Min ferie

ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE:(+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE : (+47) 239 607 02
E : info@spainismore.com

Camino Lebaniego: 4 dages vandretur til Picos de Europa's hjerte

Havet, landet og bjergene. Med guidebogen i hånden vandres fra havet til Picos de Europa bjergene.

Andre Rejser

Vandreturen af Camino Lebaniego starter ved Santander og passerer gennem det frodige bagland, til den uspolerede bjergkæde Picos de Europa Parque Nacional. Du oplever havet, landskabet og bjergene på denne fantastiske vandretur og overnatter på charmerende og traditionelle hoteller med en hyggelig familieatmosfære.

Du vandrer af Camino Lebaniego og målet er klostret Toribio (Monasterio de Santo Toribio de Liébana), bygget i det 6. århundrede i romansk stil. Klostret er en af de største katolske helligdomme og ét af i alt fem steder i verden, hvor katolikker kan bede om fuld tilgivelse for sine synder (de andre er Rom, Jerusalem, Santiago de Compostela og Caraceca). Kirken er som katedralen i Santiago de Compostela i miniformat, men af ​​samme værdighed. Klostret gemmer på et unik artefakt, Lignum Crucis, som er verdens største stykke af Jesu kors, som blev bragt hertil fra Jerusalem.

Fra kysten, ved udgangspunktet, kan man se de spidse, snedækkede bjergtoppe i den sydlige horisont, hvilket med rette kan sætte forventningerne til naturoplevelser højt. De første 10 km følges Camino del Norte, hvorefter ruten deler sig og Camino Lebaniego drejer mod syd, hvorfra man følger de røde Camino Liebaniego-pile. Først vandres langs Cantabriens lakserigelse flod, Nansa. 

Stien bugter sig gennem grønne dale, over bakker og gennem små byer, hvor livet leves rolig og fredeligt. Alle man møder hilser en velkommen og de er glade for få besøg i deres lille landsby. Man mærker straks, at de lokale ikke er så vant til pilgrimme. Det giver et unikt indblik i et ægte Spanien, som få turister besøger. 

 

"

"Man mærker straks,

at de lokale

ikke er så vant til

pilgrimme.

Det giver et unikt

indblik i et ægte

Spanien, som få turister besøger"

 

"

Ruten, de første to dage, går gennem blomstrende græsmarker, forbi græssende køer. Man passerer vandfald, små søer og går via træbroer og vandløb. Ved siden af ​​stien er der æble- og pæretræer, hvor man i sæsonen kan få sig en 'snack'. Mere idyllisk bliver det næppe. 

Desto længere mod syd man kommer, desto tydeligere bliver det, at man nu går bjergene i møde. Landskabet bliver dramatisk, etaperne bliver lidt hårdere med flere højdemeter. Nede i de dybe kløfter fremstår floderne  smaragdgrønne og her er et mikroklima med varieret fauna og rige dyreliv. Under vandreturen er der masser af udsigtspunkter, hvor man kan stoppe for at nyde det spektakulære landskab, hvilket man næppe bliver mæt af.

Man passerer flere smukke kirker, som er strategisk bygget midt i naturen, omgivet af vertikale bjergvægge. Da det meste af den iberiske halvø var under maurisk besættelse, var disse utilgængelige områder tilflugt for de kristne. Tilbageerobringen af ​​Spanien tog også sin begyndelse i disse egne, hvor Covadonga i Asturien, ikke langt herfra, ofte betragtes som stedet hvor oprøret opstod. 

Maden er en fryd og der er masser af muligheder for at prøve lokale delikatesser som 'cocido lebaniego', grillet kød, traditionelle oste og selvfølgelig de velkendte desserter.

Denne tur er perfekt til dem, der ønsker at komme helt tæt på naturen og gerne vil spise lokalt og helt igennem fantastisk. 

Spain is More organiserer fly, indkvartering og transport, så du blot skal koncentere dig om at nyde turen og området. Du går i dit eget tempo, og med vores guidebog i hånden får du så meget som muligt ud hvert skridt. I guidebogen kan man læse en lang række tips, der kræver lokal ekspertise. Du kan tilføje yderligere aktiviteter og flere overnatninger i Bilbao, Santander eller Potes. Se det detaljerede program nedenfor.

 • Pris
  fra 7.600 DKK/pers.
 • Km
  65
 • Dage
  8 dage / 7 overnatninger
 • Sværhedsgrad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
Beskrivelse

Mere information om -

Mere information om -

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.-
Dag 2.- Dag 1: Ankomst til Santander

Du ankommer normalt til Bilbao's Lufthavn. Fra Bilbao er der en kort busstur på 1 time til Santander (inkluderet i prisen, med undtagelse af turen fra lufthavnen til busterminalen). Santander er en levende by beliggende i en af Spaniens smukkeste bugter. Start rejsen med at besøge byens seværdigheder, beundre atmosfæren og afslut aftenen med en lækker tapasrunde. En god start til den første dag i det nordlige Spanien. I guidebogen fortæller vi om vores yndlingssteder i Santander.

Det kan anbefales at tage en dag eller to ekstra i Santander, særligt om sommeren, hvor man kan starte sin ferie på de fantastiske strande.

Dag 3.- Dag 2: Første vandredag (24 km)24 Km

Fra Santander tages det lille Feve-tog (billet er ikke inkluderet, timetable er inkluderet i vejledningen). Toget bugter sig gennem det grønne landskab mellem kysten og indlandet. Turen tager 1t, 30. og vandreturen begynder strak efter man står af toget. Dagens vandretur er Camino Lebeneigo's længste, men også den letteste.

Først følges Camino del Norte, hvor man passere et par landsbyer og bløde bakker. Efter ca. 10 km. på Camino del Norte deler ruten sig og resten af ​​caminoen til klosteret Santo Toribio er tydeligt markeret med de rødlige pile og tempelridderkors som din guide.

Man følger den lakserige Nansa-flod og følger den ind i landet. Naturen er vidunderlig smukt og frodigt, med små vandfald og søer. Du krydser en række broer og udsigtspunkter.

Overnatning er på et charmerende hotel, hvor et par traditionelle restauranter giver dig mulighed for at smage det lokale køkken.

Afstand: 24 Km

Dag 4.- Dag 3: Bjergene kommer nærmere (15 km)15 Km

Start din dag med en typisk morgenmad, måske et par "Café Solos", friskpresset juice og søde kager som Postres Pasiegos - velkendte kager fra området, som er typisk til morgenmad. Fortsættes i roligt tempo er der tid til at fordybe sig i de idylliske omgivelser. Kvæg græsser på engene, æbellunde og dine støvler knuser mod gruset på stien. Frokosten kan spises på et cidraria eller grill-restaurant, som passerer om dagen.

Overnatning på et hyggeligt landsted.

Afstand: 15 Km

Dag 5.- Dag 4: Terrænet ændrer form (10 km)10 Km

En kort vandredag, men man skal "klatre" op på et lille bjerg, hvorfra landskabet har skabt mere dramatiske formationer. De mange højdemeter belønnes med en vidunderlig udsigt. Efter den forholdsvis stejle stigning går du ned til dagens stop.

Når du kommer til Lebeña, er et besøg i Santa Maria kirken et must. Overnatningen er i et stort landhus med køkken. Det er en smuk lille landsby, men den er relativt isoleret, og der er heller ikke en restaurant eller butik. Hvis du medbringer din egen mad, kan du bruge køkkenet, eller en simpel middag (sandwich, frugt, drikkevarer osv.) Kan arrangeres til en pris på 10 € / pers.

Da dagens vandreture er kort, er der tid til at tage en taxa (i alt 24 € t/r) til et idyllisk sted ved Deva-floden, som har et par rigtig gode restauranter, hvor man kan spise aftensmad. Her ligger der også en varm kilde, som er frit tilgængelig, eller man kan betale for at tage i spa'en og svømme under lidt mere ordnede forhold. Begge dele er en herlig oplevelse, og en fin adspredelse på turen. Vi kan reservere transporten til dig, bare sig til.

Afstand: 10 Km

Dag 6.- Dag 5: Målet nås - Santo Toribio (16 km)16 Km

Efter gårsdagens "klatring" går den sidste vandredag hovedsagelig ned ad bjerget. Man når snart Potes, som er omdrejningspunktet for området. Fra centrum af Potes til klostret Santo Toribio er der yderligere 3 km, men før du vandrer den sidste del, kan du smide rygsækken på hotellet.

Ved Santo Toribio besøges klostret og området omkring. Hvis man vandrer endnu et par hundrede meter, når man til at fantastisk udsigtspunkt, hvorfra man kan en formidabel udsigt over Liébana-dalen og de højeste tinder i Picos de Europa. Er kameraets hukommelseskort ikke allerede ved at være fyldt op, bliver den det hurtigt her, hvor kontrasten mellem de ofte snedækkede, skarpe og respektindgydende bjergtoppe, skyerne eller den blå himmel og de grønne enge og skove er fantastisk. Man kan vælge at tage en taxi tilbage til Potes, såfremt 3 km. ekstra bliver for meget.

I Potes kan man slentre rundt i byens brostensbelagte gader, gyder og langs floden for at nyde stemningen og byen smukke arkitektur. Turen kan fejres med en ekstraordinær god middag. I guidebogen anbefaler vi et par Liébana dalens bedste restauranter.

Afstand: 16 Km

Dag 7.- Dag 6: Potes og Liébana-dalen

I løbet af dagen er der alle tænkelige muligheder for aktiv turisme. Vi anbefaler en dagstur til Fuente Dé, tag svævebanen op til bjergmassivet hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over dalen.

Eller hvad med at prøve noget nyt, som eksempelvis 'Barrancos'. Her vandres ned gennem en flod med lidt rapelling, hop, klarting eller blot ved at glide ned at stenene gennem vandet. Aktiviteten kan laves på forskelllige niveauer, men under alle omstændigheder er det en herlig opleves at bevæge sig gennem smukke bjerge og strømende floder. Alt foregår i idylliske omgivelser. Meget populær hos vores gæster - unge som ældre.

Lad os høre, såfremt du ønsker en aktivitet inluderet i dit tilbud.

Dag 8.- Dag 7: Tilbage i Santander - de smukke strande

Om morgenen tages bussen tilbage til Santander (billet ikke inkluderet - tidsplan vedhæftet guidebogen). Her er dagen til afslapning, og hvis vejet er til det, så har Santander nogle fantastiske strande at nyde dagen på. En dukkert i det forfriskende Atlanterhav er 'rehab', både til krop og sjæl. Magdalena-parken med sit palads og parker fyldt med blomster er også et besøg værd. Om aftenen har Santander masser af gode restauranter at byde på.

Det kan anbefales med en dag ekstra i Santander eller Bilbao, afhængig af din hjemrejse.

Dag 9.- Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse fra Santander eller Bilbao.

Dag 10.-
 
Pris information

fra 7.600 DKK/pers. Per person i dobbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse:1.800 DKK

Inklusiv
 1. 7 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad på charmerende hoteller, omhyggeligt udvalgt for kvalitet, beliggenhed og service.
 2. Fly fra København / Billund.
 3. Spain is More's omfattende rejseguide med anvisninger, anbefalinger, kort, lokale tips og meget mere (en bog pr. værelse).
 4. Transport: Bus Bilbao - Santander.
 5. Transport: Bus Santander - Bilbao.
 6. 24/7 nødnummer under rejsen.
 7. Skatter og afgifter.
 8. * Medmindre andet er angivet i tilbuddet. Bagagevægt afhænger af det enkelte flyselskabs forhold (normalt mellem 20 og 23 kg).
Ej inklusiv
 1. Kort transport, for eksempel taxa fra Bilbao lufthavn til bussterminalen.
 2. Feve tog fra Santander til udgangspunktet (30 min)*.
 3. Bus fra Potes - Santander*.

 

 1. *Billetter kan ikke købes på forhånd, men køreplan medfølger guidebogen.
Muligt/Valgfrit
 1. Bagagetransport fra hotel til hotel på vandredage: 1-4 stik bagage af hver max. 20 kg i alt 150 euro. 
 2. Bagagetransport fra hotellet i Santander til modtagelse 4 dage senere på hotellet i Potes: 1-4 stk i alt 90 euro.

Rejseerfaringer fra vores gæster

Tilføj unikke oplevelser til din rejse
Barrancos

Barrancos

fra 34 DKK/pers.

Bjergklatring

Bjergklatring

fra 40 DKK/pers.

Hulevandring

Hulevandring

fra 45 DKK/pers.

Kajak

Kajak

fra 40 DKK/pers.

Kano

Kano

fra 30 DKK/pers.

Via Ferrata

Via Ferrata

fra 55 DKK/pers.