Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Gastronomi på Camino Lebeniego

At vandre Camino Lebaniego betyder meget mere end smuk natur og kulturelle skatte. En af de bedste grunde til at gå denne uudforskede pilgrimsrejse er at få chancen for at nyde den vidunderlige kantabriske gastronomi.

2018-06-13

Cantabria, og hele det nordlige Spanien, tilbyder sine gæster et køkken, der består af de allerbedste ingredienser. I det kantabriske hav fanges fisk og skaldyr i de flydende floder fiskes laks og ørred. Man kan oplever de grønne marker hvor kvæg går frit hele året rundt og overalt i regionen er der grøntsags- og frugtplantager. Alt dette resulterer i et af de bedste køkkener i hele landet. Læs herunder hvilke lækre engsretter du bør prøve på Camino Lebaniego som går tværs gennem Cantabrien:

Cocido Lebaniego (se billede herover)

Denne gryde af kikærter og forskellige typer kød er den mest typiske ret langs Camino Lebaniego. Den kan forveksles med Cocido Montañés, som dog har et lidt andet udseende og med andre ingredienser. I løbet af caminoen vil du passere adskillige hyggelige spisesteder, hvor du kan nyde denne delikatesse - hver restaurant har sat sit personlige præg og har sine egne opskrift.

Liébana-honning 

Honning har en lang tradition i området og produceres stadig lokalt. "Miel de Liébana" har en særlig oprindelsesbetegnelse og er et gastronomisk højdepunkt i løbet af pilgrimsvandringen til Potes.

“Snapsen” Orujo 

Orujo from Northern Spain

En god og lækker snap-lignende drink, der er skabt ved at destillere resterne af knuste druer, er ekstremt populær her. Den kan også laves cremet a la Bailey's. Perfekt til 'at slå mave' efter et lækkert måltid - måske efter Cocido Lebaniego ...? Hvert år i Potes afholdes der Orujo-festival med traditionelle spil, musik, parader, smagsprøver og en lang række andre aktiviteter.

Lækre oste fra Picos de Europa

Ost från Kantabrien, Norra Spanien.

I Cantabria findes tre oste med beskyttet oprindelsesbetegnelse: Queso de Cantabria, Quesucos de Liébana og Queso Picón Bejes-Tresviso. De sidste to produceres lokalt langs Camino Lebaniego. Det er et must at prøve disse, ellers har man ikke rigtigt gået Camino Lebeniego. 

Kød i bedste kvalitet

I løbet af Camino Lebaniego passeres mange fantastiske grillrestauranter (Asadores), hvor du kan prøve det lokale kød. Oksekød (Buey), nødder og vildt er typiske - hvis du får chancen så prøv "Carne a la Piedra" hvor du griller dit eget køb på bordet over en varm sten. Et meget sjovt og socialt måde at spise på!

Klik her for at læse mere om Camino Lebaniego og book din rejse i dag.

Tilbage