Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

8 årsager til at vandre Camino dos Faros

Fyrtårnsruten, Camino dos Faros, er en imponerende vandrerute langs en af Europas smukkeste kyststrækninger - Galiciens Costa de la Muerte-kyst (dødens kyst).

2023-09-15

Camino dos Faros, også kendt som "Fyrtårnsruten", strækker sig over 200 km langs den vilde og robuste Costa da Morte i Galicien, Spanien.

Selvom Camino dos Faros ikke er kendt som en traditionel pilgrimsvandring, har denne unikke rute hurtigt cementeret sin plads blandt vandringsspecialister og eventyrlystne rejsende. Som en af Galiciens mest idylliske og udfordrende vandreruter, tilbyder Camino dos Faros vandrerne en enestående mulighed for at opleve Costa da Morte, også kendt som 'dødens kyst'. Denne betagende kyststrækning betragtes ofte som en af Europas mest maleriske og uberørte kyster.

Ordet "Camino" betyder simpelthen "en sti" på spansk, hvorfor ordet ikke nødvendigvis berittiger til begrebet 'pilgrimsvandring'. Men ruten bringer vandrere tæt på essensen af de rigtige camino-vandringer - en følelse af rejse og opdagelse. Ruten fører vandrere til det historiske Finisterre, også kendt som 'verdens ende', hvilket er det samme punkt, hvor den berømte Camino Finisterre kulminerer. Derudover krydser stien den charmerende by Muxia, som også er et vigtigt stop på Camino Finisterre.

For dem, der er på udkig efter en dybere forståelse af Galiciens naturlige skønhed og historiske rødder, er Camino dos Faros en vandring, der ikke bør overses.

"Selv om sommeren, hvor det meste af Spanien sveder, bruges den galisiske kyst som tilflugtssted for Spaniere"

Her er 8 gode grunde til at vandre Camino dos Faros

EVENTYRET

Den prestigefyldte avis "The Telegraph", anbefaler denne rute til alle læsere, der leder efter 'et eventyr' som deres næste rejsemål.

Avisen definerer den galiciske kyst som "dramatisk" og "farlig for sejlere", men "absolut imponerende for vandrere". Attraktioner inkluderer blandt andet de 7 fyrtårne som du passerer, skibsvrag, klipper og bugternes natur.

Bestil din Camino dos Faros her

TUSINDE FORSKELLIGE LANDSKABER

Landsskabsmæssigt er vandringen langs Camino dos Faros meget varieret. Netop som den rå klippekyst beundres, går stien igennem frodig skove, eller langs smukke sandstrande, og turen naturlige karakter er således under konstant forandring. Distancerne mellem 8 fyrtårne undervejs udspiller der sig sin egen historie og og egne naturlige særpræg og fyrtårnene sætter således 'punktum' efter hver etape i Camino-dos-Faro historien, med hver deres kombinationer af strande, klitter, floder, klipper, skove og flodmundinger. Et stort antal fuglearter nyder havet, klipperne og det frodige bagland. Arkæologiske udgravninger vidner om områdets lange historie, og fiskerlandsbyerne vidner om, at man ikke er helt alene i verden. 

FANTASTISK GASTRONOMI

Galicien er en af Spaniens mest værdsatte regioner hvad angår gastronomi. Overalt i Spanien kan man spise på galicisk restaurant, hvis køkken typisk er synonym med frisk fisk og skaldyr, samt kødet fra dets berømte kvæg. Især hvis du elsker fisk og skaldyr, vil du befinde dig i drømmeland på Camino dos Faros. Få steder i verden kan du spise et så rigt udvalg af friste råvarer fra havet som i flere af byerne undervejs.

Fyrtårnsruten

KULTURARV

Denne rute er fuld af bevarede landsbyer, hvor man ikke føler at livet og kulturen har ændret sig synderligt i årtier. 

Ruten passerer gennem flere maleriske byer og fiskerlejer. Her er en beskrivelse af nogle af de vigtigste byer langs ruten:

 1. Malpica: Dette er startpunktet for Camino dos Faros. Malpica er en charmerende fiskerby, der også er kendt for sine smukke strande og dramatiske klippeformationer.
 2. Niñóns: En lille kystby, der er omgivet af naturskønne strande og klippeformationer. Den er populær blandt surfere og naturelskere.
 3. Ponteceso: Beliggende ved floden Anllóns, er denne by kendt for sin historie, arkitektur og naturlige skønhed. Den har også et rigt fugleliv, hvilket gør det til et populært sted for fuglekiggere.
 4. Laxe: Denne maleriske fiskerby byder på en af de mest betagende strande i regionen. Byens historiske centrum og dens havn er også værd at besøge.
 5. Camariñas: Kendt for sine traditionelle håndlavede blonder, tilbyder denne by en kombination af kultur og naturskønhed. Den har også et fascinerende fyrtårn, der er værd at besøge.
 6. Muxía: En historisk by med en stærk maritim kulturarv. Den er også kendt for sin helligdom Virgen de la Barca, som ligger på en klippe ved havet.
 7. Finisterre: Også kendt som "verdens ende", er Finisterre det traditionelle slutpunkt for mange pilgrimme på Camino de Santiago. Byen har et berømt fyrtårn og en historisk havn.

Der er mange andre mindre byer og landsbyer langs ruten, og hver af dem har sin egen unikke charme og karakter. Samlet set giver Camino dos Faros vandrere mulighed for at opleve den autentiske kultur og naturskønhed i Galicien.

MILDT KLIMA HELE ÅRET

På grund af dens nærhed til Atlanterhavet er temperaturerne milde hele året. Selv om sommeren, hvor det meste af Spanien sveder, bruges den galisike kyst  som tilflugtssted for Spaniere, som nyder det behagelige klima.

Costa da Morte er kendt for sit omskiftelige og ofte uforudsigelige vejr, som er typisk for kystregioner i det nordvestlige Spanien.

Forår (marts-maj):

 • Forårsmånederne er generelt milde med stigende temperaturer, men regn er stadig almindeligt, især i marts og april.
 • Dagtemperaturer varierer fra 10°C til 20°C.

Sommer (juni-august):

 • Sommeren er den mest populære tid at vandre på Camino dos Faros, primært på grund af de varmere temperaturer og længere dage.
 • Dagtemperaturer ligger typisk mellem 18°C og 25°C, selvom varmebølger kan medføre højere temperaturer.
 • Regn er sjældnere i sommermånederne, men tåge fra havet kan være almindelig, især om morgenen.

Efterår (september-november):

 • Efterår kan være en fremragende tid at vandre.
 • Temperaturerne falder gradvist med dagtemperaturer mellem 12°C og 20°C.
 • Regn begynder at blive mere almindelig, især i november.

Vinter (december-februar):

 • Vinteren er den mindst populære tid at vandre på Camino dos Faros på grund af de lavere temperaturer og større chance for regn.
 • Dagtemperaturer ligger typisk mellem 8°C og 15°C.
 • Regn og storme er mere almindelige, og nogle stier kan være mudrede eller utilgængelige.

Generelt er det vigtigt for vandrere at være forberedt på skiftende vejrforhold, når de begiver sig ud på Camino dos Faros. Det anbefales at medbringe både regntøj og solbeskyttelse, uanset hvilken sæson man vælger at vandre i. Havets indflydelse betyder, at vejret kan skifte hurtigt, og de friske briser kan gøre temperaturen føles koldere, især i eksponerede områder langs kysten.

TYNDT BEFOLKET
Hvis du er til fred og ro og smuk natur, er dette uden tvivl ruten for dig. Der bor meget få mennesker langs denne kysttrækning og man føler i det hele taget, at man er ganske langt væk fra sin normale hverdag.

Camino dos Faros

VELMARKET RUTE

Ligesom Camino de Santiago er markeret med gule pile, er denne rute markeret med grønne pile og prikker der hjælper dig med at finde den rigtige vej. Pilene angiver retningen og prikkerne signaliserer, at du er på den rigtige sti.

Camino dos Faros

KOM I FORM

Ud over at nyde naturen og roen, er Camino dos Faros den ideelle undskyldning til at komme i form og samtidig opleve den imponerende kyst.

Hvis du ikke har læst vores artikel om fordelene ved at tage en aktiv ferie, skal du læse den her.

KONTAKT SPAIN IS MORE

Spain is More organiserer turen med overnanting på små lokale hoteller undervejs, hvor du har dit eget værelse og bad. Læg planlægningen i vores hænder, og giv dig selv den enkle luksus at nyde din tid.

Hvis du er interesseret i at gøre din næste rejse til et spændende eventyr, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Camino dos Faros her og bestil din individuelle rejse.

For mere inspiration, læs artikel i Politiken.

Tilbage