Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Camino Portugues Light(Tui-Santiago)

Kort Camino Portugués: Túi - Santiago

Caminovandring af Camino Portugues - de sidste 117 km.

Begiv dig ud på 117 km. eventyrlig Pilgrimsvandring fra Tui til Santiago. Den ideelle Camino til dig, som har begrænset tid, eller som ønsker at prøve kræfter med Caminoen. 

Camino Portugues er den næstmest befærdede Camino-rute og knap 20% af alle pilgrimme ankommer af denne Camino til Santiago.

Udgangspunktet for denne tur er Tui, på grænsen mellem Portugal og Spanien. Herfra går ruten gennem det smukke og let bakkede landskab nordpå mod Santiago de Compostela. De naturmæssige højdepunkter er omkring Vigo, hvor man flere steder har en storslået udsigt over fjorden. 
Camino Portugues er et ideelt mix af spændende kultur, varieret og smuk natur, storby, historie, strand, bakkede skovlandskaber, floder og idylliske landsbyer.

En spændende og historisk rejse, som enhver pilgrim vil nyde.

På denne pilgrimsvandring opleves etape 6 - 10 af de 10 etaper som udgør Spain is More's Camino-Portugues pilgrimsrejse til Santiago de Compostela. 

Klik på 'Modtag tilbud' (i højre kolonne) for at komme i kontakt med Spain is More for et personligt tilbud.

 

Santiago og Finistere:

I Santiago inkluderes som udgangspunkt altid to overnatninger. På 'fridagen' har du guided dagstur til Finisterre, også kendt som verdens ende, inkluderet. Begge dele kan fravælges efter ønske.

 

Spain is More tilbyder:

✔ Daglige afgange hele året.

✔ Omhyggeligt udvalgte hoteller - altid med eget badeværelse.

✔ Spain is More's digitale Camino-guidebog med praktiske pilgrimsoplysninger, forslag til pakkeliste, anbefalelsesværdige restauranter, bykort med camino- og hotelplacering, pilgrimspas, gode råd og vejledninger, service-telefon-numre og m.m.

✔ Tilpasning af etaper: Ja.

 

Gå ikke glip af...

Tui: Dets katedral, med fantastisk udsigt over Miño-floden og grænsen til Portugal, er et ideelt udgangspunkt for din pilgrimsrejse.

Pontevedra: Pontevedra er et charmerende stop. Tag dig tid til at udforske dens pladser og brostensbelagte gader.

Padrón: Berømt som stedet hvor, ifølge legenden, apostlen Santiagos krop ankom.

✔ Padrón Peberfrugter, de berømte små grønne Pimientos de Padrón, kommer herfra.

De Galiciske Skove og Floder: De naturlige strækninger af stien er spektakulære, med eukalyptusskove og rolige floder. Disse landskaber tilbyder et roligt og meditativt miljø for pilgrimme.

 

Læs mere om den Portugisiske Camino; afstande, terræn, vejr mm.

Inklusiv
 1. 7 overnatninger i dobbeltværelse – altid inkl. eget bad/toilet.
 2. 7 x morgenmad.
 3. Fly København/Billund/Hamburg - Porto/Santiago t/r - inkl. 1 stk check-in bagage p.p.*/**
 4. Bus fra busstationen i Santiago til Tui eller fra lufthavnen i Porto til Valenca Do Minho.
 5. Evt. bus fra Santiago til lufthavnen i Porto (ved hjemrejse fra Porto).
 6. Spain is Mores digitale guidebog 
 7. Pilgrimspas.
 8. Guided tur til Finisterre.
 9. 24/7 nødtelefonnummer.
 10. Skatter og afgifter.

  *Med mindre andet er specificeret i tilbuddet. Vægt afhænger af flyselskab (typisk mellem 20 og 23 kg.). **Santiago kun fra København og Hamburg. Spørg vedr. rejser fra andre lufthavne.
Ej inklusiv
 1. Korte lokale bus eller taxi transporter, eksempelvis fra lufthavn til lokal bus- eller togstation.
 2. Transport fra hotel i Santiago til Santiago lufthavn (taxi ca. 20€ - bus ca. 5€). Bustider og placering af busstop fremgår af guidematerialet.
 3. Transport fra Santiago lufthavn til Santiago busstation.
 4. Transport fra Valenca Do Minho til hotel i Tui. 
Muligt/Valgfrit

 

 1. Personliggør din Camino: Udvid opholdet, opdel etaper, tilføj spændende oplevelser mv.
 2. Bagageservice på pilgrimsruten kan tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din taske/kuffert fragtet fra hotel til hotel på programsatte vandredage. Pris ved foreslåede etapedeling, 670 kr./enhed af max 15 kg.
 3. Forlængelse af ophold i eksempelvis Porto, Santiago eller Madrid kan tilkøbes.
 4. Trykt guide. Hvis du foretrækker den trykte guide, kan den købes for 30 euro pr. eksemplar. (Du kan tilføje det, når du køber rejsen).
 5. Transport fra hotel til lufthavn på afrejsedagen.
 6. Afbestillingsforsikring. Koster 7% af rejsens pris og kan tilføjes i forlængelse af evt. accept af tilbud. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforsikring. Læs mere om afbestillingsforsikring her. 
 7. Rejseforsikring. Spain is More samarbejder med Gouda Rejseforskring, for vejledning omkring forsikringstype kontakt Gouda eller din salgskonsulent i Spain is Mores. Du kan klikke ind her og købe en rejseforsikring. Overvej evt. en års-rejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring. 

 

Camino Portugues Light

(Tui-Santiago)

fra
9.350 DKK/pers.
Modtag Tilbud
Tillæg for enkeltværelse: 1.600 DKK

Dagsprogram

Túi - Santiago

Detaljeret rejseplan (se alle dage )
Dag 1.- Ankomst til Tui

Ankomst med bus fra lufthavnen i Porto, Vigo eller Santiago de Compostela. I Tui vil der være tid til at nyde den smukke by med den fantastiske udsigt over Miño-floden, som danner grænsen mod Portugal. Har man lyst til at slå en smut ind i Portugal, kan man i Valenca opleve et af de imponerende fæstningsværker, fra de mange krige mellem Portugal og Spanien. Tui har en lille spændende katedral, som faktisk er bispesæde og katedral for storbyen Vigo, som ligger ca. 30 km. fra Tui.

Dag 2.- Tui - Redondela 32 Km

En relativ lang etape, som samtidig er en af de smukkeste på hele Camino Portugues. Der er én længere stigning undervejs, men ellers bevæger caminoen sig gennem smukke skove og til tider har man en storslået udsigt over de smukke Rias Bajas-fjorde. Særligt er stykket gennem Valle de Rio Louro, som er en af de mest idylliske strækninger på samtlige caminoer.

Etapen kan deles op med en overnatning cirka midtvejs, hvilket mange vælger.

Afstand: 32 Km

HØJDEPROFILm
RedondelaTui
Dag 3.- Redondela - Pontevedra 20 Km

Et par steder undervejs på denne etape, har man en storslået udsigt over Vigo-fjorden. På en klar dag, man se Islas Cies helt ude i horisonten.
Er du til østers passeres byen Arcade, som er kendt for sine kvalitetsøsters. Da det er en forholdsvis kort etape, kan man vandre afsted lidt senere, og få det til at passe med at man vandrer igennem Arcede til frokosttid og så et par østers til forret, på en café i byen - selvfølgelig med et glas af den lokale Albariño-hvidvin til.

Det er en smuk og ganske afvekslende etape, som ender i byen Pontevedra. Byen har en hyggelig gammel bymidte og masser af historiske bygninger. Ikke mindst er byen kendt for sine mange torve og pladser, hvor det er oplagt at nyde atmosfæren efter en dags vandring.

Afstand: 20 Km

HØJDEPROFILm
PontevedraRedondela
Dag 4.- Pontevedra - Caldas del Reis 22 Km

Efter at have forladt Pontevedras gamle bymidte, så fører ruten dig hurtigt videre til en af de smukkeste strækninger på denne del af Camino’en. Blandt andet så passerer du Barro, med det aldeles vidunderlige vandfald, og senere Briallos, hvor sidstnævnte fører dig gennem smukke vinmarker. I Caldas de Reis vil der være mulighed for at nyde en af de mange naturlige varmekilder som Galicien også er kendt for.

Afstand: 22 Km

HØJDEPROFILm
Caldas de ReisPontevedra
Dag 5.- Caldas del Rey - Padrón 19 Km

Etapen går via nogle ganske fortryllende strækninger af caminoen, blandt andet over den gamle middelalderbro ved Rio Bermaña. En smuk etape hele vejen til Padrón hvor, ifølge legende, et skib bygget i sten, ankom til Galicien fra Jaffa i Palæstina i år 44 e.Kr. med de jordiske rester af Apostlen Jakob. Herfra blev de bragt til Santiago de Compostela, hvor man senere byggede en katedral på det sted hvor Sankt Jacob blev fundet.

Padrón er kendt i hele Spanien for sine små grønne peberfrugter, som selvfølgelig skal prøves. Nogle er ganske stærke og andre ikke, men det ved man ikke før man tager en bid. Ruten til Padrón er lige så smuk som de tidligere dages pilgrimsrute, og i det hele taget så hviler der er en særlig atmosfære over den lille by Padrón, med sine blot 3.000 indbyggere.

Afstand: 19 Km

HØJDEPROFILm
PadrónCaldas de Reis
Dag 6.- Padrón - Santiago de Compostela 25 Km

Dette er den sidste etape mod Santiago de Compostela. Uanset om det er din første pilgrimsrejse, eller at du har taget turen flere gange, så vil du mærke denne helt specielle kontrast af spænding og samtidigt en uforklarlig ro i kroppen, jo nærmere du kommer Santiago. Ruten fra Padrón til Santiago starter med at du går et stykke på landevejen, men ret hurtigt kommer du igen ind på de små og charmerende stier og veje, som du kender så godt fra de tidligere dages vandring. Omkring syv kilometer fra Santiago kan du fra en bakketop se Katedralens to spir for første gang, og herfra er der kun en vej mod målet i Santiago. Når du kommer ind på Plaza de Obradoiro foran Katedralen, som måske allerede er fyldt med glade, trætte og forløste pilgrimme, så vil du sikkert se en del af dem du har mødt på din vej til Santiago. Måske har du fået nye venner undervejs og måske vil du opleve at disse venskaber kun bliver stærkere med tiden.

Afstand: 25 Km

HØJDEPROFILm
Santiago de CompostelaPadrón
Dag 7.- Santiago de Compostela og Finisterre

At afslutte sin pilgrimsrejse i Finisterre sætter det helt rigtige punktum på din pilgrimstur. Turen går i minibus med engelsksproget guide fra Santiago til Finisterre om formiddagen og er tilbage i Santiago midt på eftermiddagen. 

På den smukke, barske og sagnomspundne kyst ”Costa de la Muerte” (dødens kyst), er skæret fyldt med skibsvrag og historier om legender, der blev fanget i den rå og naturlige skønhed. På kystens vestligste punkt findes Finisterre, verdens ende, som romerne kaldte stedet, da det var det vestligste punkt i den kendte verden på den tid. Stedet er for mange pilgrimme et symbolsk sted at afslutte sin pilgrimsvandring – og ikke mindst er det stedet, hvis man gider bevæge sig ned fra de høje klipper, at finde en muslingeskal, som den ideelle souvenir på endt pilgrimsfærd.  

Aftenen nydes i Santiago de Compostela.

Dag 8.- Hjemrejse

Andre lignende rejser

Se alle Camino pilgrimsrejser

Hvad siger vores kunder

Læs vores gæsters anbefalinger

Vores blog

Se flere blogindlæg