Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Nordspansk hvidvin er overset

Nordspanien er så kendt for sine rødvine, at hvidvinene er overset

2009-05-23

Det er ikke meget, vi har set til dem i Danmark, og det er lidt synd. For takket være solskinstimerne og varmen i Spanien, er det gode, fyldige og kraftige hvidvine. Ligesom rødvinene, som Nordspanien er kendt for.

”Hvad hvidvinene måtte mangle i opmærksomhed fra verden, får de nordspanske rødvine til overflod.
Nordspanien er storproducent af hippe kultvine på rødvinssiden, og dén succes går hånd i hånd med regionens gastronomiske succes.
Verden har opdaget Nordspanien som gastronomiland. Restauranterne helt oppe nordpå i Baskerlandet regnes for nogle af verdens bedste, og det har en klar afsmitning på vinproduktionen”.

Hvidvinene I Galicien og Castillien og León: “Områder som Rias Baixas (Galicien) og Rueda (León) producerer primært hvidvin og kappes om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt”.

Vinområdet Ribera del Duero i ”Castillien og León”: ”Ribera del Duero hører til den slags vinområder, som ikke bare er verdenskendt, men også hipt. Det er med andre ord »smart« og i hvert fald dyrt at drikke de kultvine, som dette forholdsvis nyopdagede område er så kendt for.
Blandt de mest kendte kultvine herfra er 'Vega Sicilia' og ikke mindst 'Pingus'. Sidstnævnte er oven i købet produceret af danskeren Peter Sissek. Hans vin er i dag Spaniens dyreste, men det moderigtige nordspanske vinområde vrimler med nye dygtige vinmagere. Priorat er ligesom Ribera del Duero et forholdsvis nyt stjerneskud i Nordspanien”.

Tilbage