Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

10 rejsemål i Nordspanien du ikke må gå glip af.

I det nordlige Spanien er der uendelige mmuligheder for interessante oplevelser. Nedenfor anbefaler vi 10 af vores personlige favoritter, som man bør opleve i Nordspanien.

2018-01-29

De 10 bedste rejsemål i Nordspanien

 

1) San Sebastián, Baskerlandet

San Sebastián (se billedet ovenfor) har en privilegeret beliggenhed i en turkisblå sneglformet bugt, omgivet af strande og beskyttede bjerge. Et gastronomisk 'mekka' mellem havet og bjergene. Michelin restauranter, pintxos barer, smukke folklore og mange baskiske seværdigheder / traditioner har gjort byen til et af Europas 'hotteste' destinationer.

2) San Juan de Gaztelugatxe, Baskerlandet

San Sebastian Kør selv

Lidt over 2 timer i bil fra San Sebastián, uden for landsbyen Bermeo ligger  den spektakulære Gaztelugatxe-halvø. Stedet blev internationalt kendt som  optagelsesstedet for Daenerys Targarys Dragonstone i den 7. sæson af Game of Thrones. Billedet taler nærmest for sig selv, om stedet er et af de mest fortryllende i Nordspanien.

3) Cíes-øerne, Galicien

Galciien Kør selv

Islas Cíes er en atlanterhavs øgruppe, der beskytter mundingen af Vigo's fjord.Øerne er et paradis af strande, storslåede omgivelser med rige dyreliv og mange vandrestier. I 2007 blev stranden Rodas, der forbinder øerne Monteagudo og Montefaro, kaldt verdens smukkeste af et britisk nyhedsmagasin. Siden da er øerne blevet meget populære. For at sikre bæredygtig turisme er skrivning for tiden begrænset til, at kun 2200 mennesker kan blive på øerne dagligt. Sørg for at være ude på tid, eller kontakt os, og vi vil hjælpe dig med at besøge dem.

4) Santiago de Compostela, Galicien

Besøg Santiago de Compostela Kør selv

Det gamle centrum af Santiago de Compostela er et UNESCO World Heritage Site med historiske seværdigheder, der tiltrækker folk fra lle verdenshjørner. Man kan nærmest fare vild i den gamle bydels hyggelige gyder, hvor man kan nyde byens skønhed og "pilgrimsatmosfære". Bare at stå foran og beskue den mægtige katedral er en oplevelse i sig selv. 

5) Comillas, Cantabrien

Comillas Kør selv

Comillas er en skjult lille perle uden for Santander, Cantabria. Her har de skabt en modernistisk rute med ni spektakulære bygninger. Kronjuvelen er Gaudís 'blomsterhus' El Capricho, et af hans tre værker uden for Catalonien (de andre findes i Astorga og León). Ikke langt derfra ligger Oyambre Naturreservatet med det smukke hav og sandstrande.

 

6) Los Lagos de Covadonga, Asturien

Asturias Covadonga Kør selv

Højt oppe i Picos de Europa National Park ligger disse to smaragdlige søer velegnet til en dagstur. En hvirvelvind af vandrestier udgår herfra. Udsigten er smuk over de frodige dale og snedækkede bjergtoppe. På vej op af den snoede vej kan man se hulerne, kapellet, statuen af kong Don Pelayo og basilikaen, hvor Spaniens genforening begyndte.

7) Playa de las Catedrales, Galicien

Galicien Kør selv

"Katedralstranden" er et naturfænomen uden for Ribadeo i Galicien. Under lavvandet kommer interessante klippeformationer med naturlige buer, storslåede klipper og huler til synes. Det leder tankerne hen på en katedral. Glem ikke at være tilbage i god tid før højvandet kommer igen. ;-)

8) León, Castilien og León

Leon kør selv

Leon er en 2000 år gammel by. Den gamle bydel hedder Barrio Húmedo og er fyldt med tapasbarer, liv og bevægelse. I León får du også en gratis tapa, når du bestiller noget at drikke. Gå ikke glip af den gotiske katedral, Gaudís Casa Botines, det gamle pilgrimsrejsesygehus San Marcos, Basilica of San Isidoro ... Derudover blev Leon udnævnt til den "gastronomiske hovedstad" i 2018. Kan det være bedre?

9) Cudillero, Asturien

Asturien Kør selv

Et af de mest maleriske fiskerbyer langs den spanske nordkyst. Cudillero klamrer sig til en klippe og er delvist skjult i den lodrette bjergvæg. Det er lige så smukt som du kan forestille dig en typisk spansk fiskerby. Overalt er der farverige huse, smalle gyder med brostensbelagte gader, små pladser og fiskenet, der hænger på tørken. Der er en magisk atmosfære, og i fiskestauranterne spiser du fremragende - ofte er den bedste mulighed dagens fangst.

10) Laguardia, Rioja Alavesa

Rioja Kør selv

En smuk "vinby" i Rioja Alavesa. Laguardias oprindelige navn var "Navarras forsvar" på grund af sin strategisk vigtige position. Det historiske centrum er omgivet af en bymur fra det 13. århundrede. Overalt ses den langvarige vin-tradition, og i de fleste huse er der en kælder, der traditionelt anvendes til opbevaring af vin. Laguardia er omgivet af vinmarker og nogle bodegaer (vinhuse) følger i Guggenheims fodspor hvor kendte arkitekter har tegnet smukke vinhuse. Ved at besøge en traditionel Bodega kan man lære mere om vinens hemmeligheder, spise lokale delikatesser og naturligvis prøve vinene er en hyggelig atmosfære.

 

Ønsker du at besøge disse områder og få det meste ud af dit besøg?

Spain is More tilrettelægger din kør-selv ferie efter dine ønsker, og med Spain is More's guidebog i hånden er du sikker på at opvele det bedste af Nordpsnien. Vi giver dig en masse gode tips til restauranter og oplevelser i området, som man ikke finder i kommercielle guidebøger.

Kontakt os med dine ønsker, og vi vender tilbage med et forslag til jeres rejsen inden for 24 timer.

Tilbage