Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

POLITIKEN: Vandreture med kvalitet og lokalkendskab

Mange forbinder vandreferier med sparsom forplejning og sovesale uden megen komfort. Men sådan behøver vandreferien i Nordspanien langt fra se ud.

2018-06-13

(Politiken feb. 2018)

Af Lasse Lundberg Andreasen

Det dansk-spanske ægtepar Rasmus Dissing Pedersen og Virginia Fernandez de Vega, som driver rejsebureauet Spain is More, sender hvert år tusindvis af gæster ud på vandreferier i Nordspanien. Her er det naturligvis er den legendariske pilgrimsrute Camino de Santiago og de store oplevelser langs ruten, som lokker de fleste gæster ud på vandrestierne. Her tilbyder de individuelle caminorejser med overnatninger på hyggelige hoteller og pensionater langs ruten, til folk som ikke finder det attraktivt med udsigten til at skulle sove i sovesale hver nat.

»Vores gæster ønsker at opleve kulturen, gastronomien og selve oplevelsen omkring Caminoen, og andre steder i Spanien, men samtidig have en vis portion komfort” « fortæller Rasmus Pedersen.

Der findes et væld af hyggelige, små hoteller og muligheder for at opleve den spanske kultur på helt tæt hånd langs pilgrimsruterne. Rasmus Pedersen og Virginia Fernandez de Vega har derfor specialiseret i at finde de små gemte perler, som ellers kun de lokale kender til.

Ture arrangeret af lokale

»Vi lægger stor vægt på, at vores gæster oplever den autentiske side af det område, de bevæger sig i. Vi bor selv i Nordspanien og vi går selv ruterne og besøger hotellerne. På den måde kan vi finde og udpege de steder, man bare må besøge, når man vandrer i et bestemt område. Derudover har vi et bredt netværk af hoteller, venner, samarbejdspartnere og andre, som alle hjælper os med at holde vores viden opdateret. «

Derfor har de også lavet en guidebog, som deres gæster får udleveret, inden vandreturen begynder. Her kan gæsterne læse om de små familieejede hoteller, de skal sove på og se, hvor på ruten der skal sættes tid af til at smage særlige lokale delikatesser.

»Et sted er der f.eks. en lækker, men helt ukendt vin, man bør smage. Et andet sted finder man oste, som ikke produceres andre steder. Det er den slags oplevelser, vi elsker at give vores gæster,« fortæller Rasmus Pedersen.

Spain is More arrangerer, ifølge Rasmus Pedersen, vandreture ud fra den filosofi, at gæsterne skal opleve de sider af Spanien, som det ellers kun er spanierne, der kender til. 

»Særligt her oppe i det Nordspanske tager mange spaniere på ferie. Det betyder, at man kommer meget tæt på det autentiske Spanien.«

Pilgrimsvandring som pendant til skiferien

Rasmus Pedersen har selv være på skiferier med sin familie det meste af sit liv. Og han ser mange ligheder med de familieferier, han arrangerer for danske familier og de mere velkendte skiferier.

» Netop familievandreferier er blevet meget populære. Familier er jo sammen om at bevæge sig og være aktive. De deler nogle oplevelser i naturen, som giver et stærkt sammenhold og oplevelser for livet. Det kan både være forskellige steder langs caminoen, hvor vi tilpasser etapelængderne til folks formåen, hvis de eksempelvis rejser med børn, eller i Picos de Europa bjergene, hvor oplevelserne er mange for hele familien. Derudover er caminoen meget populær for folk, som rejer alene, da man kan være afsted på egen hånd, uden egentlig at være alene afsted, da mange er i samme båd. «

At vandre langs en pilgrimsrute handler ikke nødvendigvis om at søge noget spirituel. I dag handler det i lige så høj grad de naturoplevelser og den kultur, som man møder under vejes.

Fakta

Læs mere på www.spainismore.dk og se de forskellige forslag til vandreture og andre typer besøg i Spanien. Du kan også skrive til info@spainismore.com eller ringe på telefon 36 98 08 63 for at høre mere om mulighederne for at vandre i Spanien.

Faktabox:

Spain is More har kontor León i Nordspanien. Firmaet blev etableret i 2009 og har i dag 6 ansatte. Alt materiale er på dansk, såvel guidebog som kontakt. Udover vandreferier byder programmet på cykelrejser, kør-selv, luksus togrejser, Parador-ruter mv. Hertil private arrangementer såsom familierejser og private grupperejser med alle mulige temaer.

Tilbage