Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Caminoens historie i korte træk

De første historier om den legendariske Camino de Santiago går tilbage til det 8. århundrede. Camino de Santiago, også kendt som Jakobsvejen, fremstår som en af ​​de vigtigste kristne pilgrimsrejser i historien. I løbet af de sidste 1000 år er mange pilgrimme rejst til byen Santiago de Compostela.

2023-11-16

Der er flere veje, der fører til Santiago, men nogle ruter tiltrækker markant flere pilgrimme, da de anses for at være vigtigere og mere autentiske.

Oplev historien og udviklingen af ​​Camino de Santiago: En unik pilgrimsrejse i Spanien og Portugal. Denne spirituelle rejse dækker forskellige ruter.

Den mest kendte camino, er den 800 km lange franske rute gennem det nordlige Spanien. Camino Frances

I 1993 var Camino de Santigo den første vandrerute, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I middelalderen var turen til Sankt Jakobs grav meget populær, og for mange pilgrimme var det den eneste større rejse i deres liv. I det 16. og 17. århundrede forårsagede den protestantiske reformation og politiske uro en nedgang i antallet af pilgrimme i hele Europa.

Indtil midten af det 20. århundrede faldt antallet af pilgrimme til Santiago de Compostela hvert år. Men siden 1980'erne har ruten igen tiltrukket et støt stigende antal pilgrimme. Byerne langs ruten tilbyder den rejsende nogle af de mest fængslende kulturelle og historiske monumenter i Spanien. I 1993 var Camino de Santigo den første vandrerute, der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

 

Caminoens historie

For mange er det at omfagne apostlen Jakobs statue i Santiago de Compostela et symbol på renselse, befrielse og en frisk start på livet. For andre er turen en sportsligt udfordring, med destinationen Santiago de Compostela som symbolet på at nå i mål og have gjort en veludført gerning. Motiverne er mange, men uagtet den oprindelige hensigt, giver Caminoen en åndelig indlevelse, som kun personer, der har oplevet turen kan snakke med om.

Camino Francés anses for at være den vigtigste Camino i Europa, og er den mest historiske Jakobsrute.

Rigdommen i dens landskab og kunstneriske kvaliteter tiltrækker pilgrimme fra hele kloden. Folk fra 150 lande går eller cykler denne Camino hvert år.

Santiago de Compostela blev i Middelalderen endemål for millioner af vandrere på en rejse, hvor de ville støde på landevejsrøvere og andre farer. Af disse grunde bestræbte konger og adelige sig på at beskytte Caminoen og pilgrimmene og dermed opstod der ​​nye byer langs dens vej. I år 1135 blev den franske rute bekræftet i en publikationen Codex Calixtinus, som var en middelalderlig vejledning til pilgrimsrejse til Santiago, der blev skrevet af den franske præst Aymeric Picaud.

Rutens popularitet blev opretholdt til det XVI århundrede (1434 markerer det første dokumenterede ’hellige år’). Herefter begyndte populariteten at falde indtil midten XX århundrede.

Ved midten af ​​det XX århundrede, efter verdenskrigen, begynder nye pilgrimme at ankomme langs den gamle rute, i jagten på det historiske symbol på europæisk enhed og samhørighed. Forskellige Camino-sammenslutninger bliver grundlagt, og ruten bliver markeret med gule pile. Det Hellige År 1993 er et vendepunkt og med stærk støtte fra Xunta de Galicia til genopretning af ruten og til fornyelse med fokus på pilgrimmenes interesser, uanset om de er religiøse, kulturelle eller sportslige. Siden da er den franske rute blot steget i popularitet år efter år.

Fordelene ved denne gamle rute er mange. De kunstneriske værdier, med utallige eksempler på romansk og gotisk kunst, sin naturlige skønhed, samt muligheden for at nyde de fortryllende byer, de barske Pyrenæer, befæstede landsbyer i Navarra, vinregionen Rioja, det stille, flade castilianske plateau, de smukke historiske byer León og Burgos med sine smukke katedraler, Astorga Maragata regionen, Galiciens grønne bakker og selvfølgelig ikke at forglemme endestationen Santiago de Compostela. Ruten krydser også charmerende byer som Pamplona og ​​Logroño og mindre historiske landsbyer såsom Puente la Reina, Santo Domingo de la Calzada og Sahagún.

Desuden er ruten meget godt afmærket, og alle de nødvendige ydelser tilpasset vandrere og cyklende.

Find din Camino-rute med Spain is More her

¡Buen Camino!

Tilbage