Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino Francés (St-Jean-Pied-de-Port - Logroño)

Camino de Santiago Francés

Camino Francés er den mest populære, mest traditionelle og internationalt mest hyldede pilgrimsrejse, både af pilgrimme samt i film og bøger. Camino Francés begynder i den franske landsby St Jean Pied de Port og krydser umiddelbart herefter grænsen til Spanien. Deraf navnet, 'Den Franske Camino'. Ideel både som caminovandring og cykelrejse. En Camino-oplevelse for livet.

 • fra 8450 DKK/pers.
 • 160 Km
 • 8 overnatninger, inkl. fly m.m.
 • Sværhedsgrad
  ?
  OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
 • Natur

Caminoen fra St. Jean-Pied-de-Port til Logroño

Caminoen fra St. Jean Pied de Port i Frankrig, over Pyrenæerne, via Navarra's berømmede hovedstad Pamplona og regionens bakkede landskaber til Riojas vinmarker og Logroños stemningsfyldte gamle bydel. En tur som har det hele; masser af autentisk charme, hyggelige landsbyer på samlebånd, umådelig smuk natur i en af Spaniens mest anerkendte gastronomiske egne.

En varieret og bestemt anbefalelsesværdig del af Camino de Santiago.

På denne pilgrimsvandring opleves de første 7, af i alt 33 etaper, som udgør Spain is More's pilgrimstur til Santiago de Compostela. Turen kan selvfølgelig kombineres med resten af ruten, såfremt du ønsker at vandre i flere dage.

Gør din rejse personlig! Spain is More tilbyder og garanterer følgende på denne rejse:

✔ Rejs hver dag året rundt.

Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

Pilgrimspas inklusiv.

Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Muligt at kombinere denne tur med andre rejser.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, med undtagelse af den 1. etape, hvor man i stedet kan blive fragtet de første 10 km.

Inklusiv

fra 8.450 DKK/pers.Per person i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse: 2.300 DKK

Inklusiv
 1. 8 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 8 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund/Aalborg/Hamburg til Barcelona/Madrid/Pamplona** t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p*. 
 4. Transport til St.-Jean-Pied-de-Port.
 5. Transport fra Logroño til lufthavnen i Madrid eller Barcelona.
 6. Spain is Mores digitale guidebog 
 7. Pilgrimspas/Credencial
 8. 24/7 nødtelefonnummer.
 9. Skatter og afgifter.
 10. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk 20 - 23 kg.). **Til Pamplona kun fra København og Hamburg.
Ej inklusiv
 1. Enkelte korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
Muligt/Valgfrit
 1. Personligør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 600 kr./enhed af max. 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Madrid, Barcelona, St-Jean-Pied-de-Port, Logroño, Bilbao etc. kan tilkøbes.
 4. Sygdomsafbestillingsforsikring fra Gouda: 7% af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.
Beskrivelse

Caminoen mellem St-Jean-Pied-de-Port og Pamplona

Den første strækning af Camino Francés efter St.-Jean-Pied-de-Port, er den hårdeste på hele 'Den Franske Camino' - i særdeleshed de første 10 km. fra St. Jean Pied de Port, til man når toppen af Pyrenæerne. Undervejs på denne 25 km. lange etape, findes kun ét sted at proviantere eller spise, og det er ikke muligt at opdele etapen, da der ikke findes hoteller/pensioner undervejs. Vi kan hjælpe med at gøre etapen lettere via transport de første km. Ring eller skriv til os forslag til eventuel opdeling.

De næste par etaper, til man når Navarras smukke hovedstad, Pamplona, er fortsat kuperede. Samtidig er denne sektion en af de smukkeste på hele den franske camino; gennem skove, langs floder og idylliske landsbyer.

Servicefunktionerne er forholdsvis begrænsede mellem St Jean Pied de Port og Pamplona. Der ligger dog flere landsbyer undervejs med restauranter og andre services, men hyppigheden er ikke så høj som senere på Caminoen.

Caminoen mellem Pamplona og Logroño

Terrænet efter Pamplona, bliver en del lettere end før Pamplona. Dog kommer den første påmindelse om, at der ikke er helt fladt, umiddelbart efter Pamplona. Undervejs skal flere stigninger passeres, men de flade 'pauser' bliver længere og oftere desto nærmere man når Logroño, hvor vinmarkerne tager over. Det er et herligt stykke at Caminoen, meget varieret landskab og hyggelige landsbyer.

Man passerer flere mindre bodegaer undervejs, hvor man passende kan gøre hold og måske få en rundvisning - og prøvesmagning. Dertil er både Navarra og Rioja kendt for sin gastronomi, hvilket der vil være masser af rigtige gode muligheder for at opleve på denne tur.

Servicefunktionerne er generelt gode med mange mindre byer undervejs.

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst St. Jean Pied de Port

St. Jean Pied det Port betragtes som det officielle udgangspunkt for Camino de Santiago og den idylliske franske bjerglandsby er også den ideelle startby - god mad, smuk og stemningsfuld! 
Her er fransk landsbycharme, historie, monumenter og gode restauranter i rigelige mænger, til den perfekte camino start.

Dag 2.- St. Jean Pied de Port - Roncesvalles 24 Km

St. Jean Pied det Port betragtes som det officielle udgangspunkt for Camino de Santiago og den idylliske franske bjerglandsby er også den ideelle startby - god mad, smuk og stemningsfuld! Her er fransk landsbycharme, historie, monumenter og gode restauranter i rigelige mænger, til den perfekte camino start.

St. Jean Pied de Port ligger ved foden af Pyrenæerne, hvilket gør beliggenheden unik, men bjegkæden udgør samtidig en væsentlig forhindring på Caminoen, da denne jo fortsætter på bjergkædens sydside. Den første etape er en af hele rutens smukkeste, men samtidig uden sammenligning den hårdeste, uden mulighed for at forkorte etapen men en overnatning undervejs. Såfremt ca. 18 km. hård opstigning lyder af meget, kan vi arrangere transport de første 10 km. op af bjerget, som også er de hårdeste, eller hele vejen til Roncesvalles (Såfremt du ikke vurderer at din form er til en sådan stigning, overvej da start i Roncesvalles, hvilket vil give en en prisreduktion på ca. 400 kr/person).

Fordelene ved at starte i St. Jean Pied de Port er: 1,at byen er bestemt et besøg værd. 2, etapen er umådelig smuk. 3, at man ved start her oplever Caminoen fra start. 4, og ikke mindst, at den hårdeste etape er overstået allerede den første dag.

Når toppen er nået, og Roncesvalles så småt kan anes længeren nede af bjerget, er dagens strabadser ved at være afsluttede, og tilbage er blot at nyde den smukke målby Roncesvalles.

Se Timelap af etapen her.

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
RoncesvallesSt. Jean Pied de Port
Dag 3.- Roncesvalles - Zubiri 21 Km

Roncesvalles er et meget brugt udgangspunkt for pilgrimme på Camino de Santiago, da ruten herfra er lidt lettere end gårsdagens etape, da det herfra primært går nedad mod Pamplona.

Terrænet er dog stadig meget bakket og etapen stadig forholdsvis hård. Mod Zubiri vil du vandre igennem en række idylliske og yderst velholdte landsbyer - nogle af de landsbyer smukkeste du vil opleve på hele turen - og de skovklædte bakker giver skygge og stemning. Der er flere mindre, men hårde opstigninger undervejs men generelt vandre du 400 højdemeter nedad denne dag.

Afstand: 21 Km

HØJDEPROFILm
ZubiriRoncesvalles
Dag 4.- Zubiri - Pamplona 20 Km

Etapen følger det meste af dagen floden Arga, men til trods skal en del bakketoppe overvindes. Etapen passerer også denne dag en lang række hyggelige landsbyer inden Pamplona’s forstæder så småt begynder at vise sig. Inden man belønnes med Pamplona’s charmerende gamle bydel skal dagens sidste stigning mod byens centrum overvindes. Pamplonas atmosfærefyldte centrum er en af Spaniens mest berømte og hyggeligste. Byen er kendt for sine tapas og pinchos og i den medfølgende guidebog får du vores anbefaling til de bedste steder, således du oplever Pamplona på den helt rigtige måde, på den korte tid du har til rådighed. Ønsker du mere tid til at udforske og nyde byen, kan en ekstra overnatning bestemt anbefales. Bemærk; ønsker du at opholde dig i Pamplona mellem den 6. og 17. juli vil prisen stige betragteligt pga. festivallen San Fermines. På det tidspunkt anbefales det endvidere at reservere minimum 6 måneder i forvejen.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
PamplonaZubiri
Dag 5.- Pamplona - Puente la Reina 24 Km

Bjerget Alto del Perdón (billedet) er dagens største forhindring og synes opstigningen for hård, giver vores guidebog et fif til en lille omvej. Men turen mod toppen til trods er det bøvlet værd, da man fra toppen har en smuk udsigt over Pamplana og Pyrenæerne den ene vej og den de kommende etapers fladere terræn den anden vej. Selvom der stadig kommer stigningen senere på etapen og ruten som sådan, er de ikke så lange som denne.
Dagens etape ender i Puente de la Reina, som har en smuk gammel bydel og en berømt bro hvorfra Caminoen går vestpå (Dronningebroen, Puente de la Reina).

Afstand: 24 Km

HØJDEPROFILm
Puente la ReinaPamplona
Dag 6.- Puente la Reina - Estella 22 Km

Et par mindre, men hårde stigningen skal overvindes, særligt i begyndelsen af etapen. Ruten går gennem masser af vinmarker og der er flere muligheder for besøg på vinslotte. Desuden kan turen ligges forbi en lidt anderledes kirke fra 1200-tallet.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
EstellaPuente la Reina
Dag 7.- Estella - Los Arcos 23 Km

Estella er en historisk og spændende by, med en smuk gammel bydel. Dagens etape byder i starten på en forholdsvis blød stigning inden terrænet flader mere ud. Denne tur går dog lidt lettere end de fleste andre stigninger, da der serveres gratis rødvin på en af bodegaerne på vejen ud af byen. Der ligger flere vinhuse på vejen som kan besøges, og et par steder fungerer de også som rigtig gode restauranter. Der er ikke meget skygge denne dag, så vandrer du på en solrig dag, er det med at komme tidligt afsted. Torres del Rio ligger på en bakketop og har en gammel bydel som er perfekt at gå på opdagelse i.

Afstand: 23 Km

HØJDEPROFILm
Los ArcosEstella
Dag 8.- Los Arcos - Logroño 26 Km

En forholdsvis flad étape sammenlignet med alt du har oplevet indtil nu. Flere landsbyer, men særligt en enkelt historisk by på krydses på vejen inden vinmarker omkrænser caminoen og byder velkommen til Logroño og La Rioja.

Logroño er La Riojas største by og selvsagt centrum for en stor del af Rioja-vinproduktionen. Sammen med et godt glas vin hører selvfølgelig også god mad, hvilket Logroño så sandelig kan tilbyde. Byens velbevarede gamle bydel er centrum for utallige lækre tapasbarer, som hver og en kan betragtes som premie for veludført gerning. Logroño har også gode muligheder for at restituere efter turen i den store offentlige swimmingpool. Flere byer langs ruten har offentlige pools og andre har muligheder for badning i floderne, hvilket altsammen står beskrevet i den medfølgende guidebog.

Afstand: 26 Km

HØJDEPROFILm
LogroñoLos Arcos
Dag 9.- Hjemrejse

Hjemrejse, såfremt du har valgt at stoppe din camino-tur i Logroño.