Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Overvejer du at vandre Caminoen med børn?

Hvad bør du tænke over inden du begiver dig afsted på en vandre-rejse med børn.

2019-06-19

En mulighed for at kabe et fantastisk familieminde.

 

At tage på pilgrimsrejse sammen med dine børn er en uforglemmelig oplevelse. En camino er en flugt, et eventyr, men med børn er det ikke altid nemt at gøre det.

Hvad skal du tage højde for?
 

Alder og færdigheder

Den vigtigste faktor at tage højde for er børnenes alder og færdigheder.


0-5 år

Dit barn kan ikke gå 15-20 km om dagen, så du har brug for en måde at bære dit barn på, for eksempel i en vandrerygsæk eller en terrenvenlig klapvogn. Rejser du med en baby, kan du vælge en bæresele. Det er en forholdsvis behagelig måde, og de er designet, så din baby kan falde i søvn eller holde sig vågen uden at føle sig utilpas. Tag en iPad fuld af sjove eller lærerige spil og malebøger med, den er let og nem at pakke.


6 - 12 år

Sørg for, at dine børn er i god fysisk form. For eksempel, hvis du ikke er vant til at gå som familie, så organiser et par endagsture for at se, hvordan de har det, og om de nyder det. Opbyg deres selvtillid og fysiske styrke langsomt. Din værste fjende vil være den korte opmærksomhedsperiode. Hvis du vil undgå "Er vi der endnu?", sørg da for at have korte etaper. Opmunter dine børn på vejen til at observere dyr, planter og mennesker, fortæl dem om landets historie og kultur, lad dem tale med andre pilgrimme.


13+

Teenagere er deres egen slags, ingen tvivl om det. Ligesom med yngre børn er motivation og fysisk forberedelse også afgørende for dem. Hvis dine børn aldrig har hørt om en pilgrimsrejse før, så introducer dem til konceptet, lad dem lave deres research, lad dem være en del af planlægningen og beslutte etaperne og distancerne. Giv dem plads under caminoen. At forsøge at kontrollere dem kan resultere i konflikter. Hvis de vil løbe i deres tempo, så lad dem. Caminoen til Santiago har alt at gøre med "at finde vej" og den er også utrolig sikker. Sørg for, at de har navnet på den næste landsby og hotel, hvor du bor, samt en telefon så de kan kontakte dig, hvis der skulle ske noget.


Hvilken camino skal du vælge at lave med dine børn?

Camino Frances er den mest populære rute, hvor du finder flest caféer og hvilesteder. Denne rute er derfor mest velegnet til børn. Og fordi 65 % af alle pilgrimme følger denne rute, er chancen for caminovenner også størst. Men med hensyn til rute og variation er Camino del Norte mere velegnet. Du går langs stranden, der er sjove aktiviteter at lave undervejs (såsom surfing), og temperaturen ved kysten er ofte mere behagelig end inde i landet.


Pas på dig selv

At passe godt på sine børn starter med at passe godt på sig selv! Først da kan du tage dig af andre. Lyt nøje til din egen krop, spis og drik nok og find nok hvilestunder undervejs.


En speciel børne-camino

Spain is More har en særlig camino for børn: med kortere etaper, spændende aktiviteter undervejs, de dejligste og børnevenlige strande, fine hoteller (nogle med swimmingpool), en gåtur gennem den smukkeste zoologiske have i Europa, en besøg på dinosaurmuseet og sporing af dinosaursporene og en to-timers surflektion. Se her for at få flere oplysninger.

Tilbage