Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino del Norte på cykel (Santander-Santiago)

Kort Camino del Norte: Santander - Santiago de Compostela

(Cykeletape: 7-16): 13 dage, 552 km's fantastisk cykelrejse langs den Grønne Kyst

En cykelferie langs Spaniens Grønne Kyst byder på alt, hvad du måtte ønske dig - en herlig aktiv ferie, nogle af Spaniens smukkeste strande og mest charmerende kystbyer, fastastiske gastronomiske oplevelser og pulserende byer.

Som udgangspunkt er etaperne forholdsvis korte, da der er meget at se, og mange omveje at tage. God tid er vigtigt, men husk, at vi kan opdele etaperne efter ønske!

Camino del Norte på cykel (Santander-Santiago)

fra
12.600 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 2.100 DKK

Dagsprogram

Santander - Santiago de Compostela

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst Santander
Dag 2.- Santander - Comillas 60 Km

Langt de fleste vælger at tage det lille FEVE-tog ud af Santander og dermed springe de første godt 20 km. over. Det er en relativ hård etape med konstante op- og nedstigninger, hvorfor togturen kan være belejligt. Altsammen beskrives i den 

En af kystrutens kedeligste etaper, da hele turen er langs asfaltveje. Det er muligt at forkorte etapen med 8 km, ved at tage et tog fra Boo til Mogro, hvilket kan anbefales, da floder og infrastruktur har gjort, at pilgrimme alternativt kommer på en betragtelig omvej. 

Ønsker du lidt mere tid i Santander, kan det også anbefales helt at skippe denne etape og blot tage toget eller en bus til Mogro fra Santander.

I modsætning til gårsdagens etape, er dette del mere interessant og med flere yderst interesssante oplevelser undervejs. Santillana del Mar blev grundlagt i det 9. århundrede af munke, der bragte relikvier af St. Juliana og byggede et kapel og et lille kloster på dette sted. Klostret er siden blevet udvidet gennem forskellige donationer. Kirke Santa Juliana er romansk fra det 12. århundrede. Byen Santillana del Mar er et monument i sig selv og gå rundt i labyrint af gader med herregårde og slotte godt et andet besøg værd.

Desuden er det muligt at besøge Altamira hulerne, lige uden for Santillana del Mar. En af verdens vigtigste arkitektoniske fund, med sine 17.000 gamle hulemalerier.

En herlig etape, helt tæt på havet, langs den smukke kyst. Etapen bevæger sig gennem grønne og konstant bakkede landsakber. Et par gange 'snuser' man til lækre strande for igen at begive sig opad til skønne udsigtspunkter. Der ligger flere hyggelige landsbyer undervejs, hvor man oplever det meget autentiske bagland, hvor landsbylivet går sin daglige gang.

Comillas var, sammen med Santander, et af de mest prestigefyldte steder at holde sommerferie i det 19 århundrede og utallige rige familier fra Spanien byggede enorme sommerhuse her. Mest kendt er El Capricho, som er tegnet er Barcelona-arkitekten Antoni Gaudi.

 

Afstand: 60 Km

HØJDEPROFILm
ComillasSantander
Dag 3.- Comillas - Llanes 51 Km

Afstand: 51 Km

HØJDEPROFILm
LlanesComillas
Dag 4.- Llanes - Colunga 53 Km

Afstand: 53 Km

HØJDEPROFILm
ColungaLlanes
Dag 5.- Colunga - Gijón 41 Km

Afstand: 41 Km

HØJDEPROFILm
GijónColunga
Dag 6.- Gijon - Cudillero 48 Km

På dagens etape, og de mange efterfølgende dage, vil du stort set altid kunne nyde havet på din højre side. Klippekysten er til tilder svær at komme til, men af og til åbner der sig brede, lange hvide sandstrande. Flere af kystbyerne er sommerhusområder, og andre er hyggelige små fiskersamfund.

Etapen er forholdsvis hård, da det næsten konstant går op og ned. Bl.a. derfor er dagens etape forholdsvis kort. Der findes dog et par oplagte omveje, som kan øge etapelængen en smule. Du bør ikke snyde dig selv for en lille omvej på 4 km. til Cudillero, en af de hyggeligste og mest charmerende fiskerlandsbyer på hele den spanske nordkyst. Godt halvvejs kan man igen gå en lille omvej på i alt 1 km. til den indbydende Playa de la Concha-strand. De sidste ca. 5 km. følger caminoen landevejen gennem skoven til Soto de Luiña.

Afstand: 48 Km

HØJDEPROFILm
CudilleroGijon
Dag 7.- Cudillero - Luarca 47 Km

Fra den lille idyliske havneby Cudillero, fortsætte gennem det smukke landsskab, de store skove, brusende floder og vandløb og skønne strande. Turen på cykle følger for en stor dels vedkommende den let trafikerede landevej, men ofte skærer caminoen sig vej gennem smukke landsbyer og landskaber.  

Lodrette klippervægge adskiller dig og havet på denne etape, ofte med små, nærmest uberørte strande indimellem. Terrænet er fladet lidt ud i forhold til de sidste dage og etapen er forholdsvis let. Etapen slutter i en af nordkystens hyggeligste kystbyer, Luarca, hvor der omkring den hyggelige havn ligger masser af gode fiskerestauranter.
Umiddelbart før Luarca kan man forlænge turen en smule til et udsigtspunkt, hvorfra man har en fantastisk udsigt over kysten.

Afstand: 47 Km

HØJDEPROFILm
LuarcaCudillero
Dag 8.- Luarca – Ribadeo 55 Km

En terræn-mæssig relativ let etape. Der er spredt bebyggelse langs stort set hele etapen og enkelte gode muligheder for en lækker frokost.

Etapen har to alternative ruter; langs kysten eller den officielle, som går længere inde i landet. I Spain is More's guidebook giver vi nogle råd til, hvilke rute du kan/bør vælge, afhængigt af vejret, din dagsform mv.

Idet broen før Ribadeo krydses kører du ud af regionen Asturien og siger goddag til Galicien.

I Ribadeo befinder du dig blot 10 km. fra en af verdens smukkeste strande, Playa de las Catadrales (se billede). Turen inkluderer transport til og fra stranden efter ankomst til hotellet i Ribadeo, samt lidt tid til at se stranden. Tidspunktet er planlagt efter lavvande, hvor stranden er smukkest.

Afstand: 55 Km

HØJDEPROFILm
RibadeoLuarca
Dag 9.- Ribadeo – Vilalba 75 Km

Denne camino-cykelrejses længste etape. Der vinkes farvel til kysten og snuden vendes mod syd-vest, i nærmest direkte linie mod Santiago de Compostela. Terrænet bliver således mere bakket og i stedet for småbakker på 50-100 højdemeter, stiger højdemeterkurven til omkring 300 meter. Fra den første bakketop fås et sidste glimt af kysten inden turen endegyldigt siger farvel til havet.

Samtidig bevæger du dig ind i et meget ukendt og landligt Spanien, hvor man vil opleve gamle landsbrugsmetoder og småbyer, hvor du ville være årets eneste turist, hvis det ikke var for caminoen. Det er en interessant og anderledes del af caminoen som starter med denne etape.

Er etapen umiddelbart for lang, kan den deles med en overnatninger cirka midtvejs.

Pilgrimsruten går gennem byen Mondoñedo, som huser en af nordrutens smukkeste katedraler og dermed en af nordrutens vigtigste pilgrimsmonumenter. Byen og området er også hjemsted for et par interessant klostre.

Galicien er på mange måder meget anderledes end Asturien, men en af de mest visuelle forskelle er de mange "Horreos" som findes overalt. Disse ældgamle "køleskabe" vil konstant minde dig om, at du befinder dig i Galicien.

Vilalba er en større by med flere gode restauranter og er den sidste større by inden du bevæger dig ind i et forholdsvist øde område. Du overnatter sædvanligvis på byens bedste hotel, Parador de Vilalba, efter en lang dag på cyklen.

Afstand: 75 Km

HØJDEPROFILm
VilalbaRibadeo
Dag 10.- Vilalba – Sobrado 58 Km

Ca. 10 km. inde i dagens étape begiver du dig væk fra den motorvej, som du flere gange har krydset over og under, og ind i et meget tyndtbefolket område. Her opleves flere idylliske stenlandsbyer og her finder du virkelig fred og ro. Der cykles gennem skove, marker og åbne sletter i et relativt fladt terræn.

Dagens kulturelle højdepunkt er klostret, Monesterio de Santa Maria i Sobrado.

Afstand: 58 Km

HØJDEPROFILm
SobradoVilalba
Dag 11.- Sobrado – Santiago de Compostela 64 Km

Efter ca. 20 km. kobles Camino del Norte sammen med den franske camino i Arzua.

Herfra er du kun to etaper fra målet i Santiago, og du vil her møde mange pilgrimme, som ønsker at høre mere om Caminoruten fra nord.

De sidste kilometer før Santiago er præget af en fantastisk stemning og er en nærmest magisk energi, hvor følelsen af at nå Santiago sætter sit præg på folks humør. Samtlige pilgrimme får et smil på læben over at kunne ane målet i det fjerne. En behagelig etape gennem gennem blandt andet eukalyptus-skove.

I Santiago er der en række traditionelle pilgrimsritualer, som kan udføres, men har du fået dine stempler undervejs, er det tid til at indløse 'præmien', dit pilgrimsbevis.

Endestationen for pilgrimsruten, Santiago de Compestela, er et sandt overflødighedshorn af oplevelser og er et af verdens vigtigste kulturelle centret. Byen emmer af charme og har et utal af hyggeligt gader, hvor der er rig mulighed for at prøve de mange lokale specialiteter.

Byens gamle bydel er svært at matche. Omkring domkirken findes byens historiske centrum, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Byens monumenter er virkelige kunstperler i forskellige arkitektoniske stilarter.

Afstand: 64 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaSobrado
Dag 12.- Finisterre
Dag 13.- Hjemrejse

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg