Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

4.9

Fra Al Andalus til Transcantábrico: Europas bedste luksus togrejser kører i Spanien

Fra Sevilla til Madrid, langs Via de la Plata i Extremadura, eller langs den spanske nordkyst. Turisttog sæsonen er skudt i gang med nyt tiltag og ruter, som selvfølgelig kan bookes gennem Spain is More.

2022-12-15

Det er muligt at rejse rundt i Andalusien eller langs den spanske nordkyst mellem San Sebastian og Santiago de Compostela. Det er blot nogle af turforslagene med luksustogene, Trenes de Lujo, som har været drrevet af Renfe siden 1983.

2018-sæsonen er lige begyndt med nye ruter og afgange. Og det forventes at året byder på rekostomsætning og i antal rejsense. I 2017 rejste 30.646 personer med togene. 36% kom fra Spanien, og andre store nationaliteter er: USA (11%), Tyskland (7%), Argentina (9%), Australien (7%) og Storbritanien (4,02%).

Al Andalus - i Belle Époque stil

Når man går ind af døren i dette tog befinder man sig pludselig i en tidsalder med 'foxtrot' og Belle Epoque. Vognene blev brugt af den britiske adel, der tilbage i 20'erne nød livet på jernbanerne mellem Calais og Cote d'Azur. Hundrede år senere fragter det legendariske tog Al Andalus, stadig luksushungrende turister rundt i Andalusien i Spanien. Toget betragtes som det største og mest rummelige luksustog i verden, og bl.a. derfor er afgangene hurtigt udsolgte når de hvert år bliver sat til salg. 

Udover at give dig muligheden for at for at koble dig på de almindelige ruter kan toget også lejes til private arrangementer, hvilker er ekstremt populært blandt firmaer og andre selskaber, som ønsker lidt ekstra.

Uanset turen er alt inkluderet: fra morgenmad om bord til frokost, modtagelse på Alfonso XIII-hotellet i Sevilla og rideshow med opvisning af andalusiske heste i Jerez og meget andet. Sæsonen for Al Andalus starter i april og slutter i oktober, men der holdes pause i sommermånederne. Prisen: fra 3.600 euro pr person i Grand Class-værelse til 4.500 euro i Deluxe Suite. Turen er på syv dage / seks nætter.

Gennem Nordspanien med Transcantábrico

Vognene i Transcantábrico-toget dateres også fra 20'erne af det sidste århundrede og de har den samme sofistikerede Art Deco-stil som Al Andalus. Dette tog to forskellige klasser: Classic og Gran Lujo. Rejsen med det første tog, Clásico, varer otte dage og syv nætter. Togrejsen starter i León og kører via Cisterna, Guardo, Villasana de Mena, Bilbao, Santander, Gijón og videre til Santiago de Compostela, som er det endelige mål. Første afgang er i maj og frem til den oktober. Hver anden tur starter i Santiago de Compostela og kører ruten 'baglæns' med ankomst i León.

Gran Lujo kører gennem 'det grønne Spanien', fra San Sebastian til Santiago (eller vice versa) i loungevogne, der indeholder 14 suiter (ingen alm. værelser). Udflugter, måltider i restauranter med international referencer i det nordlige Spanien, drikkevarer, guidede besøg ... Alt er inkluderet i prisen. Kort sagt, et luksushotel på skinner. Pris: 4.980 euro for otte dage / syv nætter. Afgangene starter i april og slutter i oktober. I modsætning til Al Andalus tilbyder Transcantábrico også rejseplaner på fire dage / tre nætter (1.650 euro) eller fem dage / fire nætter (2.250 euro).

Klik på linket i menuen herover og læs mere om luksus togrejserne med Spain is More.

Tilbage