Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

LA DANESA: Spain is More

Spain is More - Sådan lyder navnet på Rasmus Pedersens firma i León. Sammen med sin spanske hustru, Virginia Fernández de Vega, driver han nu på tredje år en rejsevirksomhed, hvis mission er at vise nordeuropæere, at Spanien er mere end sol og strandliv samt storbyerne Madrid og Barcelona.

2016-10-04

(Artikel La Danesa 31.01.2012)

For os, der selv bor i Spanien, er det selvfølgelig ingen nyhed, men for mange er det alligevel noget af en udfordring at finde ud af, hvor i det nordlige Spanien, man skal rejse til, hvad man skal se og hvordan man skal bo. Og det er her, Rasmus og Virginias ekspertise kommer ind i billedet.

Virginia og Rasmus mødte hinanden for 12 år siden. Hun arbejdede med logistik og Rasmus er uddannet ejendomsmægler. Men udadvendthed, forretningssans samt en kærlighed til og viden om det nordlige Spanien gav dem modet til at starte en rejsevirksomhed. Virginia er født og opvokset i León, og har derfor et førstehåndskendskab til området. Hun har boet seks år i Danmark og taler flydende dansk.

Spain is More er i dag blevet tilstrækkelig stor til, at parret kan leve af firmaet. De har sagt deres jobs i Danmark op, og bor nu permanent i Spanien.

"Vi er faldet rigtig godt til her i León, og nyder at drive forretningen sammen", siger Rasmus, og parret er da også i gang med at bygge hus. ”Men det skal være i dansk stil,” understreger Rasmus, der drømmer om en vandskuret facade. "Jeg vil ikke have ydermurene pudsede, sådan som man altid gør i Spanien. Murstenene vil være synlige efter dansk skik". Det er et ønske, som er svært at få opfyldt i Spanien, hvor man ikke kender til den slags, men det tager parret dog kun som en udfordring. Redaktionen på La Danesa kender heller ikke nogen i Spanien, der vandskurer mursten. Men vi giver gerne jobtilbuddet videre til interesserede læsere.

Nordspanien
"Det store fokus fra udlandet har i mange år ligget på Costa del Sol, Mallorca, Costa Blanca samt Madrid og Barcelona, men vi vil nu være med til at sikre, at udlændingene også får øjnene op for Nordspanien, som har så fantastisk meget at byde på. Ikke mindst en storslået, smuk og frodig natur med kæmpe bjerge, grønne dale, forrevne kyststrækninger, hvide sandstrande, vinmarker, gamle, hyggelige landsbyer, små fiskerlejer og en perlerække af større byer med imponerende arkitektur. I Nordspanien rejser man rundt midt i historiens vingesus, hvilket man konstant mindes om; her er mægtige katedraler, fine slotte og uindtagelige borge, hulemalerier, spændende museer, romerske ruiner og arkæologiske udgravninger. Og så har vi selvfølgelig landets bedste køkken med masser af friske fisk og skaldyr, delikate oste, gode vine og sprudlende cider". Sådan præsenterer Rasmus og Virginia den del af Spanien, som de så gerne vil dele med os andre. "Vi sender aldrig vores gæster ud på steder, som vi ikke selv har afprøvet først. Vi skal kunne stå inde for kvaliteten og servicen, som skal være i top, og det samme skal komforten. De fleste af vores kunder er 50+, så det er ikke ligefrem rygsækfolket, vi satser på".

Rejser på egen hånd eller i grupper
Spain is More strikker rejser sammen, som passer til den enkelte gæsts eller gruppes ønsker. Konceptet er, at man får udarbejdet en individuel rejseplan. I denne vil der være anbefalinger af ruter, hoteller, restauranter og seværdigheder, som gæsterne bruger, når de drager ud i Nordspanien på egen hånd. Man har dog altid mulighed for at kontakte rejseselskabet, hvis der er spørgsmål eller problemer.

Ved grupperejser bliver man fulgt af en dansktalende rejseleder eller lokale, flersprogede guider.

"Indtil videre har vi primært satset på gæster fra Danmark og Norge, men nu vil vi gerne nå ud til den skandinaviske koloni på Costa del Sol. Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at få de absolut bedste oplevelser i det nordlige Spanien - uanset om det handler om en individuel rejseplan med nogle specifikke ønsker eller om det er en gruppe, der gerne vil have os til at planlægge fx en uge med så mange historiske, kulturelle eller naturoplevelser som muligt. Jeg kan forstå, at I har mange klubber og foreninger på Costa del Sol, der mødes om alt lige fra bridge til golf og fodbold, og jeg er sikker på, at vi kan arrangere nogle skønne ture til jer, som evt. også kunne indeholde en runde golf på en af regionens bedste golfbaner, et vinbodegabesøg eller en fodboldkamp på et af Lige-holdenes hjemmebaner", opfordrer Rasmus.

"Vi gør også meget i togrejser a la Orient Expressen. Det er en yderst komfortabel - og romantisk - måde at rejse på. Det har jeg fået lov til at skrive mere om på de følgende sider, men læserne er selvfølgelig meget velkomne til at ringe os op for en mere indgående snak".

Aktive rejser
Den legendariske pilgrimsrute fra Pyrenæerne ved den franske grænse til Santiago de Compostela er turistmål nummer ét for Spain is More's gæster. Op imod 40% af selskabets ture indeholder en større eller mindre etape af pilgrimsruten.

Interessen for pilgrimvandringerne begrænser sig ikke til et dansk eller skandinavisk publikum. Der kommer også mange henvendelser fra USA og Sydamerika.

"Ja, pilgrimsruten har været utrolig populær i de senere år, men vi har skam meget andet på programmet", lover de dansk/spanske initiativtagere:

- Hulevandringer hvor man med hjelm og lygte kan udforske drypstenshuler.
- Flodsejlads i egen båd - en enestående naturoplevelse.
- Nordspanien er ideelt område for golfere. Terrænet kan minde lidt om Irland eller Skotland, men her er sæsonen meget længere.
- Det er ideelt at tage på cykelferie i de mindre bjergrige egne af Nordspanien, men Spain is More arrangerer også cykelture på den noget mere konditionskrævende pilgrimsrute.
- Vandreture i det verdensberømte bjergområde Picos de Europa.

Ferieboliger
Rasmus' fortid som ejendomsmægler giver gode forudsætninger for, at selskabet kan tilbyde udlejning og salg af ferieboliger. Der er allerede en lille håndfuld ferieboliger, som bliver udlejet gennem Spain is More, og denne del af forretningen vil sikkert vokse sig større. "Vi håber på at få gang i ferieboligsalget, og er man på ferie i Nordspanien, og bliver virkelig glad for dette uspolerede område, er det oplagt at kombinere sine ferieoplevelser med at se på huse", håber Rasmus.

Spain is More er et ungt rejseselskab, der er under stadig udvikling. Der bliver hele tiden fundet nye spændende ruter og rejsetilbud, så det kan være en god idé at holde øje med hjemmesiden: www.spainismore.com eller ringe til Virginia og Rasmus, inden turen går til Nordspanien.

Tilbage