Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

24 timers dagbog fra en pilgrim

Hvordan ser en dag ud for en pilgrim?

2023-08-21

Camino de Santiago rute i Spanien 

Du har altid drømt om det, at gå eller cykle en pilgrimsrute.

 

Kredser tanker om hvordan det vil være at opleve Caminoen: Dine forberedelser, hvad du skal have på, hvordan dine fødder vil reagere, og hvad du vil opleve undervejs. Men hvordan ser 24 timer i en pilgrims liv egentlig ud? Hvad laver han eller hun i løbet af en dag? Det kan du læse i denne blog om 24 timer i en pilgrims liv.
 

Jeg ønsker, at alle kunne have mindst en dag på caminoen!


7:00 Morgenrutine, vækkeuret ringer.
Måske har du allerede været vågen, på grund af lyden af andre pilgrimme som forlader stedet, eller du sov stadig i dit eget værelse. Under alle omstændigheder starter dagen. Du behøver ikke at tænke over, hvad du skal have på, for på en pilgrimsfærd gælder: ¨Jo mindre, jo bedre¨. Efter en splash vand i ansigtet, pakker du din bagage. Efter så mange dage på caminoen ved du, hvordan det bedst gøres. Det er blevet en rutine! Sokkerne til venstre, skoene til højre og måske din shampoo øverst. Efter en god morgenmad og en stærk kaffe (og det ved de hvordan man laver i Spanien!) tager du dine vandresko på (eller pakker din cykel) og starter dagen.

8:00 Tågen forsvinder
Uanset om det er på Camino Del Norte, Camino Frances eller Camino Portugues er morgentimerne, under en vandringen mod Santiago, de smukkeste timer på hele dagen. Tågen der letter, solen der stiger op, landsbyer der langsomt vågner, og lyden af stilhed, kun naturen der lader høre fra sig. Måske letter også tågen i dit hoved, bogstaveligt talt, den spanske vin, du drak sammen med andre pilgrimme aftenen før, smagte virkelig godt ;-). Det er stadig køligt tidligt om morgenen.

Du hilser på andre pilgrimme, du møder, med et venligt "buen camino", og alle svarer med den samme hilsen og et stort smil. Du er heller ikke bange for at fare vild. Santiago de Compostela-ruterne er særdeles godt markeret med gule pile, du snubler næsten over dem. Og skulle du uventet komme væk fra ruten, vil alle med glæde pege dig tilbage på den rigtige Camino rute.

10:00 Sammen
Efter at have gået alene et stykke tid, ser du pludselig et kendt ansigt. Det er Brian, som du har vandret med et par dage før. I taler om livet og de ting, der bekymrer jer, og især hvorfor I er på caminoen og hvad den indtil videre har bragt jer. Du undrer dig hver gang over de specielle møder på caminoen. Pilgrimme fra hele verden, i alle aldre, med alle mulige baggrunde, sammen på caminoen. Deler historier med hinanden som sande venner. Efter at have gået nogle kilometer sammen, slår I jer ned i en af de mange barer for en café con leche.

12.00 Stærk krop
Efter kaffepausen fortsætter du din camino. Solen er allerede højt på himlen, og det bliver varmt. Du kigger dig omkring for at se ordentligt på omgivelserne. Du går på en grussti, nogle gange et træ til venstre og højre. Vinden blæser gennem dit hår, og her og der ser du nogle andre pilgrimme omkring dig. Det er specielt, at selv om sommeren er det stadig så grønt i det nordlige Spanien. Og dette kombineret med de gule kornmarker giver et smukt syn. Du ser, at en stigning er på vej. Hvor dejligt, at du har dine vandrestave med dig, de giver dig ekstra støtte, når du går op og ned, og du har bedre balance (du kan læse mere her om, hvorvidt man skal medbringe vandrestave på caminoen). Men efter en uges vandring vil du bestige dette bjerg på ingen tid. Din krop føles så stærk! Mens du sidder på en sten, nyder du den smukke udsigt og fortsætter din camino.

14:00 Pas på din mave
Efter nedstigningen ankommer du til dit næste overnatningssted. Men først skal du passe på din mave. For du er ret sulten! Rytmen i det nordlige Spanien adskiller sig fra den i de fleste nordlige europæiske lande. Og det betyder, at de fleste restauranter på pilgrimsruterne åbner kl. 14. Du slår dig ned på terrassen og bestiller først en caña con limon, du har fortjent det! Caña con limon er en øl med et strejf af bitter citron. Vidunderligt frisk, når det er så varmt! Til din frokost bestiller du en lækker boccata med chorizo og ost. Og uden at du spørger, gør de den varm i ovnen, nyd!

16:00 Siesta
Efter frokosten tjekker du ind på hotellet. Du spørger også, om de kan sætte et stempel i dit pilgrimspas. I dette pas samler du stempler for at kunne bevise i Santiago de Compostela, at du har gået nok kilometer til at modtage din Compostela. Læs mere her om pilgrimspasset og Compostela. Efter dette er det tid til et bad! Måske vil du vaske noget tøj eller bare ligge på din seng med en bog. Under alle omstændigheder er de næste 2 timer siesta. I den varmeste del af dagen lukker butikker og restauranter, alle bliver inde i de kølige huse og tager måske en lille lur. Du beslutter dig for at opdatere din dagbog om caminoen. Du har ikke skrevet noget i et par dage. Hver dag skriver du, hvor du er startet, og hvor mange kilometer du har gået (eller cyklet) og selvfølgelig dine eventyr på caminoen. Efter en time falder du i søvn...

18:00 Speciel oplevelse
Alt kommer langsomt tilbage til livet, og du beslutter dig for at tage en kort gåtur gennem landsbyen. I hver landsby på caminoen finder du mindst et bageri, et apotek, en bar og en kirke. Du hører fra andre pilgrimme, at der afholdes en særlig gudstjeneste for pilgrimme i kirken denne aften kl. 19.00, og du beslutter dig for at tage derhen. Selv hvis du ikke er religiøs, er alle velkomne til denne gudstjeneste. Det er en speciel oplevelse! Pilgrimme bliver kaldt frem og modtager en særlig velsignelse for at beskytte dem på deres pilgrimsfærd til Santiago de Compostela.

20:00 Det berømte pilgrimsmenu
Efter gudstjenesten beslutter du dig for at spise sammen med andre pilgrimme. Alle restauranter på caminoen tilbyder en såkaldt pilgrimsmenu. En tre-retters menu, hvor du kan vælge mellem tre forskellige retter i hver ret, serveres normalt med en flaske vin og til en meget rimelig pris! Under måltidet deles der mange historier om caminoen, skønheden ved en pilgrimsfærd og pilgrimme udveksler tips om ruten til næste dag. Tiden flyver….

22:00 Velfortjent hvile
Efter dette går du til din seng. Men ikke før du har sendt en besked til din familie for at lade dem vide, at alt er fint. Det var endnu en smuk dag på caminoen, i morgen en ny dag! Santiago de Compostela kommer nærmere og nærmere...

Jeg ønsker, at alle kunne have mindst en dag på caminoen!


Ps. Denne beskrivelse af en dag i en pilgrims liv er baseret på egne camino-oplevelser. Dette kan naturligvis afvige fra enhver anden oplevelse og giver ingen garantier for din fremtidige camino ;-)

Er du klar til dette?
Kontakt os, så hjælper vi dig gerne på vej!

Tilbage