Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León - Bilbao

Expreso de la Robla
Kort Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León - Bilbao

3 charmerende dage ombord på Expreso de la Robla og 3 dage i Bilbao og León

Oplev dette fantastiske tog, bygget i Belle Epoque stil, men med alle moderne faciliteter. Togets kupéer er 'dobbeltværelser' med eget bad og toilet. En togrejse med stil og charme.

I egen kupe fragter dette fantastiske tog dig gennem nogle af Nordspaniens smukkeste egne. Toget har en lang række faciliteter, såsom bar og spisevogn, hvor der er hyggeligt at opholde sig i løbet af tiden på toget, og hvor det servicemindede personale vil sørge for at forkæle dig. Turen mellem Bilbao og León følger den gamle kul-jernbane, som snor sig gennem Nordspaniens gemte kulturelle, gastronomiske og naturmæssige perler. 

Expreso de la Robla følges af en luksusbus som, når det er nødvendigt, fragter dig til de mange seværdigheder og til de spændende restauranter, hvor regionens eminente køkken prøves hver middag og aften (helpension inkl. i prisen).

Toget kører enten fra Bilbao til León eller fra León til Bilbao og programmet 'vendes på hovedet' alt efter afgang. Vi kombinerer typisk togturen med to overnatning i Bilbao og én overnatning i León. 

I Bilbao kan du på egen hånd opleve Bilbao’s Guggenheim-museum, byens charme og gastronomi. Turen kan ideelt kombineres med et par overnatninger i San Sebastian eller Madrid.

En unik rejse for dig som vil opleve og forkæles på samme tid. 

Overnatning i køjesenge i privat kupé. Expreso de la Robla forbeholder sig ret til ændringer i programmet.

Klik her og læs artikel om Expreso de la Robla

Vis kalender
Inklusiv
 1. 5 x overnatning i dobbeltværelse: 3 på hotel og 2 på Expreso de la Robla*. 
 2. Fly til København/Billund/Hamburg til Bilbao og retur fra Madrid - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 3. Helpension på togrejsen (inkl. vin og kaffe).
 4. Udførlig, digitale Spain is More rejseguide med anbefalinger, rejserute, kørselsvejledninger til hoteller mv.
 5. Togtransport fra León til Madrid.
 6. Entre til Guggemheimmuseet.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.
 9. Entre til diverse planlagte besøg.
 10. Bustransport til planlagte besøg på torejsen.
 11. Lokal flersproget guide på togrejsen.

*Sengene på Expreso de la Robla er køjesenge.


 

Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra/til lufthavn til/fra lokal bus- eller togstation eller hotel.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din rejse personlig: Udvid opholdet, tilføj spændende og autentiske oplevelser mv.
 2. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7% af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León - Bilbao

fra
13.200 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 5.850 DKK

Dagsprogram

Expreso de la Robla*** Bilbao - León eller León - Bilbao

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 3: Bilbao-Espinosa de los Monteros

Indkvartering på Expreso de la Robla. 

Indsamling af bagage starter kl. 14:00 på togstationen Concordia i Bilbao, en unik modernistisk bygning, der går tilbage til 1902 og en af de mest sande kulturarv i Bilbao fra Belle Epoque.

Klokken 15:00, når alle er ombord, vil Robla Express tage kører til Espinosa de los Monteros, en smuk landsby i Las Merindades, Burgos. Herfra vil I, med den medfølgende bus, kører til byen Frias og vandfaldene i Tobera. Aftensmad og overnatning i Espinosa.

 

Dag 4: Espinosa de los Monteros-Cistierna

Mens den første morgenmad nydes om bord, kører toget til Mataporquera.
Senere kørers der i bus til de mest fascinerende steder for romansk kunst i Palencia, langs Camino de Santiago; Carrión de los Condes, Frómista og Saldaña. Her besøges byen, hvor der også er tid på egen hånd, før rejsen fortsættes, besøges Canal de Castilla og den romanske kirke San Martín. Tid på egen hånd og frokost. Om eftermiddagen fortsæter turen med en rejse tilbage i tiden, med et besøg i den romerske villa i La Olmeda og dens storslåede mosaiksamling. Tilbage på toget køres der ind i "La montaña Leonesa" (Leóns bjerge) med ankomst til Cistierna, hvor der spises middag og overnattes. 

Dag 5: Cistierna – León

Robla Express vil ankomme til San Feliz, lidt uden for León. Med bussen besøges byen León, for at opdage dens imponerende historiske centrum med San Isidoro og katedralen som de vigtigste eksponenter. Fritid og afslutning af turen cirka kl. 14.00.

Overnatning på hotel i León.

Dag 6: Hjemrejse fra León

Efter morgenmaden rejses med højhastighedstoget fra León til Madrid, hvor rejsen ender.

Såfremt du ønsker yderligere overnatninger i León, Madrid eller andre steder er vi gerne behjælpelige med booking heraf. 

Dag 1: Ankoms til Santander

Cantabriens største by, Santander, ligger som elegant og smukt ved havet. Denne moderne by (ca. 190.000 indb.) er en stor havneby og er også kendt for at være hjemby for en af verdens største banker, Banco Santander. Santander er kendt for sine lækre og meget populære strande samt halvøen La Magdalena. Der eksisterer ikke noget 'gammel bydel' som man ellers kender fra spanske byer, da Santander brændte næsten total i 1941. Dog er genopbygningen sket med stil, og byen har til trods rigtig meget at byde på.   

Dag 3: Santander-Bilbao-Villasana de Mena

Transcantabrico-toget kører til den dynamiske storby Bilbao, Baskerlandets største by, der har formået at genopfinde sig selv efter nedgangen i sin sværindustri. Byrundtur herunder adgang til Guggenheim Museum, indbegrebet af en ny Bilbao, der blander tradition og modernitet. Efter frokost er der tid på egen hånd inden toget kører videre til Villasana de Mena / Mercadillo hvor der er middag og overnatning.

Dag 5: Cistierna-San Feliz-León

På vej mod San Feliz nydes morgenmaden ombord på toget. Herfra køres til León, hvor der er guided rundtur i den gamle bydel. Her ender selve togturen. 

Overnatning på 4-stjernet hotel i centrum af León, hvorfra der er masser af tid og muligheder for at opleve mere af denne smukke by.

Dag 3: Villafranca del Bierzo - Santiago de Compostela (260 km)

Allerede fra morgenen kravler man opad mod stenbyen, O Cebreiro, hvor man naturligt vil gøre holdt. Et klostere, skovveje, et forholdsvis kuperet terræn og et generelt smukt landsskab danner rammen om resten af turen til Sarria. 
Ønsker du mere tid på landevejen, kan det anbefales at besøge byen Lugo, som huser verdens bedste bevarede romerske bymur. Her er det nødvendigt at stille motorcyklen og gå en tur på toppen af muren, rundt om den gamle bydel.

Berømt blækkesprutte og masser af dekorative Camino-motiver gennem et område somr, hvis det ikke var for Caminoen, ville være gemt godt væk fra turister. Heldigvis har Caminoen givet bedre mulighed for at opleve dette prægtige område, som på mange måder er noget af det mest idylliske og autentisk man kan forestille sig.

Pludselig ligger Santiago og den smukke katedral foran dig. Byen overgiver man sig til med det samme. De hyggelige labyrintagtige gader, de vel-vedligeholdte bygninger og den internationale atmosfære, som dels skabes af de mange studerende og dels af de tusindevis af pilgrimme, som hvert år har byen som endestation for pilgrimsrejsen.

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg