Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Caminovandring med familien - langs Spaniens smukke nordkyst

Caminovandring med familien - langs Spaniens smukke nordkyst

Caminovandring og kvalitetstid - aktiv familieferie langs Camino del Norte fra Laredo til Llanes. Rejsen til seje aktive familier.

Er du på udkig efter en uforglemmelig aktiv oplevelsesferie, så læs roligt videre.…. vi har sammensat den ideelle aktive ferie i Nordspanien med Caminoen (Camino del Norte) som omdrejningspunkt og med sjove, hyggelige og spændende oplevelser for hele familie. 

10 dages kvalitetstid, med dine børn eller børnebørn, på denne inspirerende, lærerrige og aktive vandretur, langs en af Europas smukkeste kyststrækninger, nærmere bestemt af den mytiske og fascinerende Camino del Norte (kystruten) mellem Laredo i Cantabrien og Llanes i Asturien.

Vi har tilrettelagt Caminoruten så den er spændende for både børn og voksne, med kortere etaper, spændende aktiviteter undervejs, lækre og børnevenlige strande og med overnatning på herlige hoteller (enkelte med pool). Maden i Nordspanien er i særklasse og herfra kommer mange af de retter, som har opnået enorm popularitet i hele verden. Vandreturen giver mulighed for at udforske det anerkendte nordspanske køkken på nærmelste hold.

Du vil opleve idylliske kystbyer, stejle klipper, spændende naturfænomener, underjordiske huler, ældgamle hulemalerier, spændende arkitektur, smukke storbyer, kunst og meget andet.

Det er muligt at tilføje ekstra (hvile-)dage, i nogle af de spændende byer. På turen passeres flere af Spaniens absolut lækreste og smukkeste strande, og de hyggelige byer langs ruter indbyder og frister til at blive udforsket nærmere. 

Der er mange muligheder for spændende ekskusioner undervejs. Hvad med at forlænge opholdet med et besøg i én af Europas smukkeste zoologiske haver, El Cabárceno i nærheden af Santander? Et sandt paradis for børn, hvor de kan opleve dyr og fauna som få andre steder i verden. 

Eller hvad med at benytte lejligheden til at opleve Bilbao og det smukke Guggenheim-museum, eller blot slappe af ved stranden. Måske en kanotur, klatring eller ’barrancos’ i bjergene?. Mulighederne er uttallige, men turen behøver på ingen måde at blive kombineret på anden måde end den allerede er. Hvis det er vandring og samværd som er i højsædet, er det netop hvad programmet kan tilbyde. 

Bagage fragtes hver vandredag fra hotel til hotel, således der ikke er grund til at bekymre sig om at skulle slæbe for meget hver dag.

Turen er sammensat ud fra egne og vores gæsters erfaringer, og vi har gjort os meget umage med, at finde de helt rigtige hoteller og aktiviteter undervejs, således der bliver tid til både at yde og nyde. 

Klik her og læs vores Camino-blog med forskellige gode råd og vedledninger til turen og camino-vandring generelt.


Med familien langs Caminoen

Caminoen for børn i alle aldre

91 km's vandring - kortere etaper og masser af oplevelser.

#AktivFamilieFerie - #CoolKidsHolidays - #CaminoenMedFamilien - #CaminoenMedBørnKontakt Spain is More – Din pålidelige partner til en skræddersyet og uforglemmelig rejseoplevelse som familie. Vi lægger stor vægt på at sikre dig en tryg og velordnet rejseoplevelse. Vores dedikerede team af medarbejdere er ikke blot exceptionelt erfarne, men også yderst beskedne i deres tilgang. Med vores ekspertise kan du forvente en rejse, der er skræddersyet til at imødekomme dine specifikke ønsker og behov, alt imens vi garanterer en oplevelse af tryghed gennem hele rejsen. Velkommen til en verden af unikke og uforglemmelige eventyr med Spain is More.

Ring eller skriv til info@spainismore.com og spørg til priser ved mere end to personer. 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 • fra 8490 DKK/pers.
 • 129 Km
 • 10 dage / 9 overnatninger
 • Sværhedsgrad
  ?
  OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.?>
 • Natur
Inklusiv

fra 8.490 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Inklusiv
 1. 9 x overnatninger på velbeliggende, hyggelige, autentiske hoteller (enkelte hoteller med pool).
 2. 9 x morgenmad.
 3. Flyrejse fra København, Billund eller Hamburg til/fra Bilbao.
 4. Bus fra Bilbao til Laredo.
 5. Bus Llanes til Bilbao.
 6. Bagagetransport på vandredage (1 enhed af max. 20 kg. pr. person).
 7. Kortmateriale, digitale guidebog med turbeskrivelse, anbefalinger og køreplaner til tog/bus.
 8. Skatter, afgifter og gebyr til rejsegarantifond.
Ej inklusiv
 1. Enkelte lokale transporter - påregn ca. 20€/person. I guidebogen vil findes køreplaner for samtlige transporter som ikke er inklusive. 
 2. Transport mellem Bilbao's lufthavn og busterminalen i Bilbao.
 3. Sommer: 1. juni til 30. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på op til 1000 kr/person i den periode.
Muligt/Valgfrit
 1. Forlængelse af ophold som foreslået eller ønsket.
 2. Afbestillings- og rejseforsikring fra Gouda.
Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1: Ankomst til Laredo

På en caminovandring langs Camino del Norte må man gerne straks få fornemmelsen af, at man de kommende dage skal bevæge sig langs én af Europas smukkeste kyststrækninger, hvor den barske klippekyst ofte brydes af nogle af Spaniens mest imponerende badestrande. Derfor er Laredo den ideelle startby for denne familievandretur langs den spanske nordkyst - også kendt som 'den grønne kyst'. 

Laredo er kendt for sin 4 km. lange kridhvide og børnevenlige strand. Det er en typisk nordspansk badeby, med flere gode restauranter, en lille gammel bydel og en havn. Er man til fisk og skaldyr bliver de næste dagens vandring en ren gastronomirejse, og flere restauranter i Laredo kan lægge det helt rette madmæssige niveau. Er du ikke til havets perler, så prøv alligevel, for det bliver næppe bedre end i Nordspanien, eller nyd godt af alle de andre lækre muligheder på menukortene. Dejlig start, dejlig by, FANTASTISK strand.

Man ankommer typisk til Laredo med bus fra Bilbao (busbillet inkl. i prisen p.p.). Busturen tager 40 min.

Dag 2: Vandring 14 km - 4 lækre strande

Klinger '4 af Nordspaniens smukkeste strande' eller '8 km. vandring med fødderne i vandkanten' godt i dine ører, så glæd dig til dagens etape, for det er præcist hvad der venter. 

Første følges Laredo's berømte strand, hele vejen ud til ende, hvor der venter en kort lille færgetur på ca. 10 minutter (ej inkl. - pris 3 €/person - sejlplan vedlagt guidebogen). Ønskes en kortere etape end de 14 km. denne dag, kan færgen tasges fra Laredo, hvorved dagens etaper bliver på ca. 10 km.

På den anden side af færgelejet kan man vandre en omvej på ca. 5 km. til 'El Faro del Caballo'. Fyrtårnet (El Faro) har en fantastisk beliggenhed på klippekysten.

Efter Santoña fortsætter turen til næste strand - Playa de Berria - som for nogle år siden blev kåret som Spaniens smukkeste strand, og umiddelbart efter vandre man videre via den næste strand mod badebyen Noja. 

Noja er en herlig sommer- og badeby med gode restauranter og fantastiske strande. Her overnattes sædvanligvis på et hotel lige foran en af Nordspaniens bedste badestrande, som også er kendt blandt udøvere af body-surf. Det kan sagtens nås med et body-surfkursus (på alle niveauer) sidst på eftermiddagen (hvis det bookes på forhånd), eller evt. ved at tage en ekstra overnatning i byen.

Dag 3: Vandring 13 km - det idylliske bagland

Turen går nu ind i landet, væk fra kysten mod landsbyidyl, marker og skove. Men det gør ikke turen mindre interessant, blot anderledes. Her er ro og man vil opleve at være tæt på de lokale, blandt landmanden, mælke- og brødbilerne, som hvor morgen kører til de små landsbyer og ringer med klokken som en anden Hjem-is bil. Man hilser på dem man møder og får et nik igen. Hvis det er frugtsæson bliver der lagt æbler eller pærer frem, som man blot kan snuppe når man går forbi. Ofte vil ens eneste selskab være køerne og hestene på markerne. 

Der overnatte denne dag i herlige autentiske omgivelser, på det dejligt hotel. 

Dag 4: Vandring 12 km - sommerby og gemte strande

Tilbage mod kysten og flere lækre badestrande. De første to stande på dagens etape er billedskønne 'kodak-moment' strande. Er det strandvejr, så kom afsted i god tid, før spanierne selv kommer (det gør de først for alvor omkring middagstid) og nyd et par timer mellem klipperne.

Det kræver lidt mere, at komme ned på den næste strand, som er omgivet af klipper, men uanset vejret kan man tage maleriske billeder af den strand.

Herfra går turen videre mod Somo og endnu en fantastisk strand. Badebyen Somo er et mekka for strand- og surfelskere. Om sommeren har byen masser af atmosfære og den lange strand indbyder til vandreture, nydelse og ikke mindst surfoplevelser, som folk valfarter til byen for at prøve.

Somo er sommerstemning i Nordspanien når det er bedst - på den autentiske of afslappende måde med gode restauranter. En ekstra overnatning eller to kan på det varmeste anbefales, særligt om sommeren.

Dag 5: Vandring 6 km - storby og historie

Dagen starter med en lille sejlrtur over fjorden fra Somo til Santander (ej inkl., købes ved færgelejet ca. 3€/pers - sejlplan vedlagt guidebogen). 

Santander (172.000 indb.) er en elegant by, som er omkranset af smuk natur. Ikke langt fra centrum finder man La Magdalena-halvøen, som er et fantastisk park-område med store legepladser, cykel- og vandrestier, restauranter, caféer mv. På en dag med godt vejr, er det her de lokale hænger ud - eller på Santanders berømte strand, El Sardinero, som ligger lige ved siden af. 

Der er tid til lidt sightseeing i Santander inden dagens korte vandretur. 

Caminoen ud af Santander er ikke den mest spændende og derfor tages det lille smalsporede FEVE-tog ud af byen. Toget afgår et par gange i time, men da billetterne ikke kan købes på forhånd, vedlægger vi køreplan og andre praktisk information om togrejsen, i den guidebog som modtages før afrejse (billetpris ca. 3 euro/person).

Efter ca. 30 minutter i tog vandres 6 km. til én af Spaniens smukkeste byer, Santillana del Mar. Den historiske by er berømt for dets stenbelagte gader og stenhuse, som i princippet fungerer som et stort arbejdende museum med resturanter, håndværk, museer og meget andet.

Tæt ved Santillana del Mar ligger de verdensberømte Altamira-huler, hvor man har fundet 17.000 år gamle hulemalerier. En replika af hulerne kan besøges og er bestemt et besøg værd. Museet har en spændende fortælling som giver et rigtig godt indblik i menneskets evolution gennem årtusinder. Santillana del Mar har også en zoologisk have. 

Der overnattes på et hyggeligt og autentisk hotel i den gamle bydel.

Husk, at bagagen fragtes fra hotel til hotel, hvilket den bliver på alle vandredage.

Dag 6: Vandring 11 km - den grønne kyst

Efter Santillana del Mar befinder man sig med det samme i de landlige omgivelser, som vil præge etapen. Terrænet er relativt bakket alt imens man går gennem den ene fredfyldte landsby efter den anden. Undervejs er der masser af smukke udsigtspunkter, hvor man kan nyde sin eventuelt medbragte picnic.

I overnatter på et herligt hotel i en lille fredfyldt landsby tæt på den klippefyldte kyst.

Dag 7: Vandring 11 km - Verdenkendt arkitektur

En fredfyldt vandredag langs den skønne kystsstrækning, Camino del Norte. Et par gange passeres små lækre sandstrande, som indbyder til en svømmetur. Etapen er relativt kuperet, og går flere gange fra havniveau (på strandende) og til omkring 100 højdemeter. Caminoen fører dig gennem en række små landsbyer, hvor man får et indblik i en spansk dagligdag langt væk fra de gængse turistområder. Der vil være masser af snakke om og kigge på langs etapen, som ender i badebyen Comillas. Her kan man nyde den gamle bydel, stranden samt blandt andet besøge El Capricio tegnet af Antonio Gaudi, som ellers er mest kendt for sit arbejde i Barcelona.

Overnatning på et dejligt 3-stjernet hotel i centrum af byen.

Dag 8: Vandring 11 km - den smukke nationalpark

En idyllisk vandredag, som går gennem en af de smukkeste nationalparker i Nordspanien, Oyambre. Her vandres dels med en storslået udsigt over kysten, og før San Vicente er kan man vælge at vandre langst stranden i stedet for det bakkede landskab. Typisk når man til fiskerbyen San Vicente de la Barquera til frokost, eller hvis vejret tillader, kan man slappe af på stranden. Ingen hastværk, hotellet venter i centrum af San Vicente, hvor der findes et stort udbud af restauranter og hvor man fra havnen og udsigtspunktet ved kirken, har en fantastisk udsigt over kysten og byen.

Dag 9: Vandring 13 km - skumsprøjt og saltvand

Fra San Vicente de la Barquera tages toget nogle kilometer frem, hvorfra man vandrer en af de naturmæssigt mest storslåede strækninger langs kystruten, Camino del Norte. 

Det lille smalsporede tog snor sig stille og roligt gennem det frodige og grønne landskab. Togturen tager ca. 30 minutter og billetten købes på perronen i San Vicente de la Barquera (ca. 3€/person). Køreplan og kort over stationens placering fremgår af guidebogen, som du modtager før afrejse.

På denne del af ruten, kan man opleve et af kystens mest fantastiske naturfænomener, Los Bufones

 

Bufones-oplevelsen afhænger af vejret og på en vindstille dag uden bølger, sker her ikke ret meget mere end en svag hvæsen. På en dag med lidt mere vind og større bølger rejsen en gejserlignende vandsøjle, når vandet presses gennem klippesprækkerne. Herved skabes en høj hvæsende lyd og et imponerende syn. Naturen omkring ’los bufones’ er betagende og uanset vejret drages man af stilheden og udsigten.

Flere steder undervejs på caminovandringen er der grund til at stoppe op og nyde udsigten, som er fantastisk.

Llanes er en af den spanske nordkysts hyggeligste og mest populære sommer- og badebyer - lækre strande, god mad, en atmosfæfyldt havn og gammel bydel som indbyder til en kæmpe is og hygge. 

Byens fantastiske strande indbyder til en dag på stranden, og Llanes er endnu en god mulighed for at nyde et par timer med en surf-guide, som lærer dig at ride på bølgen blå. Selvom du aldrig har haft et body-surfbræt i hånden eller under fødderne, vil du helt sikkert nyde en dag med skumsprøjt og saltvand (surfkusus ej inkl.)

Hotellet i Llanes ligger i centrum af byen og kun et par hundrede meter fra en af byens strande. Llanes er en herlig by til en overnatning eller to mere inden turen slutter.

Dag 10: Hjemrejse

Turen med bus tilbage til Bilbao, hvorfra der er hjemrejse.

Det er muligt at forlænge opholdet med eksempelvis en overnatning eller to i Bilbao inden hjemrejse. I Bilbao kan eksempelvis det storslåede Guggenheim-museum opleves. Udover de mange andre kulturelle tilbud har byen nogle fantastiske restauranter og et atmosfærefyld byliv.