ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Ferie i Castillien og León

Castillien og León: Kulturskatte og historie

Regionen 'Castillien og Leon' er en oplevelse udover det sædvanlige. Er man til romerske byer, gamle slotte og smukke levende byer er 'Castillien og León' et 'must'. Man er for alvor i det autentiske Spanien eller det oprindelige Spanien, om man vil.

Her findes nogle af de mest seværdige og imponerende kulturskatte i Spanien. Fra gamle borg-byer og gemte landsbyer til moderne metropoler pakket med enorme katedraler og labyrintagtige gamle bydele. Derudover findes fremragende muligheder for at opleve de mange vinområder, hvor nogle af Spaniens bedste rød- og hvidvine produceres.

Den berømte pilgrimsrute, 'Camino de Santiago' skærer igennem landskabet på højsletten omkring León og Burgos. Landskabet omkring disse byer er fladt, men byerne bugner af monumenter og livlig atmosfære.

Den 2.000 år gamle by León var Spaniens første hovedstad og hvor de gamle konger og dronninger blev begravet. Ligeledes er de gamle historiske byer som Salamanca og Segovia sikre valg. Regionen har flere monumenter på UNESCO’s liste over bevaringsværdige bygninger og med bjerge, højsletter, floder og dale kan regionen tilbyde alt hvad hjertet begærer.

Køkkenet bærer præg af, at 'Castillien og León' ikke har kyst, hvorfor kød, pølser og grøntsager er meget vigtige ingredienser. Den efterhånden verdenskendte Chorizo-pølse er en af områdets specialiteter. 

Vejret i 'Castillien og León' varierer meget henover året, men er generel yderst solrigt. Der er store forskelle, ikke blot mellem vinter og sommer, men også mellem dag og nat grundet den høje beliggenhed over havet.

Naturen gør, at alle former for aktiviteter såsom vandreture, kano/kajak, cykling og rafting er mulige i området.

Området er uudtømmeligt for oplevelser men 'Spain is More' hjælper dig til de bedste.

Oplev Castillien og León-regionen med 'Spain is more':

  De smukke byer af León, Segovia og Salamanca.

  Den smukkeste natur og de små landsbyer

  Vi ved hvor du kan prøve dine grænser af!!

  Det fantastiske lokale køkken

  Vin? Oplev nogle af verdens mest fremadstormende vinregioner

León: Kongernes land

Naturmæssigt er landskabet i León-regionen meget varieret, fra tørre flade sletter omkring byen León til de rødlige farver i El Bierzo og de smukke grønne bjerge mod nord.

Den totusinde år gamle og imødekommende by Leon er kendt for sin mange monumenter til trods for sin forholdsvis lille størrelse. Her findes eksempler på den smukkeste arkitektur i Spanien, begyndende med den imponerende gotiske katedral, renæssance-hotellet Hostal de San Marcos, Real Collegiate og den smukke kirke San Isidoro. Derudover har Gaudí tegnet stregerne til Botines-huset, som en af sine meget få projekter uden for Barcelona.

Der er store temperaturforskelle både mellem vinter og sommer og mellem dag til nat. Vintrene er kolde og lange, forår og efterår er meget kort og somrene er tørre med moderate temperaturer.

León har en af de smukkeste gamle bydele i Spanien, Barrio Humedo (det våde kvarter). I dette område findes masser af barer og restauranter, hvor de lokale mødes til vin og tapas omkring frokosttid og om aftenen.

León's gastronomi er meget varieret, med hovedngridienser som kød, pølser og grøntsager. Vinen er ofte fra det lokale 'Tierras de León'-område eller de populære Birzo-vine.

Oplev León med Spain is More':

 • Den vidunderlige hovedstad med sine smukke monumenter og tapas-områder.

 • Den ukendte og smukke sydlige del af Picos de Europa-bjergene.

 • Landsbyer, hvor tiden synes at have stået stille.

 • Det fantastiske lokale køkken.

 • Nogle af de mest fremadstormende vinregioner i Spanien.

Zamora: den romerske by

Denne usædvanlig velbevarede by kan dateres mindst 2000 år tilbage. Den storslåede katedral og de mange romanske kirker, af stor historisk og kunstnerisk betydning, overrasker den besøgende. En anden attraktion er den smukke natur omkring Lago Sanabria, den største sø i Spanien og den eneste som stammer fra en tidligere gletscher.

Gastronomi i Zamora er præget af indflydelse fra Leon, Asturien og Galicien. Den er karakteriseret ved at blande bestanddelene og for en overflod af kød. Retterne har normalt en stærk traditionel karakter og bærer præg at et ægte landkøkken.

Desuden har Zamora en vigtig vinproduktion. Toro er en oprindelsesbetegnelse (DO) i provinserne Zamora og Valladolid. Udviklingen har de seneste årtier været kolossal og vinene er anerkendt både nationalt og internationalt.

Oplev Zamora med 'Spain is More':

 • Hovedstaden med sine mange romanske kirker.

 • Nyd påsken og Spaniens ældste påske-processioner.

 • Oplev en af de vigtigste vinregioner i Spanien.

 • Lake Sanabria og omkring.

 • Og meget, meget mere ...

Salamanca: Europas ældste Universitetsby

Salamanca er af stor historisk betydning på grund af sit legendariske Universitet, et af de ældste i Europa. Derudover er Salamanca kendetegnende ved sin skønhed og rige kulturarv.

Byen har en vigtig arkitektonisk arv, hvilken omfatter de to katedraler (den gamle og den nye), Casa de las Conchas, Plaza Mayor, klostret San Esteban og Las Escuelas Mayores.

Salamanca har et kontinentalt middelhavsklima, med kolde, tørre vintre og varme somre.

Omdrejningspunktet i Salamancas køkken er kød. Provinsen har en stor produktion af kastanjer og agern som bruges til svinefoder, og det kommer der verdensberømte produkter ud af, især sortfodsskinke.

Oplev Salamanca med 'Spain is More':

 • Oplev universitetsmiljøet i byen Salamanca, med sine gamle traditioner.

 • Besøg de imponerende bygninger og monumenter.

 • Nyd Arribes del Duero, Sierra de Francia, Ciudad Rodrigo.

 • Besøg en svinefarm og en fabrik for den berømte skinke i Guijuelo.

 • Og meget, meget mere ...

Palencia: Verdens bedste Lammekød

Palencia har, ligesom de fleste byer i kastillien, en stor historisk og kunstnerisk arv og provinsen har den højeste koncentration af romansk kunst i verden. Monumentalt fremhæves domkirken og det arkæologiske museum.

Palencia's klima er kendetegnet ved sit høje termiske udsving mellem nat og dag, og sommer og vinter.

Stjerneretten er lammekød par excellence af Palencia. Ofte så mørt, at det skæres ud med en tallerken med runde kanter!

Oplev Palencia med 'Spain is More':

 • Besøg Domkirken

 • Spis lam, lam og atter lam

 • Besøg Aguilar de Campoo.

 • Besøg en autentisk romersk villa i området i den frugtbare dal.

 • Og meget, meget mere ...

Valladolid: Når kun det bedste glas vin er godt nok!

Valladolid er 'hovedstad i Castilla-León regionen. Provinsen er fuld af slotte og fæstninger. Byen indbyder til at opleve den vigtige historiske og kunstneriske arv. Valladolid er især kendt for sine påske processioner.

Provinsen er hjemsted for hele fem vin oprindelsesbetegnelser, blandt hvilke D.O. Ribera de Duero og D.O Rueda, som producerer nogle af verdens bedste vine.

Oplev Valladolid med 'Spain is More':

 • Besøg Nationalmuseet for Skulpturer.

 • Plaza Mayor.

 • Vinoråderne Ribera de Duero og Rueda.

 • Og meget, meget mere ...

Ávila: Den romerske kulturarv

En smuk og charmerende by helt omsluttet af en romerske bymur i fantastisk tilstand.

Dens middelalderlige gamle bydel er smukt bevaret og har været på UNESCO's liste over verdens kulturarv siden 1985.

Gastronomien af Avila er stærk, velsmagende og naturlig. Typiske ingredienser er kartofler, bønner, kødretter, stegt pattegris, bacon, knuste æg, kylling og de berømte Yemes de Ávila også kendt som Yemes de Santa Teresa.

Oplev Ávila med 'Spain is More':

 • Oplev katedralen og mange kirker og klostre.

 • Gå en tur langs dens romerske bymur.

 • Besøg de charmerende landsbyer.

 • Vandring i Sierra de Ávila.

 • Og meget, meget mere ...

Burgos: Vigtigt stop på Camino de Santiago

Burgos er en monumental by som bestemt er et besøg værd. Den berømte katedral betragtes som en af de vigtigste monumenter i spansk gotisk stil, og den er også UNESCO Verdenskulturarv.

Burgos er placeret på pilgrimsruten Camino de Santiago og den strategiske beliggenhed har gjort at millioner af europæiske pilgrimme har besøgt byen og katedralen på deres vej til Santiago de Compostela.

Burgos-provinsen er stor og grænser op til mange andre regioner som La Rioja og Baskerlandet, og derfor er gastronomien meget varieret. Mest kendt er morcilla (blodpølse) fyldt med ris, løg og paprika. Et andet typisk produkt er Burgos-osten, en type frisk ost, som i Spanien ofte bruges i stedet for moserella-ost og i salater.

Oplev Burgos med 'Spain is More':

 • Camino de Santiago, Katedralen, klostre ... kultur i rigelige mængder

 • Atapuerca-udgravningerne og Museum of Human Evolution.

 • Og meget, meget mere ...

Segovia: Romerske akvædukt og prinsesse-slot

Det er en fantastisk by med den altdominerende og kolossale romerske akvædukt, den smukke gotiske katedral samt det ekstraordinære smukke Alcazar-slot, som Walt Disney brugte som inspiration til hans Tornerose-slot.

Klimaet er kontinentalt Middelhavsklima, med lange, tørre, kolde vintre og varme somre.

Segovias køkken udmærker sig ved sin rotisserie, både lam og pattegris.

Vinene er de nærliggende områder Rueda og Ribera del Duero, samt den lokale vin, Valdetiendas.

Oplev Segovia med 'Spain is More':

 • Oplev den romerske akvædukt i byens centrum

 • Den bedste stegte pattegris i Spanien

 • Gå ikke glip af Alcazar og katedralen

 • Og meget, meget mere ...

Soria: De berømte forfattere

Beliggende på højre bred af Douro-floden og domineret af høje bakker, hænger byen som en juvel af romansk arkitektur. I nærheden ligger den mystiske sø, Laguna Negra del Urbión, som er omgivet af en imponerende mur af klipper og smukke fyrreskove. Det siges, at dens mørke og dybe vand er forbundet med havet gennem underjordiske 'arme', hvorved de finurlige bølger skabes.

Adskillige forfattere og digtere boede i Soria-provinsen, og de efterlod et vigtigt præg på deres arbejde. To af de vigtigste er Gustavo Adolfo Becquer og Antonio Machado. Man kan vandre forskellige ruter, der går i disse forfatteres forsport og derigennem gå på opdagelse i deres værker.

De mest kendte gastronomiske karateristika er: Yemas de Amazán og smør. Dertil flere gryderetter og bønner.

Oplev Soria med 'Spain is More':

 • Oplev Soria gennem de berømte legender af Becquer.

 • Stien 'Ruta del Cantar del Mio Cid'.

 • Soria er et område med hyrder, opdag traditionelle køkken.

 • Og meget, meget mere ...

Rejser til Castillien og León

Vælg din destination

Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

Selv-guided MTB eventyr i Picos de Europas smukkeste og mest uberørte egne - en tur for eventyrlystne mountainbikere og naturelskere

fra 8.890 DKK/pers. Per person i dobbeltværelse

Mountain-cykelferie i Picos de Europa - oplev det ukendte Nordspanien

La Costa Verde Express****: 8 dages luksus langs Spaniens smukke grønne nordkyst: Bilbao - Santiago

'Den grønne kyst-ekspressen' betegner ganske præcist indholdet af denne fantastiske rejse ombord på et af verdens mest luksuriøse tog.

fra 28.650 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

La Costa Verde Express****: 8 dages luksus langs Spaniens smukke grønne nordkyst: Bilbao - Santiago

Expreso de la Robla***: 7 dages forkælelse på skinner og charmerende byferie

3 charmerende dage i egen kupé fra Bilbao til Leon, 2 dage i Bilbao og 1 dag i León.

fra 11.400 DKK/pers. Per person i delt dobbeltvær./kupe

Expreso de la Robla***: 7 dages forkælelse på skinner og charmerende byferie

Parador hoteller 6 overnatninger i Madrid og på Parador i unikke UNESCO-byer

Oplev fantastiske Madrid og overnat på tre enestående Parador-hoteller i Alcalá de Henares, Segovia og Salamanca.

fra 5.795 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Parador hoteller 6 overnatninger i Madrid og på Parador i unikke UNESCO-byer

Aktiv ferie i Nordspanien med fire sjove udfordrende aktiviteter

Oplev verden under jorden, vandring i floder, surf på smukke strande etc.

fra 8.700 DKK/pers. (ved to personer i db.værelse)

Aktiv ferie i Nordspanien med fire sjove udfordrende aktiviteter

Kør selv ferie langs Pilgrimsruten, Camino de Santiago

Inkl. flybillet og billeje: Kør-selvferie fra Bilbao til Santiago de Compostela langs Camino de Santiago

fra 8.475 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Kør selv ferie langs Pilgrimsruten, Camino de Santiago

Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

9 varierede dage med nye smagsoplevelser og sanseindtryk

fra 8.300 DKK/pers. Per person i dobbeltværelse.

Gastronomi og oplevelsesrejse gennem Nordspanien

Camino Francés Clásico (León - Santiago)

(Etape 21-33) 15 dages, 309 km's pilgrimsvandring. Spain is More's mest populære pilrgimsvandring.

fra 9.990 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Camino Francés Clásico (León - Santiago)

Camino Francés (Logroño-Burgos)

(Etape 8-12): 7 dage, 124 km's pilgrimsvandring. Gennem Riojas vinmarker. til Katedralen i Burgos.

fra 5.800 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Camino Francés (Logroño-Burgos)

Camino Francés (Pamplona - Burgos)

(Etape 4-12): 11 dage, 219 km's pilgrimsvandring. Vinmarker, historie og imponerende katedraler.

fra 8.450 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Camino Francés (Pamplona - Burgos)

Camino Francés (Logroño - León)

(Etape 8-20): 14 dage, 319 km's pilgrimsvandring melem Spaniens imponerende katedraler.

fra 8.995 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Camino Francés (Logroño - León)

Camino Francés HELE RUTEN (St-Jean-Pied-de-Port - Santiago)

(Etape 1-33): 35 dage, 789 km's pilgrimsvandring. Langs Hele Caminoen.

fra 18.850 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Camino Francés HELE RUTEN (St-Jean-Pied-de-Port - Santiago)

Cykelferie langs Caminoen (León-Santiago)

(Cykeletaper: 8-13): 9 dage, 309 km's historisk cykelrejse langs Caminoen

fra 9.750 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Cykelferie langs Caminoen (León-Santiago)

Langs Caminoen på cykel (Pamplona-Santiago)

(Cykeletaper: 1-13): 16 dage, 701 km's historisk cykelrejse langs Caminoen fra Pamplona til Santiago.

fra 12.500 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Langs Caminoen på cykel (Pamplona-Santiago)

Fortryllende rejse langs Spaniens grønne kyst på smukke Parador hoteller

Natur og kultur går hånd i hånd på denne rejse. Lækre strande, verdensberømte tapas, imponerende bjerge. Denne tur har det hele!

fra 7.800 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse

Fortryllende rejse langs Spaniens grønne kyst på smukke Parador hoteller

Rejseerfaringer fra vores gæster

Lær Nordspanien at kende

Nordspanien inviterer på natur-, kultur- og gastronomioplevelser i verdensklasse. Klik her og læs mere om rejsemål, traditioner og seværdigheder i Nordspanien.

Derfor Nordspanien!

Nordspanien gemmer på utallige seværdigheder, naturparker og fantastiske byer, som blot venter på at blive oplevet, smagt og set. Lad Spain is More være din guide til det ukendte Spanien. Klik her og læs hvorfor Nordspanien er dit næste rejsemål.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Rejser af Camino de Santiago efter dine ønsker
Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal