Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés (Logroño - León)

Camino Francés (Logroño - León)

Camino de Santiago Francés

Camino Francés er den mest populære, mest traditionelle og internationalt mest hyldede pilgrimsrejse, både af pilgrimme samt i film og bøger. Camino Francés begynder i den franske landsby St Jean Pied de Port og krydser umiddelbart herefter grænsen til Spanien. Deraf navnet, 'Den Franske Camino'. Ideel både som caminovandring og cykelrejse. En Camino-oplevelse for livet.

 • fra 8995 DKK/pers.
 • 295 Km
 • 13 overnatninger inkl. fly m.m.
 • Sværhedsgrad
  ?
  OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
 • Natur

Caminoen fra Logroño til León

Caminoen fra Logroño til León adskiller sig i flere henseender fra strækningerne før Logroño og efter León. Både historisk, kulturelt, gastronomisk og ikke mindst naturmæssigt er denne del af Caminoen særegen.

Turen varierer fra de smukke bløde bakker beklædt med vinstokke og nåleskove i La Rioja til den enorme slette, med utallige små landsbyer, mellem Burgos og León, for hvilke Camino de Santiago i århundrede har været livgivende.


Har man tid og plads i programmet, anbefaler vi, at man tage en sviptur til de verdensberømte klostre Suso og Yuso som er på UNESCOS liste over verdenskulturarv. Man kan besigtige nogle af verdens ældste dinosaurusfodspor og, med en ekstra overnatning i Logroño, har man tid til at udforske de gamle fæstnings- og vinbyer som kendetegner regionen. 

På selve camino-ruten findes en alenlang perlerække af imponerende katedraler, ældgamle klostre og hundredvis af små idyllyske kirker.  
Denne del af ruten har færre vandrere end ruten efter León, hvilket bestemt kan have sin charme. Strækningen er forholdsvis let da højdeforskellene er mindre, til gengæld er etaperne som udgangspunkt lidt længere, men de fleste kan dog opdeles. 

Denne rute kan anbefales allerede fra primo marts til medio november, da klimaet er varmere og tørrere på denne del af Caminoen, og sæsonen derfor også lidt længere.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 8 - 20 af de 33 etaper som udgør Spain is More's pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔ Rejs hver dag året rundt.

✔ Bagagetransportfra hotel til hotel kan tilkøbes.

✔ Pilgrimspasinklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔ Spain is More's Camino-guidebogmed praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, altid!

Inklusiv

fra 8.995 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 1.800 DKK

Inklusiv
 1. 13 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 13 x morgenmad.
 3. Fly København - Madrid t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Madrid til Logroño. 
 5. Transport fra León til Madrid.
 6. Spain is Mores digitale guidebog.
 7. Pilgrimspas.
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.).
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation. 
Muligt/Valgfrit
 1. Personligør din Camino: Opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 750 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Madrid, León eller Santiago de Compostela kan tilkøbes.
 4. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 7% af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
Beskrivelse

Caminoen mellem Logroño og Burgos

Terrænet er fra Logroño til Burgos er let, ofte meget tørt og forholdsvis fladt. Caminoen går først gennem vinmarker, så langt øjet rækker. Få kilometer nord for ruten, løber Ebro-floden, hvoromkring nogle af de bedste Rioja-vingårde ligger. Har du tiden, kan det anbefales med en ekstra overnatning i Logroño, til at besøge vinområdet.

Særligt langs den første etape, passeres flere vingårde. Mod syd har man udsigt mod bjergene, hvor (Rio-) Oja-floden har sit udspring. To UNESCO-kulturarv oplevelser ligger ligefor at besøge. Dels klostrene ved Santo Domingo samt de arkæologiske udgravninger ved Atapuerca, umiddelbart øst for Burgos. Hertil selvfølgelig de herlige byer, Logroño og Burgos - den sidste med sin imponerende katedral i centrum af byen. Undervejs ligger Santo Domingo, som en smuk velbevaret og historisk pilgrimsby.

Alt ialt ligger der en lang række oplevelser og venter!

Servicefunktionerne er generelt gode, men der er nu lidt længere mellem landsyberne/byerne. Om aftenen er der altid restauranter på eller i nærheden af hotellet. Ruten går stort set hver dag gennem byer, som har supermarkeder, banker, vaskeservice, butikker og anden mulighed for proviantering.

Caminoen mellem Burgos og León

Terrænet mellem Burgos og León er let og forholdsvist fladt. Den største udfordring kan være solen, varmen og de af og til lidt lange etaper, som dog oftest kan opdeles. Området er tørt, uden meget skygge/træer, men ruten har på mange måder masser af charme, og er bestemt turen værd.

Der er flere små afstikkere til spændede historiske steder, som vi anbefaler i det guidemateriale du modtager før afrejsen.

Servicefunktionerne er ok, men byerne er ofte små. Flere småbyer passeres hver dag, men en hvis frokost-planlægning er vigtig. Om aftenen er der altid restauranter på eller i nærheden af hotellet.

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst Logroño

 

Du ankommer til Logroño med bus eller tog fra enten Madrid, Bilbao eller Barcelona, alt afhængig af din flyrejse.

Omkring Ebro-flodens bredder ligger Logroño, som gennem århundrede har været en vigtig korsvej for "Camino de Santiago". I Logroño du vil bo på et dejligt hotel i det historiske centrum. Området er flydt med monumenter, kringlede gader, butikker, barer samt torve, hvor du kan nyde byens berømte tapas. I Logroño, som er La Rioja's hovedstad, er vin selvfølgelig en stor del af hverdagen. I Spain is More's guidebog, som du modtager før afrejse, vil du finde et udvalg af de bedste restauranter, vinkældre og tapasbarer.

Dag 2.- Logroño - Nájera 29 Km

Parker og naturområder afslutter opholdet i Logroño og fra højsletten åbnes dørene til det bløde Rioja-landskab, fyldt med vinmarker.

Denne etape tager dig gennem hyggelige landsbyer til Najera, som hver især har forskellige traditioner, såsom keramik og vinproduktion. Bakkerne som du passerer giver udsigt over rækker af vinstokke, et smukt syn især i september, hvor høsten har nået sit højdepunkt.

Afstand: 29 Km

HØJDEPROFILm
NájeraLogroño
Dag 3.- Nájera - Sto. Domingo 21 Km

Målet Santo Domingo de la Calzada, en idyllisk og historisk landsby i området, Rioja Alta. Ruten går gennem den indbydende by Azofra.

På denne rute vil du vandre gennem enorme korn-marker da du herfra bevæger dig ind i et område som også er kendt som Europas madkammer. Santo Domingo er en levende by. Der er mange gode restauranter og en meget velbevaret bymidte, der tiltrækker mange turister hele året rundt. Hvis du vælger at tilbringe en ekstra dag i byen kan du få tid til at opleve de verdensberømte kloste som ligger i kort afstad derfra. Spain is More kan være behjælpelig med at arrangere en spændende tur hertil.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
Sto. DomingoNájera
Dag 4.- Sto. Domingo - Belorado 21 Km

På dagens etape går man for første gang ind i Castilla-Leon regionen. Herfra og resten af caminoen til León, vil du passerer gennem de åbne vider på den enorme Meseta-slette som strækker sig næsten helt til Madrid mod syd og til Astorga i vest. Det næste mål er Belorado, der ligger ved foden af et højdedrag, hvor gamle grotter og ruiner af et mytisk slot stadig kan ses.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
BeloradoSto. Domingo
Dag 5.- Belorado - San Juan de Ortega 25 Km

Dagens etape passerer flere interessante monumenter såsom Virgen de la Peña kirken, som er gravet ud i klipperne samt nogle ganske velplacerede borge (ruiner).

Denne del af rejsen passerer gennem bakkede landskaber og store skove (i store træk de sidste skove inden du når den anden side af León).

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
San Juan de OrtegaBelorado
Dag 6.- San Juan de Ortega - Burgos 26 Km

Den første del af turen går gennem en lille fyrreskov før du stifter bekendskab med Burgos forstæder.

I Atapuerca, lidt før Burgos, ligger en af verdens vigtigste arkæologiske udgravninger. Her har man fundet et af verdens ælste skeletter, samt utallige forhistoriske objekter. Disse udstilles på museet 'Evolucion Humana' (museet for menneskets udvikling) i Burgos - et ganske spændende og lærerigt besøg.

Burgos blev grundlagt i år 884 og dets historiske arv er stor og spændende. Byen er fyldt med monumenter og med den gotiske katedral som byens kronjuvel. Faktisk blev katedralen i Burgos en UNESCO-monument allerede i 1984. Burgos har et unikt middelalderligt udtryk med mange hyggelige torve og pladser.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
BurgosSan Juan de Ortega
Dag 7.- Burgos - Hontanas 31 Km

Dagens etape går gennem et nærmest ubeboet område, hvor kun din skygge og eventuelt andre pilgrimme vil være at finde. Du vil opleve smukke, dog ofte tørre landskaber og nærmest middelalderlige byer, som har gjort Caminoen så legendarisk. En rigtig camino-etape uden store forstyrrelser.

Afstand: 31 Km

HØJDEPROFILm
HontanasBurgos
Dag 8.- Hontanas - Fromista 32 Km

En dag uden skygge eller læ fra træerne, en ofte bagende sol eller piskende regn, en hård vind eller det mest fantastiske forårs-, sommer- eller efterårsvejr. Man kan aldrig vide, men uden træer i et fladt terræn, er man uden beskyttelse for hvad end vejret måtte bringe. Turen har sine momenter som naturmæssigt kandiderer til en af hele turens højdepunkter. Omrking Castrojeriz og den senere opstigning til bakketoppene åbner landskabet op til en region som er kendt for sit korn, storke, store dueflokke og værdifulde kunst.

BEMÆRK: Disse to lange etaper, kan opdeles i tre etaper, hvis afstandene synes for lange.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
FromistaHontanas
Dag 9.- Fromista - Carrion de los Condes 19 Km

En fortsættelse af gårsdagens etape med samme natur og enkelte mindre landsbyer, hvor man kan opleve hvordan Spanien også kan være. Landsbyer hvor livet går sin stille gang og hvor hverdagen går med at passe dyrene og sine afgrøder, samt selvfølgelig tage sig godt af pilgrimmene. Etapens kulturelle højdepunkt er Santa María la Blanca kirken som i sin tid tilhørte tempelridderne.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
Carrion de los CondesFromista
Dag 10.- Carrion de los Condes - Moratinos 28 Km

På denne etape kan en af turens mest interessante kloste besøges og hvis du reservere din tur tidligt, er det sandsynligt at du overnatter på dette kloster.

Afstand: 28 Km

HØJDEPROFILm
MoratinosCarrion de los Condes
Dag 11.- Moratinos - Burgo Ranero 25 Km

Ruten fortsætter gennem uendelige marker, indtil du når Sahagún, som er et vigtig pilgrimsstop med interessante klostre, kirker og en fantastisk romersk bro.

Korn, majs, solsikke og mange andre afgrøder farver landskabet på denne etape. I luften findes storke, ørne og masser af andre fugle og alt i alt er ruten idyllisk og landlig. Ruten går gennem flere typiske byer, der sandsynligvis ikke ville eksistere, hvis det ikke var for El Camino.

 

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
SahagunMoratinos
Dag 12.- El Burgo Ranero - Mansilla 19 Km

Caminoen følger rækken af træer som er plantet langs ruten hele vejen til Reliegos y Mansilla. I disse landsbyer vil du opleve mange kældre, der er hugget ud af bakkerne. Disse blev traditionelt brugt til at modne vin, men i dag bruges disse fortrinsvis til restauranter eller private bodegaer hvor venner mødes.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
MansillaEl Burgo Ranero
Dag 13.- Mansilla - León 19 Km

Sidste etape til León. De første par kilometer efter Mansilla er temmelig fladt og landligt. Senere bliver det bakket og på toppen af den sidste bakke før León har du en smuk udsigt over byen med den enorme katedral i midten. Denne fungerer som pejlemærke de sidste kilometer til centrum.

Den gamle romerske hovedstad er en af ​​de vigtigste byer på pilgrimsruten. I 910 blev León hovedstad i det rige som senere blev til det Spanien, som vi kender i dag. Den middelalderlige betydning af byen afspejles i de mange monumenter såsom San Marcos, katedralen, San Isidoro, hvor flere gamle konger er begravet.
Byen er fyldt med tapas barer og indbydende torve og pladser, hvorfra du kan "nyde" synet af flere andre pilgrimme med ømme fødderejse.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
LeónMansilla
Dag 14.- León

Turen går med bus eller tog fra León til Madrid og videre til din bestemmelseslufthavn.