Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Picos de Europa - 5 steder du ikke må misse

Nordspaniens bedst bevarede hemmeligheder

2018-05-25

Picos de Europa er et beskyttet naturreservat og var det første område i Spanien, som blev erklæret nationalpark (1918). Picos de Europa er dannet af tre bjergmassiver, der strækker sig gennem Cantabrien, Castillilen og León og Asturien.

Hvis der er noget, der i særdeleshed karakteriserer Picos de Europa, er det dets nærhed til havet i den nordlige del, hvor der flere steder ikke er mere end 15 km mellem bjegene og kysten.

En anden fordel ved bjergkæden er størrelsen, den er nemlig ikke så stor, kun 550 km2. Den består af 14 bjergtoppe der overstiger 2.600 meter, yderligere 40 bjergtoppe på over 2.500 meter og hele 250 bjergtoppe der overstiger 2.000 meter, hvilket giver os en idé om den spektakulære karakter.

Picos de Europa Vandring og Cykling MTB

Indpakket i denne botaniske skønhed findes et uendeligt antal små landsbyer med smalle gader, hvor tiden ser ud til at være gået i står for mange år siden. Men det er den ikke, og slet ikke på den gastronomiske front. Området er et mekka for folk som ønsker at smage på sin ferie. Flere af Spaniens mest kendt og bedste delikatesser kommer fra dette område, såsom oste, chorizo-pølser, grønsager og meget andet. Gastronomien er ganske enkelt uimodståelig.

De forskellige landskaber og traditioner, langt væk fra motorveje og større byer, gør regionen til et rigtigt kontrastland. Så selvom området kun ligger ca. 1,5 times kørsel fra León, er kontrasterne så store, at man får en ordentlig én på 'opleveren' - en diversitet på sin ferie, som man sjældent oplever.

I dagens blog fokuserer vi på Picos de Europa - fra León-siden, det ukendte, eller nye, om man vil.

Picos de Europa Vandring og Cykling

 

León's del af Picos de Europa er langt mindre kendt og langt mindre benyttet end områderne i Asturien og Cantabrien.

Det er ikke på grund af manglende skønhed, men udelukkende grundet dårligere infrastruktur, og det gør i bund og grund området endnu mere attraktivt at besøge. 

Picos de Europa-bjergene er forholdsvis ukendt uden for Spaniens grænser, til trods for at man her får nogle at de største naturoplevelser i hele Spanien. Men Pyrenæerne 'skygger' for Picos de Europa i turistøjemed og strømmen af turister nordfra, stoppes af den lang mere kendte bjergkæde på den fransk-spanske grænse. Dem som klemmer sig gennem nåleøjet og når til Picos de Europa, vil for en meget stor dels vedkommende ankommer østfra (fra Santander) og de helt naturlige stop for disse gæster er byer som Potes og Cangas de Onis. Det er også fuld berettiget, da disse byer og områder også er blandt vores favoritter, som vi til enhver tid vil anbefale. 

Men ønsker man at have de samme smukke bjerge og den samme overvældende natur næsten helst for sig selv, så skal man opevel Picos de Europa fra sydsiden - fra León-regionen.

Picos de Europa Cykling og Vandring


5 steder du ikke må misse på Picos de Europa's sydside.  

1) RUTA DE CARES: Det er uden tvivl den bedste måde at nyde ​​Picos de Europa - at besøge den smalle Cares dal omgivet af bjerge på over 2.000 meter, og med Cares-floden tiltider dymt under os. Dalen er kendt som 'den guddommelige kløft' og betragtes som en af ​​de smukkeste vandrestier i Europa. En af etaperne på vores individuelle vandreferie i Picos de Europa går netop ad Ruta de Cares.

2) MIRADOR DE PANDERRUEDAS: Fra udsigstpunktet har man en imponerende udsigt over Picos de Europa, som kan få den indre fotograf frem i os alle.

3) EL LOBOS CHORCO: Du kan besøge en ulve-fælde. Der var engang rigtig mange ulve i området og man fangede dem i sådanne fælder. Til at fange ulvene blev der opsat nogle brønde, betegnet "chorcos", hvor ulvene blev logget til og så fald ned i. De blev senere forbudt, men den er alligevel et besøg værd, da den er et vigtigt kulturminde.

4) RIAÑO: I dag man man kun se den nye by Riaño. Den gamle ligger bækket af vand under det store reservoir. Byens ligger smukt omkranset af den enorme sø. 

5) VALLE DE VALDEÓN: Til slut anbefaler vi at besøge de 8 landsbyer, der udgør Valdeon-dalen. Området er det perfekte udgangspunkt til at vandre eller cykle i bjergene, nyde udsigte, trække frist luft eller prøve det lokale køkken.


Vi håber, at dette indlæg har givet dig lyst til at besøge 'Picos de Europa de León'.

En af de bedste måder at lære området at kender på, er på Mountainbike. Vi har i den forbindelse lavet en perfekt mountainbike rejse, som vil kunne styre lysterne på selv den mest drevne mountainbiker. 

Hvis cyklen ikke er for dig, kan du opleve hele Picos de Europa på denne individuelle vandre-rundrejse, som Spain is More gennem flere år har finpudset. På turen besøges bjergkædens absolut smukkeste egne og autentiske landsbyer.

Tilbage