Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Gastronomien i Nordspanien

Baskerlandet, Cantabrien, Asturien og Galicien er de fire regioner, der udgør det, der er kendt som det Grønne Spanien

2023-11-30

Oplev den sande smag af det Grønne Spanien gennem dets gastronomi.

Saldyr,Skaldyr, kød og vine... Topkvalitetsprodukter fra både land og hav er fællesnævneren i et køkken, hvis karakteristika varierer fra område til område.

Du vil se det selv, når du sætter dig ned på en af de restauranter og beværtninger, du vil opdage på din rejse.

BASKERLANDET

Her spiller gastronomien en meget vigtig rolle. At spise godt er næsten en pligt. Deltag i en meget populær lokal tradition, "Ir de Pintxos", hvilket består af at gå fra bar til bar og smage disse miniature kulinariske lækkerier Pintxos som er at sammenligne med tapas, og nyde dem sammen med et godt glas vin, som txakolí (hvidvin fra Baskerlandet).

CANTABRIEN

Du vil finde alt fra fisk til fremragende kød. Hvis du foretrækker det, er der også gryderetter som "bjerggryde". Afslut med en god dessert. Særlig omtale bør gøres her af "sobaos pasiegos" (en slags kage).

Disse retter er baseret på traditionelle opskrifter - du vil blive overrasket over det store udvalg.

ASTURIEN

Asturien er synonymt med kvalitetsprodukter. Nyd den lækre regionale madlavning med frugter, kød, skaldyr og oste. "Fabada" er den klassiske asturiske ret. Du bør prøve den.

En dyb tradition i såvel storby, byerne som landsbyerne i Asturien er "ir de sidras", at gå ud at drikke sidra med venner og familie. Denne drik er lavet af æblejuice. Gå ikke glip af denne mulighed!

GALICIEN

Gastronomi er også en meget vigtig del af Galiciens identitet. Forlad ikke Galicien uden at prøve et godt måltid ledsaget af gode vine som Albariño og Ribeiro. En ægte luksus inden for rækkevidde i Galicien.

Tærter, blød ost... er også nogle fantastiske retter.
Du vil ikke fortryde det!

Læs mere om hver region her

Tilbage