ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 1573 5992844
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Camino del Norte (Hondarribia - Bilbao)

(Etape 1-7): 9 dage, 152 km's pilgrimsvandring. Langs Baskerlandets smukke kyst, pincho efter pincho!

Spain is More tilbyder dig chancen for at vandre denne billedskønne og alternative pilgrimsvandring langs en af Europas smukkeste kyststrækninger. Camino de Norte byder på nogle af Spaniens smukkeste strande, eminente restauranter, idylliske fiskerlandsbyer og spændende storbyer. Altsammen kombineret med den rå natur langs den til tider barske klippekyst. Den Nordlige Camino vil opfylde et hvert krav til naturoplevelser, fysiske udfoldelser og forkælelse på samme tid. 

Den nordlige camino rute (El Camino del Norte) er lige så gammel som den franske camino rute, og i middelalderen foretrak Europas konger og adelige, at ankomme til Santiago af denne vej. Den var mere sikker end den franske Camino, da pilgrimmene her var langt fra krigen mod maurerne, der fandt sted længere mod syd. Ruten følger den Cantabriske kyst, og du vil opleve en af Spaniens smukkeste kyststrækninger på tætteste hold. Ruten er kuperet og til tider ganske krævende, men som regel findes der lettere og gode alternativer på de vanskeligste strækninger. Ruten passerer en perlerække af vidunderlige kystbyer og blandt turens højdepunkter er strandpromenaden og de lækre pinchos (baskiske tapas) i San Sebastian, det verdensberømte Guggenheim museum i Bilbao og de små idylliske fiskerbyer og nærheden til den fantastiske kyststrækning. Ud over den smukke kystlinje og idylliske landsbyer du kan tilføje et unik lokalkøkken, som kan tilfredsstille ethvert ønske hos et gastronomisk sind. 

Den nordlige rute er mindre benyttet end den franske rute. Den knappe berømmelse til trods, er ruten naturmæssigt ofte smukkere end den franske med kystlinjen på din højre side, og bjergene på din venstre, som præsenterer fantastiske scenerier næsten hver dag. 

Du vil blive indkvarteret på hyggelige hoteller langs ruten, altid med eget bad og toilet, og altid placeret tæt på Caminoen. Hver dag er din morgenmad inkluderet og din egen personlige guidebog vil føre dig komfortabelt og sikkert til næste destination. 

Dette er en rute for dem, der ønsker at prøve kræfter med en anderledes og vidunderlig pilgrimsrejse. Hvis du sætter pris fantastiske vandreture, havet og naturen samt ønsker at komme helt tæt på de utallige landsbyer langs ruten, må du ikke gå glip af denne rejse.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 1 - 7 af de 35 etaper som udgør Spain is More's Camino-del-Norte pilgrimstur til Santiago de Compostela. 

✔ Rejs hver dag året rundt.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Kun muligt på nogle gange!

Camino del Norte
 • Pris
  fra 7.500 DKK/pers.
 • Km
  150
 • Dage
  9 dage / 8 overnatninger
 • Sværhedsgrad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
Beskrivelse

Langs Camino del Norte gennem Baskerlandet, mellem Hondarribia og Bilbao, kan en af Spaniens smukkeste kyststrækninger opleves. Strækningen er kuperet og til tider ganske krævende.

Denne strækning passerer en perlerække af vidunderlige kystbyer og blandt turens højdepunkter er strandpromenaden og de lækre pinchos (baskiske tapas) i San Sebastian, det verdensberømte Guggenheim museum i Bilbao og de små idylliske fiskerbyer og nærheden til den fantastiske kyststrækning. Ud over den smukke kystlinje og idylliske landsbyer du kan tilføje et unik lokalkøkken, som kan tilfredsstille enhver.

Mere information om Hondarribia - Bilbao

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Hondarribia

Ankomst til denne smukke kystby på grænsen mellem Frankrig og Spanien. En ekstra overnatning kan bestemt anbefales i denne smukke ferieby. Slap af på den lækre strand, nyd den smukke gamle bydel, de mange gode restauranter, en lille sejltur over kanalen til Frankrig eller nyd atmosfæren på en af byens smukke pladser med et koldt glas Txakoli i hånden (baskisk hvidvin).

Dag 2.- Hondarribia - San Sebastián27 Km

Den første etape på Camino del Norte er en umådelig smuk pilgrimsvandring, med en formidabel udsigt over bugten. Mange betragter denne etape som nordrutens smukkeste, hvilket også er svært at argumentere imod.

Der skal dog arbejdes lidt for den smukke udsigt, og etapen er ganske kuperet. Caminoen går via bakketoppe og gennem skove. Afslutningen på dagenfås ikke bedre end San Sebastians udvalg af lækre pintxos i den smukke gamle bydel.

Afstand: 27 Km

Dag 3.- San Sebastián - Zarautz20 Km

At vågne op i San Sebastian er altid en fornøjelse. På vej ud af byen kan du gå med fødderne i vandet, langs den berømte La Concha-strand. Efter en opstigning, kan udsigten over San Sebastián nydes fra Igeldo-bjerget.

Fra San Sebastian går Caminoen gennem skove og txacoli vinmarker (lokal hvidvin) samt maleriske fiskerbyer. Ofte med en smuk udsigt over kysten og havet.

Etapen ender i Zarautz, som er en af de mest populære badebyer i Baskerlandet.

Afstand: 20 Km

Dag 4.- Zarautz - Deba22 Km

Denne etape følger kystlinien og tvinger pilgrimmene til at overvinde utallige bakker mellem de smukke kystbyer. Du vil blandt andet passere et monument fra det 16. århundrede og opleve et vidunderlig geologisk fænomen, flysch, frembragt af havets eroderende virkning mod de stratificerede klipper. Fra Zumaia kan man komme på en lille båd-tur, hvorfra man rigtigt kan se dette smukke naturfænomen. 

Afstand: 22 Km

Dag 5.- Deba - Markina - Xemein24 Km

Efter Deba går Caminoen for en stund ind i landet. Terrænet er bakket, skovfyldt og tyndt befolket. Flere helt små landsbyer passeres, og som altid i Baskerlandet, kan man finde et rigtig godt måltid mad, hvor man mindst forventer det.

Pilgrimme står her over for en af de hårdeste stigninger på Camino del Norte, men alting har en ende, og sidste del af pilgrimsvandringen bliver mere gunstig.

Afstand: 24 Km

Dag 6.- Markina - Xemein - Guernika Lumo25 Km

En idyllisk etape, hvor cisterciensermunkene stadig byder pilgrimmene velkommen.

Caminoen snor sig gennem dystre og snørklede stier alt imens små kirker, tårne og andre middelalderlige monumenter passeres.

Etapen ender i byen Gernika, som blev udødeliggjort af Picasso, da han malede maleriet af samme navn, om bombningen af byen marked umiddelbart før 2. verdenskrig. Det enorme maleri kan opleves på Reina Sofia-museet i Madrid.

Afstand: 25 Km

Dag 7.- Guernica - Lezama21 Km

Stien følger en stor del af dagen asfaltvejen gennem de store skove.

Man kommer rigtigt ud på landet og ser en anderledes del af regionen, som står i skærende kontrast til de moderne metropoler, Bilbao og San Sebastian.

Afstand: 21 Km

Dag 8.- Lezama - Bilbao11 Km

Monte Avril er den sidste ”hurdle” pilgrimme må overvinde for at komme til Bilbao. Bilbao er kendt for dets køkken, kultur og musik hvilket mærkes i hele byen og især i den gamle bydel. Bilbao har masser at byde på og mange vælger en hviledag i byen.

Spain is More’s personlige rejsevejledning vil guide dig sikkert til byens bedste seværdigheder uanset du overnatter én eller to gange. Vi anbefaler at tilbringe en dag ekstra i Bilbao, i særdeleshed, hvis man gerne vil opleve det verdensberømte Guggenheim-museum indefra.

Dog er dagens etape kort, og det kan sagtens lade sig gøre at få et godt indtryk af Bilbao på den eftermiddag og aften som man har til rådighed.

Afstand: 11 Km

Dag 9.- Hjemrejse

Hjemrrejse fra Bilbao

 
Pris information

fra 7.500 DKK/pers. Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse:2.100 DKK

Inklusiv
 1. 8 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/ Billund/ Aalborg/ Hamburg til Bilbao t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Transport fra Bilbao til Hondarribia.
 5. Spain is More guidebog (1 eksemplar per gruppe af 4 pers. Ekstra eksemplar kan tilkøbes ved bestilling).
 6. Pilgrimspas.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.
 9. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). 
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Bilbao til Bilbao's lufthavn (taxi ca. 25€ - bus ca. 8€). 
 3. Sommer: 1. juli til 15. september er absolut højsæson. I modsætning til den franske rute er hotellerne fyldte med sommer- og badegæster, hvorfor prisen på overnatninger stiger betragtelig. Forvent et pristillæg på ca. 900 kr/person i den periode.
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris: 600 kr/stk. Máx: 20 kgs./bagage.
 3. Forlængelse af ophold i Bilbao, San Sebastian eller Hondarribia kan tilkøbes.
 4. Prisen inkluderer 1 Spain is More rejseguidebog pr. 4 rejsende. Såfremt du ønsker at tilkøbe én eller flere ekstra eksemplarer, kan dettte gøres ved bestilling (20€/stk.).
 5. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 6 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Rejseerfaringer fra vores gæster

Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal