Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés Light (Sarria - Santiago) - de sidste 100 km.

Camino Francés Light (Sarria - Santiago) - de sidste 100 km.

Camino Pilgrimsvandring fra Sarria til Santiago

Camino-vandringen 'Camino de Santiago Light' starter i byen Sarria, 116 km. øst for Santiago. Det er den korteste distance man kan vandre, såfremt man ønsker at opnå 'La Compostelana' - pilgrimsbeviset. Turen er perfekt for den, som ønsker at prøve kræfter med caminoen, men måske ikke har tiden til en længere tur - denne gang! 

Strækning er magisk, og chancen for at du kommer igen er stor. Distancen er lang nok til, at man bliver draget ind i caminouniverset og får den helt ind under huden. Historiske monumenter og smuk natur ad libitum. Altsammen deles de mange spændende mennesker fra hele verden, som du uundgåeligt stifter bekendskab med undervejs. En tur som har lidt af det hele og som slutter foran Santiago de Compostela's enorme og historiske katedral, midt i den UNESCO bevaringsværdige by - endestationen for din, og de fleste andres pilrimsvandring.

 

Om caminoen fra Sarria til Santiago

Strækningen gennem Galicien fra Sarria til Santiago er den mest populære og langt mest benyttede camino-strækning, hvilket tydeligt kan mærkes på antallet af pilgrimme. Det kan i særdeleshed have sin charme, at folk fra hele verden går i samme retning, med det samme mål for øje. Sarria er et godt udgangspunkt for Caminoen; en større by med alle nødvendige faciliteter.

De første etaper efter Sarria er forholdsvis kuperende, men samtidig nogle af de mest idylliske på hele caminoen. Mange har netop disse etaper som sine yndlingsetaper på caminoen - og her er også smukt. Man passerer små bondesamfund, med huse bygget af sten, man går langs marker hvor kørerne græsser og gennem skove hvor man kun hører åens rislen. Naturen er undervejs hovedattraktionen, indtil man når Santiago de Compostela. Denne fantastisk smukke by, som emmer af atmosfære i den gamle bydels kringlede gader. Det perfekte afslutning på din Camino de Santiago. 

Servicefunktionerne er generelt rigtig gode på hele ruten.

 

Praktiske oplysninger om din pilgrimsvandring

Hos Spain is More kan du vælge at få flyrejsen inkluderet. Hvis du selv arrangere flyrejsen, har vi som udgangspunkt lokaltransporten til dit første hotel i Spanien inkl. i prisen. Den viste pris inkluderer flyrejse, men kan fratrækkes tilbuddet efter ønske. 

I Sarria kan der hviles ud efter rejsen eller man kan benytte lejligheden til at tage en bus eller taxi til Samos, hvorfra man passende kan varme op med en 11 km. vandretur fra et af vesteuropas største og ældste klostre, langs pilgrimsturen tilbage til Sarria.  

I Santiago har du to overnatninger inklusiv. De sidste dag bruges på en fantastisk guided dagstur til Finisterre - verdens ende. Udsigten er storslået og historierne og legenderne mange (guiden taler engelsk).

 

24/7 service undervejs

Når du rejser med Spain is More modtager du et servicenummer, hvor du altid kan komme i kontakt med os, såfremt det skulle blive nødvendigt. 

 

På pilgrimsruten mellem Sarria og Santiago kan du...

✔ Rejse hver dag, året rundt.

✔ Inkludere bagagetransport fra hotel til hotel (se pris herunder).

✔ Kombinere rejsen med andre rejser eller ophold.

✔ Udvide opholdet med hviledage undervejs eller opdele lange etaper.

Se Spain is More's dejlige hoteller på Caminoen mellem Sarria og Santiago her. Hotellerne har altid eget bad og toilet og er nøje udvalgte gennem mange års samarbejde og vores mange gæsters tilbameldinger.

Rejsen inkluderer vores omfattende rejsebeskrivelse, som indeholder praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, service-telefon-numre og meget andet.

Læs mere om Camino Francés her.

Inklusiv
 1. 7 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København, Billund el. Hamburg til Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Santiago's lufthavn til hotellet i Sarria.
 5. Spain is Mores digitale guidebog.
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

*Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

7.990 DKK

Kort Camino Francés: Sarria - Santiago de Compostela
Detaljeret rejseplan Sarria - Santiago de Compostela
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Sarria

Du afhentes af vores chauffør i lufthavnen i Santiago de Compostela og bliver kørt direkte til hotellet i Sarria.

Mange vælger at tage en ekstra overnatninger i Sarria, da man pga. flyforbindelse ofte ankommer sent til Sarria. Fra Sarria er der et par spændende udflugter, som på det varmeste kan anbefales. Tag enten en bus eller taxi til det enorme, historiske og berømte kloster i Samos. Efter besøget i klostret og den hyggelige by, kan du vandre 11 km. tilbage langs caminoen, til hotellet i Sarria. Det smukke gamle kloster er et af de største og ældste i den vestlige verden og er et godt udgangspunkt for camino-turen. Dermed bliver de 11 km. fra Samos til Sarria en herlig opvarmningstur. Ruten fra Samos til Sarria er lettere kuperet men smuk og idyllisk gennem skoven. 

Alternativt (eller om aftenen) kan man tage en 35 minutters bustur (eller aftal transport med chaufføren som kørte jer til Sarria) til byen Lugo, som udover en hyggelige gammel bydel, huser verderns bedst bevarede romerske bymur, som bestemt er et besøg og den 2 km. lange gåtur på toppen af muren værd.

Dag 2.- Sarria - Portomarín 23 Km

Galicien er en af de smukkeste regioner i Spanien, både hvad angår natur men også tradition. På dagens etape stiftes yderlige bekendtskab med de herlige traditioner. Dagens etape er en af de smukkeste etaper på hele pilgrimsruten; en rejse gennem grønne skove, græsklædte enge, frodige frugtplantager og enkle sten-byggede landsbyer.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
PontomarinSarria
Dag 3.- Portomarin - Palas de Rei 25 Km

Terrænet bliver fladere, dog stadig bakket. Området er smukt og frodigt og optimismen overtager efterhånden tvivlen om, at målet kan nås. Ruten fortsætter langs markveje og rolige landeveje gennem det frodige galiciske landskab til Palas de Rei. Palas de Rei er en lille landsby med omkring 2000 indbyggere, med en spændende historie.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Palas de ReiPontomarin
Dag 4.- Palas de Rei - Arzúa 28 Km

Terrænet ligner det fra de sidste dages vandring. Generelt er ruten tilknyttet et utal af historier, som du kan læse om undervejs. Dagens rute er ingen undtagelse. Denne etape kan let opdeles med en ekstra overnatning i Melide således du opnår to vandredage af ca. 14 km. i stedet. Såfremt dette ønskes bedes dette oplyses ved bestilling.

OBS: de to etaper mellem Portomarin og Arzúa kan opdeles i 3 etaper med følgende km. fordeling: 17, 16 og 20 km.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
ArzúaPalas de Rei
Dag 5.- Arzúa - O Pedrouzo 20 Km

Den næstsidste etape er præget af en fantastisk stemning. De mange mennesker du har mødt undervejs kan alle se målet og stemningen er derfor ofte glad og lettet.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
O Pedrouzo Arzúa
Dag 6.- O Pedrouzo/ A Rua - Santiago de Compostela 20 Km

Målet nås og det er tid til at udføre en række traditionelle pilgrimsritualer. Først skal du have dit endelige bevis på turen; det sidste stempel i dit pilgrimspas.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaO Pedrouzo
Dag 7.- Santiago de Compostela og Finisterre

En rigtig pilgrimsvandrer afslutter sin rejse i Finisterre. Turen går i bus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hjemrejse fra Santiago

Hjemrejse fra Santiago

Rejsen inkluderer

fra 7.990 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Inklusiv
 1. 7 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København, Billund el. Hamburg til Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Santiago's lufthavn til hotellet i Sarria.
 5. Spain is Mores digitale guidebog.
 6. Pilgrimspas.
 7. Guided tur til Finisterre.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.

*Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.

Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
Muligt/Valgfrit
 1. Personligør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på vandredage kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 350 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Madrid, León eller Santiago de Compostela kan tilkøbes.
 4. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7% af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
 5. Fra Sarria er der særligt to rigtig spændende udflugter, dels til det enorme kloster i Samos, hvorfra man kan gå tilbage langs caminoen til Sarria, og dels til Lugo og verdens bedst bevarede romerske bymur. Begge dele kræver en ekstra overnatning i Sarria.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Anmod om tilbud

Fortæl os dine præferencer, og vi sender dig et tilpasset tilbud til din næste ferie.

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

7.990 DKK

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Pris fra / Per person i delt dobbeltværelse.

7.990 DKK

Book nu

Vores blog

Se flere blogindlæg