Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino dos Faros - vandreferie

Kort Camino dos Faros - vandreferie

Vandretur langs den imponerende Costa de la Muerte - 150 km fra Ponteseco til Finisterre

Camiño dos Faros (Fyrtårnsruten) er en unik vandrerute langs den facinerende Casta da Morte-kyst i Spaniens nordvestlige region, Galicien. Costa da Morte er blandt andet kendt for sine karateritiske fyrtårne, hvoraf flere besøges på denne rute, samt sin imponerende natur, som gør den almindelig annerkendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger

Camiño dos Faros er ikke en pilgrimsrute, som navnet ellers kunne antyde, men ruten går gennem kendte pilgrimbyer som Muxia og rutens sidste fyrtårn er det mytiske Capo Finisterre, som er velkendt blandt pilgrimme, som endestation for Camino de Santiago. 

Camiño dos Faros bringer dig gennem mange forskellige landsskabstyper, dog altid med havet på din højre hånd; Fyrtårne, strande, klitter, floder, klipper, skove og flodmundinger skaber en samlet naturoplevelse af de helt store.

Hvis du ønsker at prøve kræfter med en relativt uopdaget rute og opleve et eventyr på kanten af Atlanterhavet, mærke vinden i håret, freden og roen, og er du ikke bange for en fysisk udfordring er Camino dos Faros lige noget for dig.

Her giver vi dig '8 årsager til at vandre Camino dos Faros'

Lad Spain is More tage dig med på dette spændende eventyr gennem en af Spaniens skatte.

Klik på "Modtag tilbud!" (i højre kolonne) og modtag et personligt tilbud uden forpligtelse for din rejse.
 

Praktisk information: 

Camino dos faros strækker sig over 200 kilometer, men på grund af infrastrukturen tilbyder Spain is More som standart turen fra Ponteceso - 150 km. fordelt på 6 vandretaper.
Ønskes turen forlænget med to vandreetaper, er det en mulighed (hhv. 21 og 27 km). Grundet manglende overnatningsmuligheder fragtes du i de to dage til etapestart.
 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange fra omkring 1. april til ultimo oktober.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller, altid med eget badeværelse.

✔ Spain is Mores personlige digitale guide med praktisk information om ruten samt anbefalinger. Links til ruten inkluderes, så du kan downloade spor til at medbringe under din rejse.

✔ Tilpasning af etaper: Nogle gange.
 

Gå ikke glip af...

De majestætiske fyrtårne: Camino dos faros kaldes sådan, fordi rutens fyrtårne er fyldt med historie.

Fantastiske strande fra store og åbne til små og beskyttede.

✔ Udsigtspunkter over havet: Langs hele ruten er der mange steder med mulighed for at at se havet fra oven.

Klipper: Camino dos Faros er ikke en let kystvandring. Langs denne stejle kyst kræver klipperne indsats, men belønningerne er de unikke panoramiske udsigter.

Fiskerihavne, hvor den friskeste fisk ankommer hver dag, og som du kan nyde på de mange barer og restauranter langs ruten.

Det mest landlige Galicien: Du kan nyde det gennem sine smukke landsbyer, der bevarer deres kulturelle og historiske arv.

Arkæologiske ruiner.

Læs mere information om Camino dos Faros,
afstande, terræn, vejr mm.

Inklusiv
 1. 7 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København, Billund el. Hamburg til Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Santiago's lufthavn til hotellet i Ponteseco.
 5. Lokal transport med taxa fra Arou till Camariñas (og retur).
 6. Spain is Mores digitale guidebog .
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation
 2. Bus fra Finisterre til Santiago (billetter kan købes på bussen). Vi leverer afgangstider.
 3. Sommer: 1. juni til 30. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på ca. 900 kr/person i den periode.

Muligt/Valgfrit
 1. Personligør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Udvidelse af ruten med ydelerligere to etaper (+2 nights)
 3. Bagageservice på vandredage kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 750 kr/enhed af max 15 kg.
 4. Der kan anmodes om et (længere) ophold i Santiago de Compostela.
 5. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsinring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 6. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsinring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

Camino dos Faros - vandreferie

fra
7.400 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.900 DKK

Dagsprogram

Camino dos Faros - vandreferie

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til Ponteceso

Efter ankomst til lufthavnen i Santiago bliver du hentet af vores chauffør, som kører dig direkte til Ponteseco, en smuk fiskerby og udgangspunktet for din Camiño dos Faros.

Dag 2: Ponteceso - Laxe (26 km)

Den første etape af Camino dos Faros starter i bunden af fjorden, og ruten følger kystkanten de første kilometer ud mod den vidunderlige kyst og det rå og åbne hav. Små lækre strande passeres og indbyder til hvil eller måske endda en dukkert. Undervejs kan man bl.a. besøge to spændende arkæologiske udgravninger fra jernalderen, der vidner om områdets gamle historie. Herefer vandre til toppen af Monte Castelo de Lourido, det højeste punkt på Camino dos Faros

OBS: Det er muligt at skære ca. 10 km. af etapen, hvis 26 km. er i overkanten.

Etapen slutter i den lille fiskerby Laxe, som også er kendt for sin smukke strand. 

Sværhedsgrad: let

Dag 3: Laxe - Arou (18 km)

Etepen er den korteste og sikkert også den letteste. Udgangspunktet er fyrtårnet i Laxe, hvorfra du har panoramaudsigt over floden Corme. Herfra bliver kysten endnu mere rå og bølgerne brækker med endnu større styrke end tidligere. Klipper og sten i alle former og størrelser danner et unikt landskab på dagens etape. En lille sti langs kysten fører dig til Arou, hvor etapen ender.

Det er ikke muligt at overnatte i Arou, bliver du hentet og kørt til dit hotel denne nat - og tilbage igen næste morgen (begge transporter er inkl. i prisen).

Sværhedsgrad: let

Dag 4: Arou - Camariñas (23 km)

Kyststrækningen på denne etape er en af ​​grundene til, at kysten går under det dramatiske navn, Costa da Morte (dødens kyst). Her ligger utallige skibsvrag skjult under havoverfladen, og mange mennesker har mistet livet til bølgerne, narret af de skjulte klipper og understrømmen. En anden mere 'romantisk' version af historien om kystnavnet går på, at kysten har fået sit navn fordi det er her 'solen dør' hver aften, da dette var vestligste punkt man kendte, indtil Amerika blev opdaget. Det magiske punkt omkring fyrtårnet Vilán passeres på denne etape. Derfra går turen ind i landet til Camariñas, dagens endestation.

Sværhedsgrad: moderat

Dag 5: Camariñas - Muxia (32 km)

Den længste etape på Camino dos Faros, hvor der vandres lidt oftere langs vejen end ellers. Til trods en vindunderlig etape rundt om fjorden. Efter at have været underholdt at ’det åbne havs forestilling’ de seneste dage, bliver det hele mere fredfyldt da naturen, og typisk også vejret, er mindre barsk inde i fjorden. Etapen ender i den idylliske lille fiskerby Muxia, som er kendt for sin smuk beliggende kirke, helt ude på pynten mod det åbne hav.

Sværhedsgrad: terrænmæssig let, men lang. Det er muligt at opdele ruten i to etaper af hhv. ca. 10 og 22 km.)

Dag 6: Muxia - Lires (26 km)

Denne etape er den mest krævende på Camiño dos Faros, hovedsageligt i begyndelsen.

Flere bakker skal passeres og fra toppene har du en imponerende udsigt over kysten og indlandet. Efer Praia de Moreira bliver etapen lidt lettere til du når fyrtårnet ved Touriñan, som er det vestligste punkt på det spanske fastland. Etapen ender i Lires. 

Camino dos Faros følger kysten og ikke den mere kendte Camino Finisterre-rute.  Er etapen for hård, kan man vælge at følge caminoen fra Muxia til Lires i stedet.

Sværhedsgrad: hård

Dag 7: Lires - Finisterre (26 km)

Fra Lires går etapen igen helt ude ved kysten og følger ikke ’Camino Finisterre’, som dog kan vælges som alternativ, hvis en kortere og lettere dag ønskes. Men i så fald oplever man ikke det ene smukke udsigtspunkt efter det andet på denne strækning, som er en af de smukkeste på Camino dos Faros.

I Finisterre-by kan man snuppe et lille hvil eller en frokost, og indlogere sig på hotellet, inden du fortsætter til turens sidste fyrtår, det mytiske fyrtårn i Finisterre, hvortil pilgrimsvandrere fra hele verden ankommer som afslutning på deres camino-vandring til Santiago de Compostela, som ligger ca. 80 km. mod øst.

Sværhedsgrad: hård.

Dag 8: Hjemrejse

Fra Finisterre tages bussen (vi vedlægger køreplan, men selve billetten kan kun købes ved påstigning) til Santiago, hvorfra der er hjemrejse samme eftermiddag.

Det er muligt at tilføje en ekstra overnatning i Santiago. Nogle gange kan det vise sig nødvendigt, hvis din hjemrejse afgår fra Santiago før kl. 13:00. 

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg