Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

La Credencial og Compostela (pilgrimspas)

“La Credential” er et dokument som, hvad enten man vandrer eller cykler, certificere pilgrimme og påviser pilgrimmens færden langs caminoruten. La Credencial, pilgrimspasset, stemples langs ruten på herberge, hoteller, i kirker, turistkontorer, butikker og på barer og restaurante undervejs. I Santiago tjener disse stempler som bevis for at opnå “Compostela”, det officielle bevis som attesterer, at pilgrimmen minimum vandret de sidste 100 kilometer eller cyklet 200 km. af åndelige eller religiøse årsager langs hvilken som helst camino-rute. Individuelle årsager til at gennemføre en pilgrimsvandrng er også gyldig årsag til at opnå La Compostela.

Dem der har gennemført Caminoen af andre årsager (fritid, sport o.s.v.) kan ansøge om at få et andet certifikat efter at have nået Santiago, kendt som pilgrims certifikatet, på spansk 'Certificado del Peregrino'.

Pilgrimspasset’s side 1, La Credential, indeholder personlige oplysninger samt plads til stempel fra udstederen. Resten af de foldbare sider har en række bokse, der kan bruges til at indsamle en række forskellige stempler undervejs.

Når pilgrimskontoret i Santiago nås, er man forpligtet til at have modtaget mindst ét stempel per dag, og to stempler om dagen, såfremt man blot går de sidste 100 km. eller cykler de sidste 200 km.

For at modtage Compostela er det ikke nødvendigt at have gennemført Caminoen inden for en begrænset tidsmæssig periode. Det er til gengæld obligatorisk at den geografisk rækkefølge følges. Det vil sige at kun pilgrimme der fuldfører en fase af ruten og derefter senere genoptage ruten og fortsætte turen fra det punkt, hvor de sidst forlod den, er berettiget til 'La Compostela'. Det er ikke gyldigt at springe etaper over undervejs.

Minimum Camino afstande:

Både vandrere og cyklister har udtrykt tvivl om de nøjagtige steder, hvorfra man som minimum er berettiget til at modtage Compostela eller pilgrimsbeviset. Pilgrimskontoret i Santiago de Compostela har således præciseret, at for dem, der går til fods er minimumsafstanden der kræves for at opnå certifikatet følgende:

Den franske rute, Camino Francés, fra Sarria eller Barbadelo. Den engelske rute, Camino Inglés, fra Ferrol eller Neda.

Kystruten, Camino del Norte fra Vilalba eller Baamonde.

Fra Camino Primitivo fra Lugo.

Endvidere er man berettiget hvis man vandre fra Santiago via Finisterre til Muxia, hvorved man vandrer over de nødvendige 100 km.

For cyklister:

Den franske rute, Camino Francés (minimum 200 km) hvilket er fra Ponferrada.

Den portugisiske camino, Camino Portugues, fra Póvoa de Varzim.

Kystruten, Camino del Norte, fra Tapia de Casariego.

Camino Primitivo fra Grandes de Salime.

Camino Inglés og Camino Finisterre er ikke lange nok til at man kan opnå Campostela på disse ruter. Læs mere - klik her.

Tilbage