Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Ting du bør vide, før du går Camino de Santiago

Camino de Santiago er en af de mest populære vandrerejser i verden.

2023-05-02

Hvert år begiver tusindvis af mennesker fra hele verden sig på rejsen til Santiago de Compostela for at besøge apostlen Saint James' grav. Hvis du overvejer at vandre en Camino til Santiago i Spanien, er her nogle tips til at hjælpe dig med at planlægge og forberede din rejse.


Du behøver ikke frygte, du behøver ikke viden, du skal blot have modet til at følge din egen sti.
 

  1. Vælg den rigtige rute: Der er flere ruter til Santiago de Compostela, hver med sine egne karakteristika og udfordringer. Vælg den rute, der passer bedst til dig og passer til dit fitnessniveau og tidsplan. Læs her hvordan du vælger rute ud fra sværhedsgraden

  2. Forbered din krop: Camino de Santiago er en fysisk udfordring og kræver udholdenhed og vedholdenhed. Sørg for at forberede din krop ved at gå og træne, før du begynder.

  3. Pak let: Du vil gå det meste af tiden og bære din egen bagage, så sørg for kun at pakke det væsentlige og ikke overbelaste din rygsæk. (Læs om "Den ultimative pakkeliste til Caminoen) Igennem Spain is more kan tilkøbe bagageservice, og få bagagen fragtet imellem hotellerne på vandredage. 

  4. Book indkvartering i forvejen: Dette er ikke obligatorisk, da der er offentlige "albergues" langs alle ruterne, dog er Caminoruterne meget populære, og indkvartering kan hurtigt blive udsolgt, især i højsæsonen. Book din indkvartering i forvejen for at undgå at stå uden et sted at sove. Kontakt Spain is More, vi hjælper dig meget gerne med at planlægge og skrædersy din Camino og klare reservationerne for dig.

  5. Vær aktiv på sociale medier: Sociale medier kan være en fremragende måde at møde andre pilgrimme og dele tips og information. Brug hashtags som #CaminoDeSantiago eller #CaminoFriends for at oprette forbindelse med andre rejsende. Vi anbefaler facebookgruppen "Camino for  begyndere".

  6. Brug lokale faciliteter: Undervejs er der mange lokale butikker og restauranter tilgængelige. Benyt dig heraf fremfor de nationale og internationale kæder. Herved gør du rejse mere autentisk og du støtter lokalt. 

  7. Respekter traditionerne og kulturen på ruten: Camino de Santiago har en rig historie og tradition, så vis hensyn og respekt. 

  8. Tag dig tid til at nyde: Camino de Santiago er ikke kun en fysisk udfordring, men også en mulighed for at slappe af og nyde øjeblikket. Tag dig tid til at nyde landskabet, kulturen og de mennesker, der omgiver dig.

Ved at følge disse tips kan du forberede dig til en fantastisk oplevelse på Camino de Santiago og nyde den smukke natur og spanske kultur.

Tilbage