Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Transcantábrico Gran Lujo: En Luksusrejse-beretning på skinner gennem Nordspanien

Træd ombord på Transcantábrico Gran Lujo og begiv dig ud på en eventyrlig togrejse gennem Nordspanien

2019-10-17

En rejseberetning fra Transcantabrico Gran Lujo

- en af verdens mest luksuriøse togrejser.

(Beretningen er fra 2019 programmet, som siden kan ændre sig)

Denne rejse på skinner for livsnydere, begyndte i august med en guidet tur til San Sebastián, der var vågnet op i en strålende, imødekommende stemning og var fyldt med folk på vej til Ondarreta, La Concha og La Zurriola-strandene. Passagererne på Transcantábrico Gran Lujo, hovedpersonerne i dette femstjernede turisteventyr, blev afhetnet på Hotel de Londres y de Inglaterra, der blev bygget i det 19. århundrede og har udsigt over bugten. Det historiske hotel har huset massevis af berømtheder gennem årene.

Det er frokosttid, og de berømte pinchos-barer i Pescadería-gaden i San Sebastián lokker. Det er den kulinariske start for gruppen, som senere følges op af varm krabbekødsalat, grillet rødspætte med orio-sauce, bøf og ostecreme.

Rejsen begynder: Rejsende, til Transcantábrico! Gåturen gennem Bella Easo, som San Sebastian også kaldes, besøget til basilikaen Santa María del Coro og de nummererede balkoner på Plaza de la Constitución markerer begyndelsen på en turistagenda, der senere på dagen vil føre rejsende til det kosmopolitiske Bilbao.

Det fornemme bus, der vil være vores følgesvend i de kommende dage, stopper ved indstigningspunktet for verdens mest luksuriøse togcruise, som opererer fra den 23. marts til december og dækker ruten med smalsporede jernbaner mellem San Sebastián og Santiago og omvendt. Denne otte dage lange og syv nætters oplevelse er designet til at tilfredsstille kunder, der ønsker at kombinere gastronomi med en behagelig fordypning i den grønne del af Spaniens kulturarv. Disse kunder er både indenlandske og udenlandske, med en næsten 50/50 fordeling afhængig af sæsonen, og de ønsker at nyde det nordlige landskab samt retter som solomillo i Cabrales-sauce og galicisk skaldyrsplatte, mens de udforsker steder som Guggenheim-museet, smager på en asturiansk fabada og Gran Bouquet-cider, og besøger Altamira-hulerne og Asturien's bjerge, Picos de Europa.

Ombord, toget kører

Toget bevæger sig langsomt langs Cantabriske kyst, med en hastighed på 45 kilometer i timen, hvilket giver passagererne mulighed for at beundre de smukke og varierede detaljer i landskabet såvel som den rige kulturarv, der er tilgængelig for rejsende fra steder så forskellige som Ibiza, Catalonien, Navarra, Guadalajara, Madrid og endda Tasmania (Australien).

Vi ankommer fra San Sebastián til Bilbao med bus for at stige ombord på toget og overnatte i Villasana de Mena. Den første middag på krydstogtet serveres på restauranten Ibaia i Gordexola, i Vizcaya-området. Retter som baskisk tomatsovs, kabeljau i pilpil-sovs og panchineta serveres. Gruppen tilbringer sin første nat i en tog-suite. For at lette søvnen er det arrangeret, at toget stopper om natten på smalsporede stationer langs ruten. Rolige og uden natlig trafik eller forstyrrelser.

Om morgenen kan de, der ønsker at spise morgenmad, gøre det mellem kl. 8.30 og 9.30 i spisesalen, der ligger ved siden af et køkkenvogn udstyret til at servere måltider til turistrejser, kongresser eller forretningsrejser. Toget begynder at bevæge sig kl. 8 om morgenen. Her begynder den sanselige forfinelse. Mens man stadig ligger i sengen og hygger sig i bløde lagner, kan passageren fordybe sig i betragtningen af de skiftende nuancer af det kantabriske grønt gennem suite-vinduet.

Køkkenvogn Transcantabrico

Morgenmaden kan vælges fra en buffet eller bestilles à la carte. Opmærksomme og smilende tjenere byder passagererne velkommen i spisesalen, hvor passagererne gradvist lærer hinanden at kende. Nationale og udenlandske aviser og en samling af romaner fuldender biblioteket i denne mobile højborg. Før kl. 10 stiger vi på den komfortable ledsagebus, der tager os til Guggenheim-museet uden trængsel eller ventetid. Det er meget værdsat. Rejsende udforsker de forskellige udstillingsrum i udstillingen "L'art en guerre. Frankrig, 1938-1947: fra Picasso til Dubuffet."

Frokost serveres i toget, og om eftermiddagen når vi Santander, med smukke udsigter og højdedrag over El Sardinero, der minder om byens historie og tilbud i overflod. Der er tid til en afslappet tur på byens strand og middag på La Mulata. Nogle af spisegæsterne laver sjov med den kommercielle skiltning, som de forbinder med skader forårsaget af mulatterne blandt de antillanske kreoler, uden at vide, at mulata faktisk er en type skaldyr i krabbe- og edderkopkejserkrabbe-familien. Cantabria byder på underholdning i Potes, den travle turistmarked, Lignum Crucis i Santo Toribio de Liébana, universitetet og arkitekturen i Comillas, La Bodega-paladset i Cabezón de la Sal og en dybdegående oplevelse i Santillana del Mar med sine brostensbelagte gader, der er fyldt med legender og middelalderlige bygninger.

Transcantábrico gennem Asturien

Transcantábrico fortsætter sin rute mellem Ribadesella og Arriondas. En detaljeret forklaring om druer og destilleringsteknikker samler passagererne i en vinkælder på vej til Covadonga-helligdommen. Efter forelæsningen og en generøs vinsmagning køber folk ost, duftende marmelader og andre delikatesser. Vi er igen på farten. Kørslen på de snoede veje i Picos de Europa-bjergene, den mest barske bjergkæde på den iberiske halvø, gennem Asturien, Cantabria og León, bringer os tættere på stejle bjergskråninger og bjergtoppe, der næsten er nøgne, stenede og imponerende. Trods højdeskræk, tåge og stejle bakker når vi bredden af Enol-søen, der er 750 meter lang og 400 meter bred, og ligger 1.070 meter over havets overflade. Det er den største af Covadonga-søerne, 21 kilometer fra Cangas de Onís. Vi tager et gruppebillede og nyder en fantastisk bøf på Casa Fermín i Oviedo.

Efter at have efterladt bjergtoppene og orujos, bevæger toget sig fra Candás til Luarca, med et tidligere stop ved Oscar Niemeyer Center i Avilés og Universidad Laboral i Gijón

Transcantabrico Bar

Transcantábrico nærmer sig sin sidste stop langs hórreos (kornsiloer) og de kolonitidshuse, der er kendt som "indianos", i Ribadeo og dens havn, i Viveiro og de fem strande på dens kyst La Mariña. Farvel-festen i pub-vognen, dekoreret med serpentiner, samler besætningen og passagererne, der danser sammen som en togkæde. Tidligt om morgenen tager vi afsted mod Ferrol med slutdestination på Plaza del Obradoiro i Santiago de Compostela, hvor en lokal guide vil detaljere byens historie, kulturarv og symbolik under den sidste gruppesamling. Knus, udveksling af e-mails og afslutning på en meget speciel og helt igennem mindeværdig togrejse.

Tilbage