Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Fortryllende 12 dages rundrejse til Nordspaniens perler på historiske Parador-hoteller

Kort Fortryllende 12 dages rundrejse til Nordspaniens perler på historiske Parador-hoteller

Natur og kultur går hånd i hånd på denne rejse. Lækre strande, verdensberømte tapas, imponerende bjerge. Tur der har det hele!

Klar til en oplevelse udover det sædvanlige? Hotellerne, hvor du overnatter, er en del af oplevelsen - og de bidrager alle med deres del til den nordspanske historie. Seks smukke og fortryllende Parador-hoteller danner rammen om denne rundrejse blandt Nordspaniens største og smukkeste seværdigheder. Oplev alt fra det moderne til det forhistoriske, fra smukke bjerge til lækre sandstrande, fra den grønne kyst til det ofte afsvedne bagland, og læg dertil Spaniens verdensberømte gastronomi. Denne tur tager dig gennem fem af Spaniens bedste gastronomiske regioner, hvor du tydeligt vil mærke forskellen i kulturen, både på menukortet og i dagligdagen.

Rejsen begynder på det smukke Parador i Limpias, et ideelt udgangspunkt når det maleriske Nordspanien, med dens mangfoldighed af oplevelser, skal udforskes. Fra den historiske charme i Santillana del Mar til det majestætiske Fuente De, kombinerer denne rejse naturskønhed, kultur og arkitektur på enestående vis. I León venter en by rig på historie og kulturarv, og i Santo Domingo de la Calzada opdager du pilgrimshistoriens dybder. Videre til Hondarribia, en by med ældgamle mure og en rig fortid.

Hvert stop på denne rejse byder på sine egne unikke højdepunkter, og du vil bo på eksklusive Parador-hoteller, som hver især er en integreret del af Spaniens kulturarv. Denne tur er en dybdegående opdagelse af Nordspaniens mangfoldige skatte, ikke blot en ferie, men en rejse gennem historie og kultur.

I denne blog kan du læse om tre af de inkluderede Parador hoteller.

Se dagsprogrammet herunder.

Spain is More er stolt af at være 'selected partner' med Paradores. Vores samarbejde betyder, at vi kan tilbyde dig overnatninger og skræddersyede ruter til fordelagtige priser på alle Parador-hoteller i Spanien.

Inklusiv
 1. 11 overnatninger inkl. morgenmad på 6 forskellige Parador-hoteller
 2. 11 x morgenmad
 3. Flyrejse til Bilbao t/r fra Billund el. København
 4. Billeje: Ford Fiesta el. lign. inkl. basisforsikring
 5. Udførlig, digital guidebog på dansk med div. anbefalinger, rejserute, vejledninger til hoteller mv.
 6. Div. afgifter, skatter.
Ej inklusiv
 1. *Bus eller tog er inkl. mellem byernes busstationer men ikke mellem hotel og busterminal/togstation, samt mellem lufthavn og hotel i Madrid. 
 2. **Ej inkl. one-way gebyr for afhentning i centrum og aflevering i lufthavn. Betales ved afhentning. Basisforsikring inkl.
 3. Fuld forsikring og ekstra chauffør kan tilkøbes ved afhentning.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din rejse personlig: Udvid opholdet, tilføj spændende og autentiske oplevelser mv.
 2. Billeje: Sig til såfremt du ønsker en anden bilkategori.
 3. Forlængelse af ophold i eks. Madrid, eller andre steder kan arrangeres.
 4. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling).

Fortryllende 12 dages rundrejse til Nordspaniens perler på historiske Parador-hoteller

fra
11.800 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.600 DKK

Dagsprogram

Fortryllende 12 dages rundrejse til Nordspaniens perler på historiske Parador-hoteller

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1-2: Limpias

Du ankommer til Bilbao, kendt for sin stemningsfulde atmosfære, delikate pinchos og det imponerende Guggenheim-museum. Selvom Bilbao ikke har et Parador-hotel, er det muligt at forlænge opholdet med en eller to ekstra overnatninger.

Når bilnøglerne er udleveret, er du klar til at udforske Nordspaniens højdepunkter. Afhængig af dit ankomsttidspunkt, kan en gåtur i Bilbao anbefales. Vores medfølgende guidemateriale inkluderer en anbefalet rute, der giver dig et bredt indtryk af byen og kan fuldføres på et par timer.

Det første Parador-hotel, hvor du tilbringer din første overnatning, ligger i smukke naturomgivelser, en smule tilbagetrukket fra nordkysten og de berømte badestrande. Nærliggende byer er et besøg værd og tilbyder smukke vandreture, fremragende gastronomi og spændende sightseeing. Vores guidemateriale fremhæver, afhængig af vejret, humøret og dine interesser, hvor turen kan eller bør gå hen. En perfekt start på rejsen!

Læs mere om Cantabrien-regionen her

Dag 3-4: Santillana del Mar

Fra en hyggelig landsby til en anden, Santillana del Mar topper ofte listerne over Spaniens smukkeste landsbyer. Denne idylliske lille by byder på historiske gader, paladser og herregårde. Den maleriske by rummer også flere museer, herunder Arte Religioso Regina Coelli, som er et besøg værd.

I nærheden finder du de berømte Altamira-huler med deres forhistoriske malerier. Området byder på mange spændende besøgsmål, herunder verdensberømt arkitektur, imponerende naturparker og et utal af fantastiske strande. Gode råd og vejledning til en smuk og interessant køretur i området findes i guidematerialet.

Dag 5-6: Picos de Europa og Fuente De

Fuente Dé er beliggende midt i den smukke bjergkæde Picos de Europa, idyllisk omgivet af stejle klipper, der rejser sig hundredevis af meter omkring det malerisk beliggende Parador-hotel.

Kendt for sin kabelbane, transporterer Fuente Dé dig på kun 4 minutter til en højde af 1823 meter, direkte ind i hjertet af Picos de Europas mest imponerende bjergmassiver. Her er stilhed, udsigt og natur i fokus. Der er utallige muligheder for vandring, som vi deler i vores guidemateriale.

Ud over vandring og natur er flere landsbyer i dalen et besøg værd, herunder Santo Toribio de Liébana-klosteret, et vigtigt katolsk helligsted. Dette romersk-katolske kloster er et af fem steder i romersk-katolicismen, sammen med Rom, Jerusalem, Santiago de Compostela og Caravaca de la Cruz, der har privilegiet at udstede evige aflad.

Dag 7: León

Igen skifter landskabet radikalt. Fra bjergene køres ind i landet, til højsletten, og den historiske middelalderhovedstad, León. På vejen hertil kan man slå et smut forbi de hellige søer i Covadonga, hvor Spanien blev født. I León ligger et af de smukkeste Parador-hoteller i Spanien, som er en seværdighed i sig selv. Stedet har både været brugt som fængsel og pilgrimshospital, og er i dag et af de historiske paradorhotellers bedste og nyeste, da det stod færdig efter en gennemgribende renovation i 2021.

Romerne grundlagde byen, og navngav den Legio Septima Gemina, 'den 7.  legion', hvoraf navnet stammer. Man er ikke i tvivl om byens romerske indflydelse idet man ser den imponerende bymur, som omgiver den atmosfærefyldte gamle bydel, El Humedo (det våde kvarter). 

León byder på masser af gode restauranter, hvor tapas flyder over disken. Udover bymuren og Parador hotellet, er byen berømt for dets imponerende katedral, som man her hævder er Spaniens smukkeste, Antoni Gaudi's palads og San Isidoro, der tjente til hvilested for flere spanske monarker og kongelige. Derfor kaldes det undertiden også for 'Kongernes pantheon'.

Dag 8: Caminoen og Santo Domingo de la Calzada

Fra León går ruten østpå, langs den berømte pilgrimsrute, Camino de Santiago, hele vejen til Santo Domingo de la Calzada. Undervejs kan der gøres utallige spændende stop. Alt fra udgravninger af imponerende romerske paladser med smukke mosaikgulve, charmerende pilgrimslandsbyer, den imponerende katedral i Burgos og forhistoriske arkæologiske udgravninger. En perfekt dagstur i bil, som ender med et bekvemt stop i den smukke Rioja-region.

Ikke langt derfra, i San Millán de la Cogolla, findes to af Spaniens mest berømte klostre, der også er at finde på UNESCO's kulturarvliste.

Dag 9-11: Hondarribia

Efter en dejlig overnatning i Santo Domingo er det oplagt at besøge en eller to af Rioja's smukke vinlandsbyer. Hvis du er interesseret i en vinsmagning, kan dette nemt arrangeres. Nogle af vingårdene i området er arkitektoniske mesterværker, designet af verdenskendte arkitekter, mens andre er historiske og smukt bevarede. Selv hvis du ikke er særligt interesseret i vin, har Rioja stadig meget at byde på. De charmerende gader i vinlandsbyerne kan betage enhver, og regionens hovedby, Logroño, tilbyder alt fra shopping og markeder til hyggelige pinchos-gader.

På vej tilbage mod Baskerlandet passerer man flere historiske landsbyer, heriblandt Oñati, som ligger skjult i bjergene, men er absolut et besøg værd.

Ruten fortsætter til den spansk-franske grænse, hvor en af Nordspaniens skjulte perler, Hondarribia, er beliggende.

Turen afsluttes med 3 overnatninger på et af Parador-kædens smukkeste hoteller, i Hondarribia. Den smukke borg-bygning efterlader ikke meget til fantasien, når man forestiller sig selv som adelig i middelalderen, på vej ned at den majæstætiske trappe, for at modtage gæster ankommet i karet.

Hondarribbia har det hele. Dejlig strand, Frankrig lige foran (man kan sejle derover på 10 min), en smuk by og fantastiske restauranter. En helt naturlig sightseeingtur herfra, er at køre langs Camino-ruten til det verdensberømte mad-makke, San Sebastian. 3 dage til nydelse og ren forkølelse.  

Efter den sidste overnatning er der hjemrejse fra Bilbao.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg