Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Hvad er et helligt Compostela år?

Et helligt år i Compostela, Año Jacobeo, er de år hvor den 25 juli falder en søndag, hvor man fejrer Sankt Jakobs martyrium.

Et helligt år i Compostela, Año Jacobeo, er et år hvor den 25. juli falder en søndag, hvor man fejrer Sankt Jakobs martyrium.

Disse hellige år forekommer med et fast mønsker med hhv. 6, 5, 6 og 11 års mellemrum, hvor 25. juli falder på en søndag – 14 gange i hvert århundrede – hvor den katolske kirke har magten til at kunne give fuld tilgivelse for troendes synder, som besøger apostlens grav i Santiagos katedral. Det anbefales således, at pilgrimme går til messe i katedralen for at modtage en komplet guddommelig syndsforladelse. I disse hellige år, øges antallet af pilgrimme betragteligt, da vandrere fra hele verden renser deres sjæl ved Sankt Jakobs grav. Det var sidst i 2010, og næste gang i 2021. Klik her og se hvor hvor længe der er til næste Jacobeo.

Tilbage