Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

De bedste steder til en aktiv ferie i Nordspanien

Nordspaniens bedste steder for aktiv turisme. Nordspanien er et aktivt feriemekka og hvert område har nogle helst særlige oplevelser, som blot venter på at blive udforsket.

2023-01-24

For mange er ferien til at slappe af på stranden og lave så lidt som muligt. Den vildeste fysiske udfoldelse at er smide håndklædet på stranden og senere kæmpe sig til et sted, hvor man kan spise en god frokost. Og ja, lad det være sagt med det samme, det kan da også være ganske tillokkende. 

Men et stadigt voksende antal mennesker er blevet bevidste om, at man på en aktiv ferie, kan opleve stedet og kulturer, som man aldrig ville finde frem til på rykken, med hovedet mod solen. Dertil er bevægelse og (ihvertfald bare lidt) fysisk udfoldelse noget som øger energi og går kroppen klar til at vende tilbage til vores normale liv.

Aktiv turisme blomstrer og med god grund hører Nordspanien til blandt Europas ypperste området til aktiv udfoldelse. Er du ikke overbevist, så læs denne artikel om, hvorfor du bør vælge en aktiv ferie.

Nordspanien byder på det perfekte scenario for aktiv turisme takket være det varierede landskab med alt fra imponerende kyster til høje bjerge. En perfekt cocktail, når du plejer krop og sjæl gennem aktiviteter, og nærvær med vennerne og familien. Oplev de bedste destinationer i det nordlige Spanien for aktiv turisme og de mest populære aktiviteter.

GALICIEN:

Galicien er meget mere end Camino de Santiago. Caminoen er den mest kendte aktive ferieform i Galicien, men der er mange flere. Man kan nyde Galiciens århundrede gamle skove, de magiske landsbyer og de smukke landskaber med spektakulære bjerge og barske kyster.

Hvad med en kajaktur til søs, hvor man gennem 5 etaper sejler rundt på en af Spaniens smukkeste fjorde. Her sørger en kok for at du prøver noget, der er lige så vigtigt i Galicien, nemlig det lokale køkken, som de lokale ikke er blege for at kalde verdens bedste. En perfekt kombination af nydelse og eventyr.

ASTURIEN:

Asturien er et naturligt paradis uden lige og er en væsentlig del af det imponerende grønne Spanien. Asturien er det perfekte sted for at realisere  en række forskellige aktiviteter inden for aktiv turisme, da området er bjergrigt med et utal af strande og smukke kyster.  Asturien har ikke mindre end 6 biosfærereservater udpeget af UNESCO, og dens kyster mod det kantabriske hav, er et must for eventyrlystne turister. Surfing, vandreture, rafting, kano ... i Asturien finder du alt hvad man måtte ønske sig på sin aktive eventyrrejse. Her kan du læse et rejseforslag som bl.a. briger dig til denne smukke region.

Cantabrien:

I 'det grønne Spanien' findes et andet obligatorisk stop, Cantabria. Regionen er beskyttet af den majestætiske bjergkæde 'Picos de Europa' og er med sine 220 kilometer kystlinje og mere end 90 strande, enestående i det grønne Spanien og en gave til dem, der søger en uforglemmelig aktiv oplevelse. Hav, bjerg, landskaber af vidunderlig skønhed som samtidig byder på en stor historisk og kulturel arv.

Camino del Norte skærer tværs gennem regionen, men også mindre og mere ukendte caminoer såsom Camino Lebaniego kan opleves her. En af ​​regionens 'stjerneaktiviteter' er surfing. Det kantabriske hav indbyder til surfint det meste af året og Cantabrien gør meget ud af, at fremme denne sport. Kærligheden til surfing er meget stor i regionen, og det betyder, at et stort antal skoler og udbydere er dedikeret til denne aktivitet.

Størstedelen af nationalparken Picos de Europa ligger i Cantabrien og bjergkæden er et sandt mekka for aktiv bjergturisme. Klatring, barrancos, rapelling er væsentlige dele af aktiv turisme i Cantabria. Desuden er Cantabria den eneste region i Grønne Spanien, hvor du kan finde 6 'via ferratas'. Vandring i Picos de Europa er et must for natur- og bjergelskere. Bliv eksempelvis inspireret her.

Endelig kan Cantabria betragtes som et af de få steder, hvor hulevandring er muligt. I Cantabrien er der fundet mere end 6.500 huler, hvoraf flere af dem kan udforskes med guide.

BASKERLANDET:

Baskerlandet er endnu et aktivt paradis på vores grønne kyst. Et stort net af stier krydser de mange smukke egne i Baskerlandet. Udover Camino del Norte findes her et væld at muligheder og baskerne er især cykelentutiaster, hvorfor muligheden inden for netop cykling er store. Spain is More er netop ved at lægge sidste hånd på en cykeltur i Baskerlandet, som vi efter planen vil tilbyde vores gæster fra 2019. 

ARAGON (ARAGONIEN):

Ud over områdets kulturelle rigdom er Huesca en bemærkelsesværdig region, når man taler om aktiv turisme. Her, ved foden af Pyrenæerne, findes naturlandskaber af utrolig skønhed og utallige muligheder for udendørs aktiviteter. Dets særegne landskaber vil give dit opevelser uden lige - mountain bike, kajak, canyoning, vandreture ...

Spain is More kommer i 2019 til at sætte fokus på Aragon-regionen, som vi er godt i gang med at udarbejde programmer for. Bare vent, det bliver rigtig godt.

CASTILLA Y LEÓN:

Provinsen León, i Castilla y León, har bjerge og sletter, hvor du kan udøve fritids- og eventyraktiviteter uden sidestykke.

I hele området er det muligt at dyrke aktiviteter som vandreture, bjergbestigning eller mountainbike i Picos de Europa. Tilbud der tiltrækker flere og flere besøgende fra hele Spanien og resten at Europa.

León er kendt blandt klatrere, da der her findes klatring på alle niveauer. Spain is More har et glimrende samarbejde med nogle af Leóns dygtigste guider, som gerne tager dig med på ukendte stedre uanset om det er første gang eller du er øvet. 

Der er også flere muligheder for canyoning og hulevandring i Castilla y León, og Spain is More byder også på en kombination af hulevandring og rapelling, som vil udfordrer selv de mest eventyrlystne.

Vil du bare gerne prøve det bedste af det bedste, så kan vi foreslå en multi-adventure rejse. En eventyr-tur med forskellige udfordringer! Alle udfordringerne er tilpasset dine ønsker for formåen.

Oplev en aktiv sommer i Nordspanien - vi hjælper dig til de bedste oplevelser.

Tilbage