen. Faktisk er den vanskeligste del af Caminoen, at finde et sted at sove. Hvis du ikke taler spansk det er meget svært. Fordi jeg gik med en spansk ven i 2 dage, vidste jeg, hvordan man gjorde. Hvis du ikke ankommer før kl. 14.00, holder de ikke din reservation, fordi de alligevel kan fylde værelserne (altså med mindre man rejser med Spain is More, red.). Og at sende e-mails til hotellerne er ubrugelig, fordi de ignorerer dem.

Faktisk tror jeg Camino er et kulturchok for mange mennesker, fordi de ikke er vant til den spanske timings. I nogle landsbyer er alt lukket om eftermiddagen. Især Amerikanerne er ikke vant til dette.

Er det sikkert på Camino?

- Jeg tror, ​​det er sikkert at gå i højsæsonen. Du kan altid se pilgrimme overalt. Mine sønner var meget bekymrede for mig. De ønskede faktisk at sikre, at jeg var okay hver eneste dag. Først og fremmest troede de, at jeg ikke ville kunne gå så meget, og for det andet troede de bare, at det ikke er sikkert at gå på landet i det centrale Spanien selv. Men det er helt fint, jeg synes, ​​at Camino er sikkert.

Har du planer om at gå en anden Camino?

- Jeg tænker på at gå Camino del Norte. Jeg vil også gerne gå hele Camino Frances, der starter i Saint-Jean-Pied-de-Port og går til Santiago og fortsætte til Finisterre. Jeg kan godt forstår, hvorfor folk går caminoen mere end én gang!

Hvad er dit bedre råd til folk som gerne vil gå Caminoen? 

1. VASELINE = ingen vabler

2. GØR DET JEG! Det er ligegyldigt hvor mange bøger du læser på forhånd, bare på med vandreskoene og i gang. 

3. DIGITAL DETOX! Brug ikke din smartphone så meget! Spørg ikke om WIFI - snak med hinanden! Jeg var virkelig overrasket over, at så mange mennesker ikke kan slippe af deres smartphones. Jeg tror, ​​at hele pointen med Caminoen er at give slip på disse ting, bremse op og komme ned i tempo. Men hvis du konstant lytter til nyheder fra udlandet, og du hele tiden opdaterer din Facebook, så giver du ikke dig selv tænketid. Og du kan ikke finde dig selv.

Mange tak for at tale med os Linda!

Tilbage