Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

Kort Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

Selv-guided MTB eventyr i Picos de Europas smukkeste og mest uberørte egne - en tur for eventyrlystne mountainbikere og naturelskere

Spain is More tilbyder denne fantastiske mountainbike tur for (let) øvede mountainbikere. Ruten er udarbejdet i samarbejde med en yderst dedikeret og tidligere semi-professionel mountainbiker, der kender bjergene som sin egen bukselomme, og som vil sørge for, at din tur bliver en oplevelse ud over det sædvandlige. 

"

Turen er ideel til eventyrlystne

og naturhungrende mountainbikere, 

der vil prøve kræfter med nogle af de smukkest MTB ruter i Europa

"

Cykelrejsen er individuel og selv-guidet, inkl. leje af lækre mountainbikes (se billede herunder) gennem den nord-østlige del af León-provinsen og Picos de Europa-bjergene.

Turen er ideel til eventyrlystne og naturhungrende mountainbikere med hang til autentiske oplevelser i den betagende natur. Mountainbike-entusiaster vil kunne nyde en tur gennem ukendte og tyndt befolkede egne, der er som skabt til mountainbiking med åbne, brede, korte slugter i et konstant foranderligt terræn hvor ikke to dage er ens. Der vil både være mulighed for opkørsler, tekniske nedkørsler (ingen sorte pister), så du både kan få pulsen op, men også få lidt adrenalin i kroppen. 

Du behøver ikke være ekspert, men heller ikke nybegynder, for at kunne nyde og gennemføre turen. Ofte kræver terrænet en vis portion teknik og da man kører i bjergene, skal man være indstillet på, at turen er fysisk udfordrende. Der findes dog nogle alternative ruter, såfremt turen viser sig for hård. 

Nb! Er du i tvivl om, så spørg os om råd og vejledning. Vi har selv mange års erfaring i MTB kørsel fra det meste af verden. 

Du er afsted på egen hånd, men med GPS, tilkalde-assistance, nationalparktilladelse, kort mv. er der sørget for at du ikke er helt "alene" derude.

Ruten følger et mellemniveau, så med erfaring i at kører mountainbike, så kan turen klares og nydes fuldt ud, med overskud til at sætte pris på de små landsbyer og smukke landskaber man passerer.

Turen starter og slutter i den lille by Cistierna og ruten er en cirkulær sløjfe på 220 km og 6.500 højdemeter fordelt på 5 etaper. Du overnatter på hyggelige bjerghoteller eller i de små byer man passerer. En del af ruten (mindre end 15%) er på asfalt, men ruten løber stort set altid langs mindre sekundære veje, hvor man kan komme hurtigere frem, hvis turen viser sig for hård. Man er meget langt fra mortorveje, larm og spektakel. Stilheden brydes som regel kun af køernes muh'en og flodernes rislen.

Udover naturen er området et skatkammer af gastronomiske specialiteter, som eksporteres til hele Spanien. Nogle af Spaniens bedste oste, chorizos og det bedste oksekød kommer herfra. Det bliver således en tur, som er kræs for alle sanser. 

Din bagage transporteres selvfølgelig fra hotel til hotel på cykeldage og under hele cykelturen er der halvpension inkluderet.

Tryghed undervejs! Du er i sikre hænder. Vores mand i området kan altid tilkaldes, såfremt det bliver nødvendigt, og hver aften sikrer vi os, at du er nået i mål.

Vi benytter moderne mountainbikes - af høj kvalitet. Det betyder, at du er klædt godt på til at modstå de udfordringer terrænet byder dig undervejs. Vores cykler er altid checket af professionelle mekanikere og har som hovedregel kun kørt nogle få gange. Ønsker du alligevel at medbringe din egen MTB, er det også en mulighed og du bedes da oplyse her om i forhold til justering af pris.

Vi anbefaler vores rejsende at medbringe egen cykelhjelm, både af hensyn til hygiejne men også af sikkerhedsmessige årsager. Vi gør opmærksom på at det er påkrævet med cykelhjelm i Spanien.  Udlejningsfirmaet har også hjelme til rådighed som kan købes på stedet. 

Cyklerne er udstyret med "normale pedaler". Såfremt andre type pedaler ønskes, skal dette bestilles på forhånd.

MTB Picos de Europa

Da det er en individuel tur, er det som udgangspunkt muligt med afrejse alle dage. Men da hotellerne er få og der er begrænset adgang på cykel til Picos de Europa-nationalparken kan der være enkelte dage i løbet af året, hvor turen ikke er muligt. Turen er mulig fra ultimo maj til oktober.

Klik på book nu eller kontakt os for et uforpligtende tilbud. Eller ring på 36 98 08 63. Vi glæder os til at høre fra dig.

OBS: turen er også mulig som grupperejse for private, firmaer eller MTB klubber. Kontakt os for et tilbud og en snak om mulighederne for jeres gruppe! 

Inklusiv
 1. Fly fra København, Billund, Aalborg eller Hamburg - Madrid (t/r).
 2. Tog fra Madrid til León.
 3. Tog fra León til Madrid.
 4. 2 nætter i León i et charmerende hotel i centrum af byen.
 5. 5 overnatninger i Picos de Europa.
 6. Morgenmad alle dage.
 7. Halvpension på cykelturen (4 middage på restauranter i bjergene).
 8. Transport mellem León og Cistierna.
 9. Fuldt udstyrede mountainbikes.
 10. Transport af bagage mellem hotellerne på cykeldage. (Máx: 20 kg.)
 11. Teknisk bistand og 24/7 nød-assistance.
 12. Tilladelse til at køre på cykel i Picos de Europa National Park.
 13.  Digitale rejseguidebog med alle nødvendige oplysninger til rejsen. Inkl. nødvendige bykort, kort over ruten med cykel, GPS-tracks osv.
Ej inklusiv
 1. Transport mellem lufthavn og banegård i Madrid.
 2. Cykelhjelm
Muligt/Valgfrit
 1. Ekstra overnatninger/udvidelse af turen. Eksempelvis ophold i Madrid, León eller flere overnatninger i bjergene.

Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

fra
8.890 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Dagsprogram

Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til León

Ankomst til León med højhastighedstog fra Madrid. Her overnattes på et dejligt hotel i den historiske gamle bydel, hvorfra man kan gå på opdagelse i León's kringelede gader. 

León er fyldt med imponerende monumenter og er kendt for sin livlige atmosfære på gaden og på de berømte tapas-restauranter. Byen er gammel romersk hovedstad, og den romerske indflydelse bemærker man uundgåeligt - særligt på grund af bymuren som flere steder stadig står, som for 2.000 år siden. León har en flere moumenter, som ville gøre enhver større by misundelig. Særligt vil størrelse på den imponerende katadral overraske. Udover den enorme katedral, som er en af Spaniens smukkeste og største, bør man besøge monumenterne San Isidoro og San Marcos. Oplev den gamle bydel, som har flere barer og restauranter end nogen anden 'gammel bydel' i Spanien. En livlig start på turen, hvor man får masser af autentiske spanske oplevelser, god mad og spændende kultur.

Dag 2: Picos de Europa, Cisterna

Formiddagen er på egen hånd i León.

Om eftermiddagen går turen til den lille by Cistierna (ca. 1 time). Cistierna ligger ved 'porten' til Picos de Europa-bjergene og herefter bliver landsbyerne noget mindre, traffikken bliver næsten ikke eksisterende og foran dig kan synet af de kommende dages strabadser nydes. 

I Cistierna kommer der ikke mange udlændinge. Det er der som sådan ikke noget underligt i, da byer i sig selv ikke har meget turistmæssigt at byde på. Her får man en helt speciel oplevelse af, at være et sted i Spanien, som kun få oplever. Og sådan bliver det også de næste dage...og det er netop det, som gør denne tur så fantastisk.

Efter check-in på hotellet er der en kort briefing om turen, hvor cyklen modtages og justeres, således alt er klar til turstart næste morgen.

Middag i Cistierna er inkluderet i prisen.

Dag 3: Cisterna - Crémenes, 32 km.

Afstand: 32,50 km.
Maksimal højde: 1.306 m.
Minimum højde: 926 m.
Afgang / Ankomst: +82 m.
Maksimal højdeforskel: 380 m.
Kumuleret stigning: 1.068 m.
Maksimal hældning: 26.90%

Klar til første Mountain-bike etape i Picos de Europa?

Du har fået professionel hjælp til at indstille cyklen korrekt. Alt er, som det bør være, og du triller nu afsted på denne fantastiske mountain-bike rundtur i Picos de Europa.

Første etape er forholdsvis kort, ca. 32 km, den er ikke for hård, ikke for let. Et rigtig fint eksempel på hvad de næste dage byder på. Efter nogle kilometer begynder man for alvor at blive 'afklimatiseret' og mærke at man virkelig er ude på en helt særlig tur. Dagen giver en en god fornemmelse af det smukke landskab og terræn der venter forude.

På turen kommer man bl.a. forbi Sabero, hvor man kan opleve det berømte mine-museum. Området er gennemhullet af miner, hvor man primært har udvundet kul, men også andre mineraler. Museet er bestemt et besøg værd og giver et godt indblik i områdets historie. Etapen har to lidt større stigningerne inden man når op i højderne, hvor det næste lille hyggelige hotel ligger i Crémenes.

Middag inkluderet.

Dag 4: Crémenes - Soto de Sajambre, 56 km.

Afstand: 56,63 km.
Maksimal højde: 1.564 m.
Minimum højde: 690 m
Afgang / Ankomst: -103 m.
Maksimal højdeforskel: 874 m.
Kumuleret stigning: 1.763 m.
Maks. hældning: 27,27%

Dagens etape er noget længere end gårsdagen, med flere op- og nedkørsler.

Turen går ind i Picos de Europa Nationalparken. Inden turen har vi på dine vegne søgt om tilladelse til at du må cykle i nationalparken og før du starter på turen, skriver du under på, at du vil overholde simple (og helt normale) normer for opførsel, såsom at man ikke smider skrald, overnatter i det fri, holder sigtil afmærkede stier mv. Parkens anvisninger skal følges for at beskytte miljøet og det er påkrævet at man har adgangspasset på sig.

Bøgeskove, enge, bjerge samt køer og mange andre dyr vil omgive dig denne dag. Der vil kun være en lille smule asfalt på ruten, hvor der vil være tid til at hvile arme og ben efter stigningerne. Dagens rute slutter i en lille hyggelig og isoleret bjerglandsby, hvor man virkelig føler, at man er kommet til en anden verden. Smukkere bliver det næppe.

Middag inkluderet.

Dag 5: Soto de Sajambre - Villafrea de la Reina, 54 km.

Afstand: 53,88 km.
Maksimal højde: 1.557 m.
Minimum højde: 770 m
Afgang / Ankomst: 196 m.
Maksimal forskel i højde: 787 m.
Kumuleret stigning: 1.649 m.
Max. hældning: 27,36%

Dagen begynder med en nedstigning, hvilken dog er en stakket frist, da en længere 'klatring' venter forude. Landskabet er spektakulært, da man befinder sig inde i Picos de Europa Nationalparken, og der vil være rigeligt med muligheder for at tage flotte billeder. Efter stigningen går det nedad mod bjerglandsbyen Posada de Valdeon inden endnu en lille stigning mellem ege- og bøgetræer. Men ingen nedstigning uden opstigning, hvilket dog er den sidste inden dagens mål. En smuk tur, skønt landskab, som gør at etapen føles kortere end den egentlig er. 

Middag inkluderet.

Dag 6: Villafrea de la Reina - La Mata de Monteagudo, 51 km

Afstand: 50,96 km.
Maksimal højde: 1.592 m.
Minimum højde: 1.033 m.
Afgang / Ankomst: -17 m.
Maksimal højdeforskel: 559 m.
Kumuleret stigning: 1.563 m.
Maksimal hældning: 22,26%

Etapen begynder med en mild opstigning, indtil 1539 meters højde nås. Derfra en hurtig og let nedstigningen på mindre veje, inden en lidt hårdere opstigning begynder.

Nedstigningen er hurtig på små asfalterede veje. Senere en mere krævende opstigning, inden man kører gennem nogle små charmerende og afsondrede landsbyer. Det er en strækning, som man på spansk vil kalde 'rompe piernas' ( = 'ben-ødelægger'), da den er fyldt med flere korte op- og nedstigninger. Turen går gennem et par af områdets smukkeste og mest afsondrede landsbyer - nogle små landsbyperler, hvor livet går dets stille gang, men hvor man typisk kan spise en fantastisk frokost.

Middag inkluderet.

Dag 7: La Mata de Monteagudo - Cistierna - (León), 25 km

Afstand: 24.87 km.
Maksimal højde: 1.310 m.
Minimum højde: 927 m.
Afgang- ankomst: -158 m.
Maksimal højdeforskel: 383 m.
Akkumuleret stigning: 605 m.
Maksimal hældning: 22,06%

Mountain-bike turens korteste etape, hvor man til frokost når tilbage til Ciestierne til en afsluttende frokost. Dagen begynder med en let nedstigning, men efter et par kilometer begynder det 'sjove', med en forholdsvis stejl opstigning mellem egetræerne. Stigningen kræver lidt teknik, men er ikke decideret svær. Cistierne vil føles som en storby sammenlignet med de sidste dages små landsbyer.

I Cistierna kan man proviante med nogle af de lækre lokale specialiter, som du med garanti har prøvet de sidste dage, som bliver produceret i området og sendt til hele Spanien såsom; Valdeón ost og chorizos mv. 

Efter et velfortjent bad går turen tilbage til León, hvor eftermiddagen og aftenen nydes.

Hotel i Leon.

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrrejse med tog fra León til Madrid - og derfra med fly til udgangspunktet - med en helt masse oplevelser i bagagen.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg