Denne hjemmeside bruger egne og tredjepartscookies, for at hjemmesiden fungerer optimalt og til at generere brugsstatistik.
Ved at fortsætte med at browse, acceptere du vores ookiepolitik

Det digitale pilgrimspas

Innovation på Camino de Santiago

2022-11-29

Det digitale pilgrimspas "Credencial" er gået digitalt.

 

I 2021 lancerede Katedralen i Santiago de Compostella et digitalt pilgrimspas som suplement til det traditionelle pilgrimspas i papirfom. 

Pilgrimspasset, som også er kendt som Credencial, har i hundredevis af år, været et fast element i lommen hos pilgrimme.

Den nye digitale version af pilgrimspasset har været undervejs i nogen tid, men i lyset af COVID-19-pandemien var der mere tilskyndelse til at gøre det tilgængeligt.

Det er en stor innovation, da det nu betyder at pilgrimme har muligheden for at vælge en kontaktløs måde at samle pilgrimsstempler på, langs alle de forskellige Caminoer.

Brugen af det digitale pilgrimspas, betyder nu at der er blevet skåret væsentligt ned på de til tider lange kødannelser, der har været, for at få stempler. Det spare tid! En tid du nu istedet kan bruge på at nyde din Camino, i endnu højre grad uden stress.

Hvordan fungere det digitale pilgrimspas? 

Inden du påbegynder din pilgrimsvandring på Camino de Santiago, skal du downloade den nye app til din IoS- eller Android-enhed.

Denne app er tilgængelig i App store på 8 forskellige sprog.

Hvert modtagelsespunkt langs Caminoen, vil have en QR-kode, som du kan scanne.

Scanning af denne kode, via din app, giver dig et digitalt stempel på dit digitale pilgrimspas.

Pilgrimskontoret i Santiago arbejder på at sikre, at alle modtagelsessteder på alle caminoerne får QR-koder, der er unikke for dem.

Når du har fået alle dine digitale stempler, vil dette give dig mulighed for at få dit officielle Compostela-certifikat!

2021 og 2022 har været hellige år "XACOBEO" på caminoen og mange her netop i disse år valgt at gå caminoen, ikke mindst oven på et par år med nedlukning. Der har helt sikkert været et behov for dette nye og digitale tiltag, og der vil komme mange andre digitale løsninger, som kan sikre, at retningslinjerne for sundhed og sikkerhed overholdes.

Hvordan du får dit Compostela-certifikat kan du læse om her. 

Vi ser frem til at høre om flere fremtidige digitale innovationer!

Tilbage