ES: (+34) 518 888 465
UK: (+44) 020 81 44 37 11
USA: (+001) 347 480 1050
IRELAND: (+353) 766 805 902
DA: (+45) 36 98 08 63
DE: (+49) 3222/1098400
SE: (+46) 844 68 10 14
BE: (0032) 380 809 30
NL: (+31) 858 883 565
NORGE: (+47) 239 607 02
E:info@spainismore.com
Min ferie

Anbefalet Camino støvler og udstyr

Fodtøjet er meget individuelt. Det vigtigste er, at du ikke har gemt dine nye vandresko eller -støvler i skabet, til din første dag på caminoen, men at de er gået (rigtig) godt til. Om sommeren bør man ikke have for varme støvler på. Nogle vandrer caminoen bedst i kondisko, andre i vandresko med lavt skaft eller støvler med højt skaft. Det er meget individuelt og kun dine egne erfaringer tæller. Men sørg for at kvaliteten er i orden og husk for alt i verden at gå dem godt til inden turen.

Her er nogle anbefalinger, som vi har erfaret kan være nyttige for dit valg:

Den ideelle sko/støvle er ikke for let, men héller ikke for tung. Den skal være fleksibel men samtidig give god støtte. Dette er kendetegnende for trekking-støvler og terræn-sko, som ofte bruges til terrænløb (og –vandring). Begge er lettere end vandrestøvler og har større fleksibilitet og er mere støddæmpning. Sålen er stærk og understøtter bedre stød og rygsækkens vægt end en traditionel kondisko.

Det vandtætte og åndbare Gore-Tex stof forhindrer at foden bliver våd ved at transporterer sved væk fra foden. Vandrestøvler beskytter anklerne bedre for stød fra sten og andre ujævnheder, men er tungere, varmere og mindre behagelige at gå med på asfalt og velanlagte stier, som der findes en del af lagt caminoen. Vores erfaringerne peger i retning af vandresko (trekking) eller sko til terrænløb (mountain trail).

Støvler med lav eller medium skaftehøjde er nok til Caminoens stier, hvor der ikke er decideret bjergvandring. Støtten giver en mere afslappet vandring. 

Med vandresko/vandresandaler skal man være mere opmærksom på, at man ikke vrider om, og man spænder ofte mere i musklerne. Indersål i støvlen er et must. Det er kun enkelte mærker, som har stødabsorberende såler. Det giver indersålen, ligesom slåen har svangstøtte i forskelle grader. På en plade aftegnes ens fodaftryk og man kan måle, hvilken svangstøtte, man har behov for.

Camino-sokker

Med en tynd og tætsiddende sok under vandresokken mindskes den friktion, som giver vabler. Medbring flere par, så man altid er sikker på at have et rent og tørt sæt.

Vandrestave på Caminoen

Belastningen af knæ og ryg mindskes med op til 30 pct., når man vandrer med stave. De hjælper også med at holde balancen.

Den perfekte Camino Rygsæk

Find en, der sidder godt på skuldre og hofter, som har en god afstivning og evt. et net i ryggen, så den er luftig. Sidder rygsækken rigtigt, bæres 80 pct. af vægten på hofter og ben og kun 20 pct. på skuldrene.

Camino Tøj

Tynde bukser, der kan lynes af til shorts, trøjer i tyndt uld, evt. en langærmet skjorte, skaljakke, fleecetrøje, regnslag, solhat, rør.

Tilbage

Sitemap| Bestilling af rejse| Spørgsmål| Links| Rejsebetingelser| Rettigheder| Kontakt Sikker betaling med: Pago seguro con tarjeta de crédito / débito y Paypal