Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

8 årsager til af vandre Camino dos Faros

Fyrtårne-rute, Camino dos Faros, er en vandrerute, der går langs Galiciens sagomspundne Costa de la Muerte-kyst (dødens kyst) i det nordvestlige del af Spanien, og som forbinder kystens 7 smukt beliggende fyrtårne.

2023-09-15

Selvom Camino dos Faros rute ikke i sig selv er en pilgrimsvandring, er den et must for vandreentusiaster og perfekt for alle dem, der ønsker at se Costa da Morte, dødens kyst, som er en af Europas smukkeste kyststrækninger.

Her er 8 gode grunde til at vandre Camino dos Faros:

EVENTYRET

Den prestigefyldte avis "The Telegraph", anbefaler denne rute til alle læsere, der leder efter 'et eventyr' som deres næste rejsemål.

Avisen definerer den galiciske kyst som "dramatisk" og "farlig for sejlere", men "absolut imponerende for vandrere". Attraktioner inkluderer blandt andet de 7 fyrtårne som du passerer, skibsvrag, klipper og bugternes natur.

TUSINDE FORSKELLIGE LANDSKABER

Landsskabsmæssigt er vandringen langs Camino dos Faros meget varieret. Netop som den rå klippekyst beundres, går stien igennem frodig skove, eller langs smukke sandstrande, og turen naturlige karakter er således under konstant forandring. Distancerne mellem 8 fyrtårne undervejs udspiller der sig sin egen historie og og egne naturlige særpræg og fyrtårnene sætter således 'punktum' efetr hvert kapitel i Camino-dos--Faro historien, med hver deres kombinationer af strande, klitter, floder, klipper, skove og flodmundinger. Et stort antal fuglearter nyder havet, klipperne og det frodige bagland. Arkæologiske udgravninger vidner om områdets lange historie, og fiskerlandsbyerne vidner om, at man ikke er helt alene i verden. 

 

FANTASTISK GASTRONOMI

Galicien er en af Spaniens mest værdsatte regioner hvad angår gastronomi. Overalt i Spanien kan man spise på galicisk restaurant, hvis køkken typisk er synonym med frisk fisk og skaldyr, samt kødet fra dets berømte kvæg. Især hvis du elsker fisk og skaldyr, vil du befinde dig i drømmeland på Camino dos Faros. Få steder i verden kan du spise et så rigt udvalg af friste råvarer fra havet som i flere af byerne undervejs.

 

KULTURARV

Denne rute er fuld af bevarede landsbyer, hvor man ikke føler at livet og kulturen har ændret sig synderligt i årtier. 

 

MILDT KLIMA HELE ÅRET

På grund af dens nærhed til havet er temperaturerne milde hele året. Selv om sommeren, hvor det meste af Spanien sveder, bruges den galisike kyst  som tilflugtssted for tusindevis af Spaniere, som nyder det behagelige klima.

 

TYNDT BEFOLKET
Hvis du er til fred og ro og smuk natur, er dette uden tvivl ruten for dig. Der bor meget få mennesker langs denne kysttrækning og man føler i det hele taget, at man er ganske langt væk fra sin normale hverdag.

 

VELMARKET RUTE

Ligesom Camino de Santiago er markeret med gule pile, er denne rute markeret med grønne pile og prikker der hjælper dig med at finde den rigtige vej. Pilene angiver retningen og prikkerne signaliserer, at du er på den rigtige sti.

 

KOM I FORM

Ud over at nyde naturen og roen, er Camino dos Faros den ideelle undskyldning til at komme i form og samtidig opleve den imponerende kyst.

Hvis du ikke har læst vores artikel om fordelene ved at tage en aktiv ferie, skal du læse den her.

 

Spain is More organiserer turen med overnanting på små lokale hoteller undervejs, hvor du har dit eget værelse og bad. Læg planlægningen i vores hænder, og giv dig selv den enkle luksus at nyde din tid.

Hvis du er interesseret i at gøre din næste rejse til et spændende eventyr, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Camino dos Faros her og bestil din rejse når det passer dig.

Tilbage