Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Vågn op et nyt sted hver dag

Togrejser er drønsmarte, da du oplever forskellige byer og steder hver dag, og du skal ikke tænke på at finde vej eller bekymre dig om at sidde fast i absurd lange køer....

2014-03-10

Togrejser er drønsmarte, da du oplever forskellige byer og steder hver dag, og du skal ikke tænke på at finde vej eller bekymre dig om at sidde fast i absurd lange køer. Ferien kører bogstaveligt talt på skinner.

Link til rejser med Transcantabrico og Expreso de la Robla.

I Spanien er der især to togrejser at overveje; Al Andalus og El Transcantábrico. Det er begge luksusrejser, så 3.000 euro per person er ikke uhørt, men det afhænger af sæsonen, og hvilken kupé du vil have.

Vi starter med Al Andalus, som tilbyder en rejse tilbage i tiden. Vognene er bygget i Frankrig i 1920'erne, hvor det britiske monarki brugte toget til at rejse til Rivieraen. Toget beholder sin autencitet fra sin oprindelsestid, men har alle nutidens teknologiske bekvemmeligheder. Moderne luksus og gammeldags romantik i harmoni.

Luksus om bord
Kupéerne findes både i standard og luksusudgaven. Uanset hvilken udgave du vælger, har de dog minibar, pengeskab, garderobe og air-condition til fælles. Du får en dobbeltseng i luksuskupéen, mens der er to enkeltsenge i standardkupéerne.

Der er jo fem forskellige ruter med Al Andalus, men denne gang koncentrerer vi om turen rundt i Andalusien.

Helt specielle oplevelser
Togets rute i Andalusien starter i Sevilla og tager dig 1.300 kilometer rundt i regionen for til sidst at ende i Sevilla igen. Turen varer seks dage, og toget besøger de middelalderlige byer Cádiz, Jerez, Ronda, Granada, Baeza og Córdoba.

Der er ingen fare for kun at se Andalusien fra en togkupé, da toget stopper i de fleste af byerne. Du kan følge et program sammen med de øvrige rejsende, eller du kan vælge at opleve byerne på egen hånd.

På programmet er der blandt andet et besøg på paladset i Granada, hvor der bliver spist frokost. Du kommer også forbi den historiske gamle by, Baeza. Den er så speciel, at den har fået plads på UNESCO's verdensarvs-liste.

Femstjernet hotel på skinner
Vi tager videre nordpå til El Transcantábrico, der triller af sted langs Nordspaniens kyst. Salonerne og kupeérne kombinerer fortidens charme med nutidens komfort. Toget har originale Pullman-togvogne fra 1923 og er dekoreret, så det matcher den tid. Toget har kørt med stor succes i Spanien i tre årtier.

Vognene på toget har forskellige formål. Der er en panorama-vogn, hvor du kan nyde udsigten, og en 'pub-vogn' med fest, musik og live-optrædener hver aften.

Luksustoget holder stille hver nat, for at sikre alle gæster får deres skønhedssøvn. Dagen starter med morgenmad, hvorefter du har mulighed for at tage med på tur til bjerge, søer eller byer med charmende gader. I byerne kan du besøge museer, katedraler og vinkældre i løbet af turen. Guiderne hjælper naturligvis, og der er mulighed for at følge den planlagte tur eller tøffe rundt på egen hånd.

Ruten er vist med lilla. Rød indikerer en tur med bus fra startbyerne til toget
Masser af plads om bord. Suiterne er yderst luksuriøse. Der er både en lounge, soveværelse og badeværelse. Bare fordi man er på et tog, kan man godt have masser af plads. Der er garderobe, skrivebord, pengeskab, LED-skærme, musik, klimanlæg, computer med internet og en telefon, så du kan ringe rundt på toget.

God mad og vin: Kokkene på toget er efter selskabets eget udsagn blandt de bedste i Nordspanien. Der bliver serveret morgenmadsbuffet, hvor tjenere desuden er til rådighed. Lokale specialiteter som tortillas, tærter, ost og kød kan du også få smagt på. Der er nyt og originalt mad at smage på hver dag.

I Nordspanien bliver der desuden lavet fremragende vin, og den kan du selvfølgelig også smage ombord.

Smagsløgene kommer også på tur. Rejsen er i sig selv også en gastronomisk rejse. Frokost og aftensmad bliver både serveret på toget, men også i de forskellige byer, som El Transcantábrico besøger. Asturien, Baskerlandet, Cantabria og Léon er områder, hvor du får en kulinarisk oplevelse af de usædvanlige, da de har hver deres specialiteter.

Fabada, som er en slags gryderet, cocido, bagt fisk er på menuen. Slut af med lækre desserter som crepes og San Marcos-tærte.

Kilde: Spanien i dag

Link til rejser med Transcantabrico og Expreso de la Robla.

Tilbage