ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Camino Portuguees - Kystruten

Følg den Portugisiske Camino langs Atlanterhavskysten og Galicien til Santiago de Compostela

Den Portugisiske Camino de Santiago langs kysten (El Camino de Santiago Portugues por la Costa), har i århundreder været kendt som en vigtig religiøs og spirituel pilgrimsrute til Santiago de Compostela, hvis man som pilgrim vil besøge Sankt Jakobs gravsted i Katedralen i Santiago. Efter i en årrække at have været delvist glemt, måske i skyggen af den Franske Camino de Santiago, så har denne pilgrimsrute oplevet en nærmest eksplosiv interesse i de seneste par år. Dette er der flere forklaringer på, men den væsentligste er formentligt den helt enestående naturoplevelse det er, at vandre eller cykle langs Atlanterhavet. El Camino de Santiago Portugues por la Costa, er således ikke udelukkende en religiøs rejse, men i høj grad også en spirituel rejse gennem noget af den mest storslåede natur i Europa. Denne pilgrimsrute byder på så mange enestående, såvel historiske som naturmæssige oplevelser, at man helt sikkert vil erfare, hvad det vil sige at være pilgrim. Det er vist ikke for meget at påstå, at ingen pilgrim ankommer til Santiago de Compostela, uden at være blevet berørt både fysisk og mentalt af de storslåede oplevelser der venter dig på denne rute.

Fra Katedralen Sé i Porto starter din pilgrims rejse gennem Portos gamle kvarter med dets idylliske gader, hvorefter du følger Duero floden til dens udmunding ved Atlanterhavet. Efter denne smukke afsked med Porto, vandrer du op langs Atlanterhavets kyst og med undtagelse af enkelte afstikkere, hvor ruten tager dig lidt ind i landet, så vandrer du langs havet hele vejen til havnebyen Vigo. Fra Vigo går ruten videre til bunden af fjorden, hvor du formentligt tager en lidt vemodig afsked med havet, inden du med nye forventninger og perspektiver fortsætter din pilgrimsfærd gennem Galicien. På din rejse gennem Spaniens nordvestligste region, vil du opleve et autentisk Galicien, hvor du ikke bare kommer gennem hyggelige landsbyer, prøver det berømmede galiciske køkken med dets enorme udbud af fisk og skaldyr, de udsøgte Albariño vine, men også, vil møde den lokale befolkning og den gæstfrihed der her udvises.

✔ Anbefales fra marts til oktober.

✔ Bagagetransport fra hotel til hotel kan tilkøbes.

✔ Pilgrimspas inklusiv.

✔ Hoteller – altid med eget bad – udvalgt efter placering, service og autentisk charme.

✔ Spain is More's Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Opdeling af etaperne: Ja, som regel!

Dagstur til Finisterre.

Camino Portugués
 • Pris
  fra 11.990 DKK/pers.
 • Km
  276
 • Dage
  16 dage / 15 overnatninger
 • Sværhedsgrad
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  ? OBS : ingen steder, på nogen Camino, vandres/cykles langs stejle klippesider!

  1: Meget let. Flad og uden nævneværdige stigninger. Gode og oftest brede stier.

  2: Let. Flad med enkelte stigninger. Gode og ofte brede stier

  3: Medium. Lettere kuperet, evt. længere afstande mellem servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier.

  4: Medium/Hård. Længere, stejlere stigninger, eventuelt med få servicefaciliteter/byer. Gode, af og til smalle stier. 

  5: Hård. Lang(e) stigning(er), evt. få faciliteter. Meget kuperet. Gode, af og til smalle stier.
Beskrivelse

Turen ud af Porto af 'Camino por la Costa' er terrænmæssigt meget let. For en stor dels vedkommende følges vandkanten og stigningerne er få og små. Udfordringen kan bestå i vejrliget, som kan være ganske omskifteligt. Opleves strid modvin kan turen vise sig ganske udfordrende. Til tider beværger caminoen sig lidt ind i landet, hvor man dels har lidt læ og dels oplever en anden natur end den ellers smukke kyststrækning.

Mulighed for opdeling af etaper: Ikke altid.

Servicefunktionerne er ok, dog har enktelte etaper langt mellem bebyggelser. Hver dag relativt store byer, hvor ethvert behov kan opfyldes.

Mere information om Porto - Redondela

Efter Redondela bliver terrænet igen mere kuperet, men stigninger kommer dog aldrig højere op end omkring 200m. Efter Pontevedra kommer der strækninger gennem smukke og grønne skovområder, hvor terrænet tager dig op og ned imens du bevæger dig fremad mod Santiago. En fantastisk og smuk sektion, hvor man ofte går gennem de Galiciske vinmarker.

Mulighed for opdeling af etaper: Ja.

Servicefunktionerne er gode og der passeres hver dag relativt store byer, hvor ethvert behov kan opfyldes.

Spain is More's Camino-guidebog (som du modtager nogle uger før afrejse) indeholder oplysninger om pilgrimskontorer, anbefalelsesværdige restauranter, kort over alle byer med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, praktiske beskrivelser, service-telefon-numre og meget mere som vil gøre din tur langs caminoen til en oplevelse for livet!

Mere information om Redondela - Santiago

Detaljeret rejseplan
Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Porto

Du ankommer typisk sent til Porto og hotellet. Hotellet er 4-stjernet og ligger centralt placeret i Porto's gamle bydel.

Resten af dagen på egen hånd i denne smukke storby. Den gamle bydel er charmerende og blev optaget på UNESCOS verdenskulturarv liste i 1996. Spændende monumenter, historie, den smukke beliggenhed og selvfølgelig portvin, er nogle af årsagerne til at besøge byen. Et spændende besøg, hvor man på en dag hurtigt kan nå at vandre, hvad der svarer til en Camino etape.

Dag 2.- Porto – Perafita20 Km

Dette er din første dag, ikke bare på din pilgrimsrejse, men også på det, som måske kan vise sig at være et helt nyt kapitel i dit liv. Denne første etaper er en af de lidt længere, så selvom der ikke er stigninger undervejs, så start ikke dagen alt for sent. Vi foreslår at du får dit første pilgrimsstempel i Katedralen Sé, inden du begiver dig afsted langs Duero floden og senere Atlanterhavets kyststrækning.

Afstand: 20 Km

Dag 3.- Perafita - Povoa de Varzim20 Km

Fra stranden ved Labruge, fortsætter din vandrerute op langs de storslåede strandområder, hvor bølgerne fra Atlanterhavet vil være en stor del af den nærmest meditative oplevelse det er, at vandre langs Atlanterhavet. Vi foreslår at du tager dig en lille pause og måske får dig noget frokost i den historiske havneby Vila do Conde, inden du fortsætter til dagens destination, Povoa de Varzim.

Afstand: 20 Km

Dag 4.- Povoa de Varzim - Esposende/Marinhas24 Km

Fra Povoa de Varzim venter der dig endnu en dag med storslåede kyststrækninger, hyggelige caféer langs kysten og en udsigt du aldrig glemmer igen. Dette er også en af dine lidt længere dage, så start ikke dagen alt for sent, så du også får tid til at holde nogle pauser undervejs og måske til en dukkert i det forfriskende Atlanterhav.

Afstand: 24 Km

Dag 5.- Esposende/Marinhas - Viana do Castelo21 Km

Fra Esposende går turen nu ind i landet, hvor du vil vandre gennem smukt vedligeholdte landsbyer og opleve det autentiske Portugal. Denne strækninger byder også på de første stigninger, så måske du slutter dagen med mere ømme ben. Når du ankommer til Viana do Castelo bør du udforske og nyde den gamle bydel, som er smukt renoveret med portugisernes sædvanlige sans for detaljer og respekt for deres historie.

Afstand: 21 Km

Dag 6.- Viana do Castelo – Caminha27 Km

Fra Viana do Castelo følger du igen kysten, som du sikkert vil opleve har ændret sig en smule efterhånden som du nærmer dig Spanien. De mange strandområder er nu afløst af flere strækninger med klipper, hvor bølgerne i årtusinder har dannet mageløse skulpturer i havet. Denne del af din pilgrimsrute byder ikke på mange stigninger, men er dog forholdsvis lang. Inden du ankommer til Caminha, så tag dig en pause ved Praia de Moledo, som også er den sidste strand du kommer til i Portugal.

Find dig et sted på stranden eller på en af klipperne, kig ud over havet, lyt til bølgerne der aldrig holder pause, og tag så en dyb indånding og tænk på dine oplevelser og de sidste dages mageløse pilgrimsvandring. Med andre ord, så tag dig tid til at tage afsked med Portugal, inden dit næste kapitel på din pilgrimsrejse tager dig over grænsen til Spanien.

Afstand: 27 Km

Dag 7.- Caminha – Oia22 Km

Denne del af turen er lidt speciel idet du vil tage den lille færge mellem Caminha og A Guarda. Selvom turen ikke varer mere end 20 minutter, så er der alligevel noget helt særligt ved, at krydse grænsen mellem Portugal og Spanien på denne måde. Når først du er kommet gennem A Guarda, så er noget af det første der vil overraske dig, forskellen fra kyststrækningen i Portugal som du har fulgt de seneste dage og denne del af den galiciske kyst. På din vej til Mougas vil du blandt andet passere Mosterio de Santa Maria de Oia, et af de få klostre i Europa med en beliggenhed helt ud til kysten. Strækningen byder på et varieret terræn og tager dig helt ned til havet, men har også et par afstikkere langs landevejen.

Afstand: 22 Km

Dag 8.- Oia – Baiona18 Km

Fra Mougas går turen nu videre mod Ramallosa. Men inden du når dertil, så kommer du til den idylliske havneby Baiona. Her bør du holde en pause, eventuelt spise noget frokost i den gamle fiskerby og hvis kræfterne er til det, gå en tur rundt om det imponerende fæstningsværk inden du fortsætter mod Ramallosa.

Afstand: 18 Km

Dag 9.- Baiona – Vigo22 Km

Denne dag giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige ruter.

Du kan enten vælge den traditionelle Camino som fører dig ind i landet, gennem smukke skovområder og historiske monomenter, inden du kommer til Vigo. Du kan også vælge den ”nyere” Camino, der følger kysten og nogle af de smukke strande som de lokale spaniere benytter til dagligt. Denne rute har færre stigninger, men også nogle lidt længere strækninger, hvor du går langs landevejen. Distancen er nogenlunde den samme for begge ruter.

Afstand: 22 Km

Dag 10.- Vigo - Redondela16 Km

Fra Vigo går turen ind i landet, og til det som vel bedst kan betegnes som det autentiske Galicien. Inden da følger Camino’en dog en smuk rute langs ”La Ruta de Aqua” med fantastisk udsigt ud over fjorden i Vigo.

Afstand: 16 Km

Dag 11.- Redondela - Pontevedra20 Km

Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, man se Islas Cies helt ude i horisonten.
Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kan man vandre afsted lidt senere, og få det til at passe med at man vandrer igennem Arcede til frokosttid og så et par østers til forret, på en café i byen - selvfølgelig med et glas af den lokale Albariño-hvidvin til.

Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring.

Afstand: 20 Km

Dag 12.- Pontevedra - Caldas del Reis22 Km

Efter at have forladt Pontevedras gamle bymidte, så fører ruten dig hurtigt videre til en af de smukkeste strækninger på denne del af Camino’en. Blandt andet så passerer du Barro, med det aldeles vidunderlige vandfald, og senere Briallos, hvor sidstnævnte fører dig gennem smukke vinmarker. I Caldas de Reis vil der være mulighed for at nyde en af de mange naturlige varmekilder som Galicien også er kendt for.

Afstand: 22 Km

Dag 13.- Caldas del Rey - Padrón19 Km

Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib bygget i sten, ankom til Galicien fra Jaffa i Palæstina i år 44 e.Kr. med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet.

Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Ruten til Padrón er lige så smuk som de tidligere dages pilgrimsrute, og i det hele taget så hviler der er en særlig atmosfære over den lille by Padrón, med sine blot 3.000 indbyggere.

Afstand: 19 Km

Dag 14.- Padrón - Santiago de Compostela25 Km

Dette er den sidste etape mod Santiago de Compostela. Uanset om det er din første pilgrimsrejse, eller at du har taget turen flere gange, så vil du mærke denne helt specielle kontrast af spænding og samtidigt en uforklarlig ro i kroppen, jo nærmere du kommer Santiago. Ruten fra Padrón til Santiago starter med at du går et stykke på landevejen, men ret hurtigt kommer du igen ind på de små og charmerende stier og veje, som du kender så godt fra de tidligere dages vandring. Omkring syv kilometer fra Santiago kan du fra en bakketop se Katedralens to spir for første gang, og herfra er der kun en vej mod målet i Santiago. Når du kommer ind på Plaza de Obradoiro foran Katedralen, som måske allerede er fyldt med glade, trætte og forløste pilgrimme, så vil du sikkert se en del af dem du har mødt på din vej til Santiago. Måske har du fået nye venner undervejs og måske vil du opleve at disse venskaber kun bliver stærkere med tiden.

Afstand: 25 Km

Dag 15.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afsluttte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 16.- Hjemrejse fra Santiago

Din tur er enten med flyrejse fra Santiago via Barcelona eller Madrid, eller med bus fra Santiago til lufthavnen i Porto, hvorfra du flyver hjem. 

 
Pris information

fra 11.990 DKK/pers. Pr. person i delt obbeltværelse

Tillæg for enkeltværelse:2.700 DKK

Inklusiv
 1. 15 overnatning i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 15 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund - Porto / Santiago - København/Billund - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*
 4. Spain is More guidebog (1 eksemplar per værelse booket).
 5. Pilgrimspas.
 6. Guided tur til Finisterre.
 7. 24/7 nødtelefonnummer.
 8. Skatter og afgifter.
 9. *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). Normalt vil der være pristillæg fra andre lufthavne end Kastrup og Hamburg.
Ej inklusiv
 1. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 2. Transport fra lufthavnen i Porto til centrum - bus ca. 5€ og taxi ca. 25€. 
 3. City tax i Porto (2 euro/nat/person).
Muligt/Valgfrit
 1. Gør din Camino personlig: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv. 
 2. Bagageservice kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris 1000 kr./enhed af max 20 kg.
 3. Forlængelse af ophold i Porto, Santiago eller andre steder kan tilkøbes. 
 4. Prisen inkluderer 1 Spain is More rejseguidebog pr. 4 rejsende. Såfremt du ønsker at tilkøbe én eller flere ekstra eksemplarer, kan dettte gøres ved bestilling (20€/stk.).
 5. Afbestillingsforsikring fra Gouda: 6 % af rejsens pris (kan tilvælges ved bestilling). Læs mere her.

Rejseerfaringer fra vores gæster

Tilføj unikke oplevelser til din rejse
Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal