ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Picos de Europa - 5 steder du ikke må misse - Nordspaniens bedst bevarede hemmeligheder

Fecha: 2018-05-25

León's del af Picos de Europa er langt mindre kendt og langt mindre benyttet end områderne i Asturien og Cantabrien. Det er ikke på grund af manglende skønhed, men udelukkende grundet dårligere infrastruktur, og det gør i bund og grund området endnu mere attraktivt at besøge.

Picos de Europa-bjergene er forholdsvis ukendt uden for Spaniens grænser, til trods for at man her får nogle at de største naturoplevelser i hele Spanien. Men Pyrenæerne 'skygger' for Picos de Europa i turistøjemed og turiststrømmen nordfra stoppes af den langs mere bjergkæde på den fransk-spanske grænse. Dem som klemmer sig gennem nåleøjet og når til Picos de Europa, vil for en meget stor dels vedkommende ankommer østfra (fra Santander) og de helt naturlige stop for disse gæster er byer som Potes og Cangas de Onis. Det er også fuld berettiget, da disse byer og områder også er blandt vores favoritter, som vi til enhver tid vil anbefale. 

Men ønsker man at have de samme smukke bjerge og den samme overvældende natur (næsten) helst for sig selv, så skal man opevel Picos de Europa fra sydsiden - fra León-regionen.

Picos de Europa er et beskyttet naturreservat og var det første område i Spanien, som blev erklæret nationalpark (1918). Picos de Europa er dannet af tre bjergmassiver, der strækker sig gennem Cantabrien, León og Asturien.

Hvis der er noget, der i særdeleshed karakteriserer Picos de Europa, er det dets nærhed til havet i den nordlige del, hvor der flere steder ikke er mere end 15 km mellem hav og bjerg.

En anden fordel ved bjergkæden er størrelsen, den er nemlig ikke så stor, kun 550 km2. Den består af 14 toppe der overstiger 2.600 meter, yderligere 40 toppe på over 2.500 meter og hele 250 toppe der overstiger 2.000 meter, hvilket giver os en idé om den spektakulære karakter.

Indpakket i denne botaniske skønhed findes et uendeligt antal små landsbyer med smalle gader, hvor tiden ser ud til at være gået i står for mange år siden. Men det er den ikke, og slet ikke på den gastronomiske front. Området er et mekka for folk som ønsker at smage på sin ferie. Flere af Spaniens mest kendt og bedste delikatesser kommer fra dette område, såsom oste, chorizo-pølser, grønsager og meget andet. Gastronomien er ganske enkelt uimodståelig.

De forskellige landskaber og traditioner, langt væk fra motorveje og større byer, gør regionen til et rigtigt kontrastland. Så selvom området kun ligger ca. 1,5 times kørsel fra León, er kontrasterne så store, at man får en ordentlig én på 'opleveren' - en diversitet på sin ferie, som man sjældent oplever.

I dagens blog fokuserer vi på Picos de Europa - fra León-siden, det ukendte, eller nye, om man vil.

Picos de Europa Vandring og Cykling MTB

Her har du 5 steder du ikke må misse i Picos de Europa's sydside.  

1) RUTA DE CARES: Det er uden tvivl den bedste måde at nyde ​​Picos de Europa - at besøge den smalle Cares dal omgivet af bjerge på over 2.000 meter, og med Cares-floden tiltider dymt under os. Dalen er kendt som 'den guddommelige kløft' og betragtes som en af ​​de smukkeste vandrestier i Europa. En af etaperne på vores individuelle vandreferie i Picos de Europa går netop ad Ruta de Cares.

2) MIRADOR DE PANDERRUEDAS: Fra udsigstpunktet har man en imponerende udsigt over Picos de Europa, som kan få den indre fotograf frem i os alle.

3) EL LOBOS CHORCO: Du kan besøge en ulve-fælde. Der var engang rigtig mange ulve i området og man fangede dem i sådanne fælder. Til at fange ulvene blev der opsat nogle brønde, betegnet "chorcos", hvor ulvene blev logget til og så fald ned i. De blev senere forbudt, men den er alligevel et besøg værd, da den er et vigtigt kulturminde.

4) RIAÑO: I dag man man kun se den nye by Riaño. Den gamle ligger bækket af vand under det store reservoir. Byens ligger smukt omkranset af den enorme sø. 

5) VALLE DE VALDEÓN: Til slut anbefaler vi at besøge de 8 landsbyer, der udgør Valdeon-dalen. Området er det perfekte udgangspunkt til at vandre eller cykle i bjergene, nyde udsigte, trække frist luft eller prøve det lokale køkken.

Vi håber, at dette indlæg har givet dig lyst til at besøge 'Picos de Europa de León'.

En af de bedste måder at lære området at kender på at på Mountainbike. Vi har i dne forbindelse lavet en perfekt mountainbike rejse, som vil kunne styre lysterne på selv den mest drevne mountainbiker. 

Hvis cyklen ikke er for dig, kan du opleve hele Picos de Europa på denne individuelle vandre-rundrejse, som Spain is More gennem flere år har finpudset. På turen besøges bjergkædens absolut smukkeste egne og autentiske landsbyer.

Picos de Europa som grupperejse er også en mulighed. Grupperejsen laves i samarbejde med Viktors Farmor og tilmelding foregår direkte hos dem. Se link her for kommende afgange.

Tilbage

Vores mest populære rejser i Nordspanien


Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

fra 11.200 /pers.

Læs mere
Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

fra 8.450 /pers.

Læs mere
Camino del Norte (Avilés-Santiago)

Camino del Norte (Avilés-Santiago)

fra 11.200 /pers.

Læs mere
Camino Portuguees - Kystruten

Camino Portuguees - Kystruten

fra 11.990 /pers.

Læs mere

Tilmeld dig Blog

Rejser af Camino de Santiago efter dine ønsker
Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal